Το νέο και 7θέσιο Ford Explorer Plug-In Hybrid θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στο 2019

Το νέο Ford Explorer έκανε το ντεμπούτο του στη γηραιά ήπειρο στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας στην εκδήλωση “Go Further”, στην οποία η Ford ανακοίνωσε ότι μία μοναδική plug-in υβριδική έκδοση του δημοφιλέστερου SUV όλων των εποχών στην Αμερική θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη μέσα στη χρονιά.

 

Το νέο Ford Explorer Plug-In Hybrid θα διατίθεται σε δύο ξεχωριστές εκδόσεις με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού: την σπορ ST-Line, η οποία είναι εμπνευσμένη από τη γκάμα της Ford Performance και την πολυτελή Platinum. Και οι δύο θα χρησιμοποιούν ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο με μέγιστη ισχύ 450 ίππων και ροπή 840 Nm, που συνδυάζει τον τρίλιτρο EcoBoost V6 βενζινοκινητήρα της Ford με ηλεκτροκινητήρα και γεννήτρια, έχοντας και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας.

Με την υποστήριξη επτά διαφορετικών προφίλ οδήγησης (Drive Modes) και αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 10 σχέσεων, η τεχνολογία ευφυούς τετρακίνησης της Ford (Intelligent All-Wheel drive) βελτιστοποιεί τις επιδόσεις σε διάφορα σενάρια και συνθήκες – από την οδήγηση μέσα στην πόλη, έως και στις αποδράσεις σε off-road διαδρομές. Στην πολιτισμένη οδηγική εμπειρία συμβάλλουν επίσης οι στάνταρ προηγμένες τεχνολογίες υποστήριξης του οδηγού, όπως είναι το Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition και Lane-Centring.

Το ευρύχωρο, πολυτελές και άνετο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαθέτει προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως είναι η κεντρική οθόνη αφής των 10,1” με προσανατολισμό πορτρέτου και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3”. Οι οικογένειες μπορούν να απολαύσουν στο μέγιστο βαθμό το ταξίδι, χάρη στην ευέλικτη διάταξη των καθισμάτων και του χώρου αποσκευών, επωφελούμενοι συγχρόνως της παρουσίας πρακτικών καινοτομιών, όπως η εύκολη πρόσβαση (είσοδος/έξοδος) στην τρίτη σειρά καθισμάτων που πραγματοποιείται με τη χρήση ενός μόνο χεριού.

Σχεδιασμένη από λευκό χαρτί, η έκτη γενιά του Ford Explorer αποκαλύφθηκε στην Αμερική στις αρχές της χρονιάς. Το Explorer, το οποίο λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1991, έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για τη ραγδαία ανάπτυξη της κατηγορίας SUV στις ΗΠΑ και πλέον γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο.

 

Οδήγηση μηδενικών εκπομπών ρύπων

Μέσω ενός προηγμένου συστήματος ηλεκτροκίνησης, το νέο Explorer Plug-In Hybrid προσφέρει σε πολλά οδηγικά σενάρια τα πλεονεκτήματα της υψηλής ενεργειακής απόδοσης, της αθόρυβης λειτουργίας και των κορυφαίων επιδόσεων διατηρώντας ταυτόχρονα την αυτονομία και τα πλεονεκτήματα ενός παραδοσιακού κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παράλληλά, η αυτονομία των 40 km με αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία στην πόλη χαρίζει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις σε αρκετές αγορές.

Ο κινητήρας 3.0L EcoBoost 350 ίππων της Ford υποστηρίζεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με απόδοση 100 ίππων. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 13.1 kWh μπορεί να φορτίζεται μέσω μιας υποδοχής φόρτισης που βρίσκεται στο εμπρός αριστερό φτερό μεταξύ της πόρτας και του θόλου του τροχού. Επιπλέον, η μπαταρία γεμίζει αυτόματα εν κινήσει, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής φόρτισης, ανακτώντας την κινητική ενέργεια που χάνεται στο φρενάρισμα.

Χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το Explorer μπορεί να ταξιδεύει αμιγώς με την αρωγή ρεύματος και με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την ώρα που οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε και πώς να αξιοποιούν την αποθηκευμένη ενέργεια της μπαταρίας, χρησιμοποιώντας τα προγράμματα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge modes. Όταν η μπαταρία φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο φόρτισης, η μονάδα ελέγχου επιστρέφει αυτόματο στο πρόγραμμα EV Auto mode, συμπληρώνοντας έτσι με στόχο τη βέλτιστη απόδοση την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από το ηλεκτρικό μοτέρ με χρήση της ανακτημένης ενέργειας.

Το Explorer Plug-In Hybrid εκτιμάται ότι θα έχει εκπομπές CO2 78 g/km και κατανάλωση καυσίμου 3,4 l/100 km.