Formula E: Ο Lucas di Grassi στην ABT CUPRA (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η επιστροφή του Lucas di Grassi στην ομάδα της ABT CUPRA αναμένεται να δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Formula E.

 

Το πρωτάθλημα της Formula E ετοιμάζεται για τη δέκατη χρονιά του, με το ενδιαφέρον του κόσμου να αυξάνεται συνεχώς. Σημαντικό ρόλο έχει παίξει και το γεγονός ότι οι αγώνες διεξάγονται, σε δρόμους μεγάλων πόλεων, όπως το Λονδίνο, η Ρώμη, το Μονακό και το Τόκιο, αλλά και στο ιστορικό αεροδρόμιο Tempelhof στο Βερολίνο.

Η εξέλιξη των ηλεκτρικών μονοθεσίων βέβαια είναι εντυπωσιακή, ενώ ξεχωριστό «χρώμα» δίνουν και γνωστοί πιλότοι που έχουν περάσει από τη Formula 1.

Στο πρώτο γκραν-πρι, τον Ιανουάριο στο Μεξικό, μεταξύ άλλων αναμένεται να εμφανιστούν ο Nyck de Vries με την ομάδα της MAHINDA Racing, αλλά και ο επίσης γνωστός μας από τη Formula 1, Lucas di Grassi.

 

O οποίος επιστρέφει στη γνώριμή του ομάδα της ABT CUPRA. Με την οποία έχει αγωνιστεί 7 χρονιές, κερδίζοντας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2017 και τον τίτλο των Κατασκευαστών το 2018.

Το βιογραφικό του με τα ηλεκτρικά μονοθέσια γράφει, 115 αγώνες, 13 νίκες, 40 εμφανίσεις στο βάθρο και 14 ταχύτερους γύρους.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος, ο οποίος συμμετέχει συνεχώς στη Formula E, από το 2014 οπότε και ξεκίνησε ο θεσμός, θα βρει στην ομάδα τον Ελβετό Nico Mueller. Ο οποίος τον υποδέχτηκε στην ομάδα και, σε ρόλο δημοσιογράφου, έκανε μια μικρή συνέντευξη με τον καινούργιο, αλλά έμπειρο συνάδελφό του.

 

 

«Αγωνίστηκα με την ABT για επτά χρόνια, γνωρίζω την ομάδα και θα προσπαθήσω να μεταφέρω όλη την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχω αποκομίσει από τις άλλες ομάδες, ώστε να τερματίσουμε στις κορυφαίες θέσεις τη νέα χρονιά» λέει μεταξύ άλλων ο Lucas di Grassi. Ο οποίος έχει ζήσει όλη την εξέλιξη των αγώνων με τα ηλεκτρικά μονοθέσια. Για αυτό και ο συνάδελφός του θέλει να μάθει τι βρίσκει πιο γοητευτικό στη Formula Ε.

«Χωρίς αμφιβολία την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Όλοι οι οδηγοί και οι ομάδες είναι υψηλού επιπέδου. Επίσης είναι συναρπαστικό να αγωνιζόμαστε με τα αυτοκίνητά μας στα κέντρα των πόλεων» υποστηρίζει ο Lucas και προσθέτει:
«Σίγουρα στόχος μας είναι να κερδίζουμε πόντους σταθερά, να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε αγώνα, να βάλουμε τα δυνατά μας να τερματίζουμε πάντα μέσα στους πρώτους δέκα, ακόμα και στην εξάδα και, με λίγη τύχη να πάρουμε μία θέση στο βάθρο. Θα ήταν τέλειο να σταθούμε εκεί ξανά.»

Τον εαυτό του πάντως, ο Lucas di Grassi τον χαρακτηρίζει με τρεις λέξεις: «Είμαι οδηγός, πατέρας και Βραζιλιάνος.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

BMW iX4: Ηλεκτρικό SUV coupe με 828 χλμ. αυτονομία και 612 ίππους

0
Η νέα BMW iX4 έρχεται το 2027 με αυτονομία έως 828 χλμ. φόρτιση 400 kW και κορυφαία έκδοση την M60 xDrive με 612 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9’’.

GEELY Monjaro EM-i: Έρχεται στην Ευρώπη το νέο υβριδικό SUV για οδήγηση…πέρα από τα...

0
Το GEELY Monjaro EM-i κάνει ευρωπαϊκή πρεμιέρα και φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στα plug-in υβριδικά D-SUV, έχοντας υψηλή τεχνολογία και κορυφαία άνεση.     Η GEELY...

Η ALPINE έρχεται στην Ελλάδα με δύο ηλεκτρικά «όπλα» – A290 και A390

0
Η ALPINE έρχεται στην ελληνική αγορά με τα ηλεκτρικά A290 και A390. Όλα τα χαρακτηριστικά, οι επιδόσεις και η αυτονομία των δύο νέων μοντέλων.

WRC: Το ημερολόγιο του 2027 – Πότε θα διεξαχθεί το Ράλι Ακρόπολις

0
Ο Ράλι Ακρόπολις του 2027 θα αποτελέσει τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA, σε ένα διευρυμένο ημερολόγιο 15 διοργανώσεων.

Νέοι συρμοί στον ΗΣΑΠ: Ξεκίνησε η μεγάλη αναβάθμιση της Γραμμής 1 – Τι αλλάζει...

0
Ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός της Γραμμής 1 μπήκε σε κυκλοφορία. Τι νέο φέρνει στους επιβάτες και πότε ολοκληρώνεται η αναβάθμιση των 14 συρμών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού «διάλεξαν» αυτοκίνητα

0
Οι παίκτες του Ολυμπιακού βρέθηκαν στο περίπτερο της OPEL στην Auto Athina 2026, γνώρισαν από κοντά τα νέα μοντέλα και έδωσαν ξεχωριστό παλμό στην έκθεση!

Δοκιμή GAC AION V: Το SUV «πραγματικό σαλόνι» με αυτονομία για 500 χλμ.

0
Οδηγούμε το GAC AION V: 204 ίπποι, μπαταρία 75,3 kWh, αυτονομία 510 χλμ. και φόρτιση 10-80% σε 24 λεπτά.
Νέα Mercedes-Benz GLA: Έως 657 χλμ. αυτονομία και τιμή από 53.700€

Νέα MERCEDES-BENZ GLA: ΕQ Technology με έως 657 χλμ. αυτονομία – Τιμές

0
Η νέα MERCEDES-BENZ GLA electric είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα με έως 657 χλμ. αυτονομία, φόρτιση 320 kW και τιμή από 53.700 ευρώ.