22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Hλιόπουλος»

Κοινοποίησε το άρθρο

Πλούσιο θέαμα από του αγωνιζόμενους και μεγάλη προσέλευση θεατών ήταν τα χαρακτηριστικά της Ανάβασης Κύμης του 2024

 

 

 

Η ανάβαση στην καλοκαιρινή Κύμη ήταν ο τρίτος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων. Αλλά και ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar.

Στην Ομάδα Ν, ταχύτερος όλων ήταν ο Γιώργος Θανάσης με Μitsubishi Lancer, με τον Μηνά Μπενή (Μitsubishi Lancer), να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Κεχαγιάς με ένα ακόμα Mitsubishi Lancer.

Στη Ν2 οι Κίμωνας Θέος (Peugeot 106) και Βίκτωρας Ρέκκας (Citroen Saxo), πάλεψαν κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στροφή για τη νίκη. Τελικά νικητής ήταν ο Θέος με διαφορά 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου!
Το βάθρο της Ν2 συμπλήρωσε ο Πανάγγελος Ρέκκας (Peugeot 106). Νικητής στην Ν3 αναδείχθηκε ο Μάριος Αβραμίδης (Honda Civic Type).

Στην Ομάδα Α και την Α8 επικράτησε ο Μιχάλη Ευθυμίου (Ford Escort) αφήνοντας 73 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του τον Βασίλη Μπάτζανο (Citroen Saxo) ο οποίος κέρδισε την Α6. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου βρέθηκε ο Αλέξης Μητσάκος (Peugeot 106). Νικητής στην Α7, αναδείχθηκε ο Νίκος Αργυράκης (Peugeot 106).

Στην Ομάδα Ε, ταχύτερος ήταν ο Σταύρος Χατούπης (Opel Corsa Β), ο οποίος επικράτησε και στην Ε10. Δεύτερος ήταν ο Χαράλαμπος Μπουροθανασόπουλος (Ηonda Civic EK4), ο οποίος κέρδισε την Ε11.

Ο Αντρέας Ντόφης (Ford Escort MK2), συμπλήρωσε το βάθρο της Ομάδας Ε. Νικητής στην Ε12 ήταν ο Σπύρος Χαρμαντάς (BMW Μ3 Ε36), με τον Γρηγόρη Σταματίου (Peugeot 106), να είναι ο νικητής στην Ε9.

Στη Formula Saloon, για ακόμη μία χρονιά νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Ηλιόπουλος, ο οποίος έκανε επίδειξη ισχύος με το Ford Fiesta.

Πίσω του βρέθηκε ο Παναγιώτης Παρθένης (Mitsubishi Lancer), με τον «Κανέλλο» (Peugeot 106) να συμπληρώνει το βάθρο αλλά και να είναι ταχύτερος στην FSA2L.

Στην FST2 νικητής αναδείχθηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος με το θηριώδες Ford Escort MK2, ενώ στην FSA ταχύτερος ήταν ο Γεώργιος Αντωνίου (Mazda RX8).

Στα Ιστορικά, νικητής αναδείχθηκε στην κατηγορία 1+2 ο Γιώργος Γαβριηλίδης (Ford Escort MK1), με τον Παναγιώτη Ευθυμίου (BMW M3 E30), να κερδίζει την κατηγορία 3+4.

Τα Crosscar πάντως ήταν αυτά που έκλεψαν τις εντυπώσεις, αφού για πρώτη φορά έκαναν την εμφάνισή τους σε ελληνική ανάβαση.

Μεγάλος νικητής ήταν ο Γιάννης Χεκιμιάν (Lahoz Speedcar) ύστερα από «μάχη» με τον Παναγιώτη Καϊτατζή (Yacar Cross Calvino Sport). Το βάθρο συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Lahoz Speedcar).

Τα τελικά αποτελέσματα της ανάβασης Κύμης του 2024, μπορείτε να δείτε εδώ.

