VIDEO : Κόντρα Formula-1 με drone

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Δείτε το ταχύτερο drone με camera στον κόσμο να κοντράρεται με την RED BULL του Max Verstappen

 

Η εντυπωσιακή εξέλιξη των drones τα τελευταία χρόνια, έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο στην κάλυψη των αγώνων αυτοκινήτων. Και ειδικά στη Formula-1, όπου βέβαια δεν είναι εύκολο να ακολουθήσουν το ρυθμό των μονοθέσιων.

Η εταιρεία Dutch Drone Gods όμως αποφάσισε να δημιουργήσει ένα drone, το οποίο θα μπορούσε να συναγωνιστεί, σε ταχύτητα, τα μονοθέσια. Αρχικά, το ενδεχόμενο ένα drone να ακολουθήσει ένα μονοθέσιο της F1, σε πλήρη ταχύτητα, για έναν ολόκληρο γύρο, αποτελούσε μια φαινομενικά αδύνατη πρόκληση.

Μέχρι τότε, τα drones FPV μπορούσαν να φτάσουν σε ταχύτητες περίπου 180 χλμ./ώρα για σύντομες στιγμές. Αν και μπορούσαν να αναπτύξουν ταχύτητες κοντά στα 350 χλμ./ώρα, αυτό διαρκούσε μόνο λίγα δευτερόλεπτα.

Έτσι, ξεκίνησαν εκτεταμένες δοκιμές, οι οποίες κράτησαν 8 μήνες. Στόχος ήταν να λύσουν το παζλ της εύρεσης της τέλειας ισορροπίας στα ηλεκτρονικά, τα σχέδια θόλου, το βάρος, την ταχύτητα, το μήκος πτήσης και την απόσταση.

Μετά από πολλές επιτυχημένες διαδρομές, οι πρώτες δοκιμασίες ήταν το drone να ακολουθήσει, για έναν ολόκληρο γύρο, στην πίστα του Silverstone, τις RB8 και RB19 που οδηγούσαν ο David Coulthard και ο Liam Lawson.

 

Κάτι που τελικά έγινε με επιτυχία, με το drone να φτάνει την ταχύτητα των 310 χλμ./ώρα. Παράλληλα συγκεντρώθηκαν πολύτιμα στοιχεία για την περαιτέρω βελτίωση. Τομείς όπως το τιμόνι, το φρενάρισμα και ο έλεγχος της γωνίας κάμερας ήταν μεταξύ των σημείων που μπορούσαν να βελτιωθούν.

Η πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τις διαδικασίες της Red Bull Advanced Technologies, του τμήματος υψηλών επιδόσεων της ομάδας Oracle Red Bull Racing, επιτάχυνε τις διαδικασίες.

Τώρα οι Dutchdronegods, πανέτοιμοι, ακολουθούν το ολοκαίνουργιο μονοθέσιο της RED BULL, την RB20 του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Max Verstappen!

Πρόκειται για την πρώτη στον κόσμο αδιάλειπτη λήψη που καταγράφηκε από ένα χειροκίνητο, ειδικά κατασκευασμένο drone FPV, σχεδιασμένο ειδικά για τη συγκεκριμένη πρόκληση.

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αφού το ολλανδικό drone, μπορεί να επιταχύνει δύο φορές πιο γρήγορα από ένα αυτοκίνητο της F1! Φτάνοντας τα 300 χλμ/ώρα σε μόλις 4 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ALFA ROMEO Cuorerosso concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισιού 2026

ALFA ROMEO Cuorerosso: Αποκάλυψη για το…υβριδικό μέλλον της ιταλικής φίρμας (video)

0
Η ALFA ROMEO Cuorerosso αποκαλύφθηκε στο Παρίσι με εντυπωσιακή σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογία, αλλά και υβριδικό όραμα για το μέλλον.

AVATR: Ποια είναι τα νέα μοντέλα και πότε έρχονται στην Ελλάδα

0
Η AVATR έρχεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2027 με τα πολυτελή ηλεκτρικά 07L και 06T.

CITROEN 2 CV: Επιστρέφει ως ηλεκτρικό με τιμή από 15.000 ευρώ;

0
Το CITROEN 2 CV Concept αποκαλύπτεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2026. Με ηλεκτρική τεχνολογία, μήκος 3,76 μέτρα και στόχο τιμής από 15.000 ευρώ.

Ράλι Μολών Λαβέ 2026

0
Οι Καρανικόλας-Κακαβάς κατέκτησαν την πρώτη τους νίκη στο Ράλι Μολών Λαβέ. Οι ανατροπές στη Σπάρτη, η μάχη του τίτλου και τα αποτελέσματα.     Το Ράλι Μολών...

F1- GP Σιγκαπούρης 2026: Κυρίαρχος ο Verstappen

0
Ο Max Verstappen κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Σιγκαπούρη με τη RED BULL.

F1- GP Σιγκαπούρης 2026: Ασταμάτητος ο Verstappen επικράτησε σε Σπριντ και pole position

0
Ο Max Verstappen πήρε τη νίκη στο Σπριντ αλλά και την pole position στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης, μπροστά από τις FERRARI. Δείτε τα αποτελέσματα.

WRC: Οι 10 πιο συγκινητικές κατακτήσεις τίτλου (video)

0
Δείτε ένα video με τις πιο συγκινητικές κατακτήσεις τίτλου στην ιστορία του WRC.

BMW iX4: Ηλεκτρικό SUV coupe με 828 χλμ. αυτονομία και 612 ίππους – Τιμές

0
Η νέα BMW iX4 έρχεται το 2027 με αυτονομία έως 828 χλμ. φόρτιση 400 kW και κορυφαία έκδοση την M60 xDrive με 612 ίππους και 0-100 χλμ./ώρα σε 3,9’’.