Απίθανη εμφάνιση από τον Pierre Gasly στις κατατακτήριες του γκραν πρι της Ιταλίας. Ο Γάλλος με την ALPINE άφησε πίσω του τους George Russell και Oscar Piastri και θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στη Μόντσα.
Ο Pierre Gasly πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής Φόρμουλα 1, κατακτώντας την πρώτη pole position της καριέρας του στο γκραν πρι της Ιταλίας 2026, στη θρυλική πίστα της Μόντσα.
Ο οδηγός της ALPINE πραγματοποίησε έναν εκπληκτικό τελευταίο γύρο στο Autodromo Nazionale Monza και με χρόνο 1:21.786 πήρε την πρώτη θέση, αφήνοντας μόλις 0,060 δευτερόλεπτα πίσω του την MERCEDES του George Russell.Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Oscar Piastri με την McLAREN, ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:21.966.
Ο Gasly έκανε τη διαφορά στον τελευταίο γύρο
Η ALPINE είχε δείξει από νωρίς ότι μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στις κατατακτήριες. Το ανανεωμένο μονοθέσιο της γαλλικής ομάδας, το οποίο χρησιμοποιεί κινητήρα της MERCEDES, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό στις μεγάλες ευθείες της Μόντσα. Μετά τις πρώτες προσπάθειες στο Q3, ο Gasly βρισκόταν στην τρίτη θέση. Όλα όμως κρίθηκαν στον τελευταίο γύρο. Ο Γάλλος πίεσε στο όριο και σημείωσε 1:21.786, ανεβαίνοντας στην κορυφή και πανηγυρίζοντας μια ιστορική pole position.
Η Μόντσα πάντως φαίνεται πως ταιριάζει ιδιαίτερα στον Gasly. Ήταν στην ίδια πίστα όπου το 2020 είχε πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Φόρμουλα 1.
Απογοήτευση στη FERRARI
Η FERRARI δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τον ρυθμό που είχε δείξει στις ελεύθερες δοκιμές. Ο Charles Leclerc κατέλαβε την τέταρτη θέση με 1:22.004, ενώ ο Lewis Hamilton ήταν πέμπτος, μόλις 0,007’’ πίσω από τον Μονεγάσκο, αφού νωρίτερα χρειάστηκε να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στο Q3.
Ο Max Verstappen περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ ο Kimi Antonelli σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο, πριν συνυπολογιστεί η ποινή θέσεων που αντιμετωπίζει λόγω αλλαγής κινητήρα.
Στην όγδοη θέση βρέθηκε ο Franco Colapinto, ολοκληρώνοντας μια εξαιρετική ημέρα για την ALPINE, καθώς και τα δύο μονοθέσια της ομάδας προκρίθηκαν στο Q3. Ο Lando Norris, ολοκλήρωσε τη διαδικασία ένατος, αντιμετωπίζοντας προβλήματα με τα φρένα, ενώ δέκατος ήταν ο Linbard με RACING BULLS.
Δείτε εδώ την τελική κατάταξη των κατατακτήριων δοκιμών του ιταλικού γκραν πρι.
Το γκραν πρι της Μόντσα θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 16:00 και θα μεταδοθεί «ζωντανά» από τον ANT1 και τον ANT1+.
Δείτε εδώ τα καλύτερα στιγμιότυπα από της κατατακτήριες δοκιμές στη Μόντσα.

