Την 22η Ανάβαση Κύμη «Γιάννης Ηλιόπουλος» διοργάνωσε το Αθλητικό Σωματείο Start Line.

Φωτογραφίες: Photo R Press

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

VOLKSWAGWEN ID. Polo: Ήρθε στην Ελλάδα - Όλες οι εκδόσεις και οι τιμές τους

VOLKSWAGWEN ID. Polo: Ήρθε στην Ελλάδα – Όλες οι εκδόσεις και οι τιμές...

0
Το νέο VOLKSWAGEN ID. Polo έφτασε στις ελληνικές εκθέσεις. Δείτε τις τιμές, τις εκδόσεις και τον εξοπλισμό του.
JAECOO 8 SHS-P AWD: Νέο plug-in hybrid SUV με 428 ίππους που…πάει παντού – Τιμές

JAECOO 8 SHS-P AWD: Νέο plug-in hybrid SUV με 428 ίππους που…πάει παντού –...

0
Το νέο JAECOO 8 SHS-P AWD έρχεται με 428 ίππους, ηλεκτρική αυτονομία 134 χλμ. έως 7 θέσεις και εντυπωσιακή πολυτέλεια. Δείτε τις τιμές του.
Ψηφιακή Κάρτα Δακτυλίου στην Αθήνα

Δακτύλιος Αθήνας: Ψηφιακά η ειδική κάρτα – Ποιοι δικαιούνται και πώς θα την εκδώσετε

0
Η Κάρτα Δακτυλίου εκδίδεται πλέον ψηφιακά από τον Δήμο Αθηναίων. Δείτε ποιοι είναι δικαιούχοι, πώς γίνεται η αίτηση και τι ισχύει για τις μετακινήσεις.

Ταξινομήσεις αυτοκινήτων 2026: Πρωτιά για τα υβριδικά και τα SUV στην Ελλάδα – Οι...

0
Ταξινομήσεις αυτοκινήτων στην Ελλάδα το 2026: Άνοδος 2,6% στο εννεάμηνο, κυριαρχία των SUV και των υβριδικών. Ποιες μάρκες προηγούνται.     Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η ελληνική...
Euro NCAP: Τα φυσικά κουμπιά επιστρέφουν

Euro NCAP: Τα φυσικά κουμπιά επιστρέφουν – Ποια μοντέλα πέρασαν τις δοκιμές ασφαλείας

0
Τα νέα πρωτόκολλα του Euro NCAP για το 2026 επιβραβεύουν του φυσικούς διακόπτες. Δείτε πώς βαθμολογήθηκαν τα AUDI Q7, KIA EV2 και XPENG X9.
PEUGEOT RCZ Vision ηλεκτρικό κουπέ 500 ίππων

PEUGEOT RCZ Vision: Ηλεκτρικό κουπέ 500 ίππων με αυτονομία 600 χλμ. και μπαταρία στερεάς...

0
Το PEUGEOT RCZ Vision αποκαλύπτει το μέλλον των σπορ ηλεκτρικών μοντέλων με 500 ίππους, αυτονομία έως 600 χλμ., μπαταρία στερεάς κατάστασης και εντυπωσιακή σχεδίαση.

PORSCHE Mission S: Το νέο υπεραυτοκίνητο που θέλει να ξεπεράσει την 911 (video)

0
Η PORSCHE Mission S αποκαλύπτει το μέλλον των σπορ αυτοκινήτων της μάρκας, με κινητήρα στο κέντρο, αγωνιστικό DNA και επαναστατικό εσωτερικό.

SHELBY Cobra Daytona Coupe: Πωλήθηκε για 34 εκατομμύρια ένα από τα έξι θρυλικά αυτοκίνητα

0
Η SHELBY Cobra Daytona Coupe CSX2300 πωλήθηκε για 39 εκατομμύρια δολάρια, εξασφαλίζοντας μια θέση στα ακριβότερα συλλεκτικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.