Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ε ξεκίνησε από τη Βραζιλία, με τις PORSCHE, NISSAN και την πρωτοεμφανιζόμενη CITROEN, να δείχνουν πιο…φορτισμένες.
Μια ημέρα πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Φόρμουλα 1 στο Άμπου Ντάμπι, εκεί που ο Lando Norris στέφθηκε πρωταθλητής, είχαμε την εκκίνηση των αγώνων ταχύτητας του μέλλοντος. Οι οποίοι προετοιμάζονται πάνω από μια δεκαετία και ήδη τα ηλεκτρικά μονοθέσια έχουν εντυπωσιακή εξέλιξη.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα Ε ξεκίνησε τη 12η χρονιά του από Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Στο διάσημο Sambadrome, με τις μεγάλες ευθείες και τις κλειστές στροφές, η δράση ήταν ασταμάτητη από την αρχή μέχρι το τέλος.
Θριαμβευτής του πρώτου αγώνα ήταν ο Βρεττανός Jake Dennis της ομάδας ANDRETTI Formula E, η οποία χρησιμοποιεί κινητήρα PORSCHE. Πίσω από τον 30χρονο οδηγό, πρωταθλητή της Φόρμουλα Ε τη σαιζόν 2022-2023, ακολούθησε ο περσινός πρωταθλητής, επίσης Βρεττανός, Oliver Rowland με NISSAN.
Το βάθρο συμπλήρωσε ο Nick Kassidy, με το μονοθέσιο της πρωτοεμφανιζόμενης στον κόσμο των…ηλεκτρικών μονοθεσίων, CITROEN. Ακολούθησαν δύο PORSCHE με τους Wehrlein και Muller, ενώ ο Gunther έφερε στην έκτη θέση το μονoθέσιο της DS PENSKE.
Ο αγώνας πάντως σημαδεύτηκε από την…απογείωση του πρωτοεμφανιζόμενου Pepe Marti, η CUPRA KIRO του οποίου, στον προτελευταίο γύρο, «πέταξε» θεαματικά πάνω από την JAGUAR του Antonio Felix da Costa. Τελικά, προσγειώθηκε με ασφάλεια, με υλικές μόνο ζημιές.
Δείτε εδώ τα τελικά αποτελέσματα του E-Prix του Σάο Παόλο.
Το επόμενο E-Prix θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιανουαρίου 2026 στο Μεξικό, στην πίστα Hermanos Rodriguez.



























