HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon

 

 

To HYUNDAI Bayon είναι ένα από τα πληρέστατα προσιτά μοντέλα. Με δυνατότητες και εξοπλισμό που συναντάμε σε ακριβότερα αυτοκίνητα. Με μήκος που δεν ξεπερνά τα 4,18 μέτρα και πολλά στοιχεία που προέρχονται από την κατηγορία των SUV.

To συγκεκριμένο crossover της HYUNDAI, είναι ένα αυτοκίνητο σχεδιασμένο ειδικά για την Ευρώπη. Άλλωστε και το όνομά του είναι εμπνευσμένο από την Bayonne, την πρωτεύουσα της Γαλλικής Χώρας των Βάσκων.

Θέλοντας να ενισχύσει το Bayon, η HYUNDAI προχώρησε τώρα σε μια «έξυπνη» ανανέωση, φρεσκάροντάς το αισθητικά και, όχι μόνο.

Το νέο BΑΥΟΝ διαθέτει αναμφίβολα πιο κομψό σχεδιασμό. Στο μπροστινό μέρος, η επανασχεδιασμένη μάσκα ανοίγει στο κάτω μέρος, ενώ νέα είναι και η σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα. Στο εμπρός μέρος, υπάρχει και ένας διακοσμητικός κεντρικός φωτισμός LED DRL (Daytime Running Lights) για να δημιουργήσει μια φωτεινή υπογραφή Seamless Horizon.

Στο πλάι διατηρείται η «σφηνοειδή» εμφάνιση και στο πίσω μέρος, τα φώτα σε σχήμα βέλους υπογραμμίζουν τη δυναμική της κολόνας, δημιουργώντας μια ευρεία αίσθηση. Το πίσω μέρος διαθέτει επίσης επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ παράλληλα έχουν προστεθεί νέοι τροχοί 16 και 17 ιντσών.

Συνολικά, οι δυναμικές γραμμές, τα τριγωνικά σχήματα και οι οριζόντιες γραμμές στο αμάξωμα του οχήματος τονίζουν το πλάτος του Bayon.

Διατίθενται συνολικά εννέα εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων νέων : Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl. Μια προαιρετική διχρωμία στην οροφή σε Phantom Black είναι επίσης διαθέσιμη με πολλά εξωτερικά χρώματα.

Το νέο Bayon διαθέτει και σύγχρονη τεχνολογία συνδεσιμότητας. Το ψηφιακό πιλοτήριο και οι λειτουργίες infotainment έχουν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, χάρη στην εισαγωγή των ενημερωμένων χαρτών Over-the-Air (OTA).

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει τώρα το LCD Cluster των 4,2 ιντσών και μια οθόνη 10,25 ιντσών. Η οποία έχει τη δυνατότητα διαμόρφωσης διαφορετικών γραφικών, ανάλογα με τη λειτουργία οδήγησης. Υπάρχουν ακόμα Apple CarPlay και Android Auto, ασύρματη φόρτιση, αλλά και η πιο πρόσφατη ενημέρωση της τηλεματικής Bluelink.

Ιδιαίτερα χρήσιμες για τη φόρτιση των συσκευών τελευταίας τεχνολογίας, είναι και οι δύο θύρες USB-C. Μία μπροστά και μία πίσω. Η μπροστινή θύρα USB-A επιτρέπει επίσης τη μεταφορά δεδομένων, επιτρέποντας στους επιβάτες να συνδέσουν το τηλέφωνό τους στο σύστημα infotainment του Bayon.

Για τη διασκέδαση των επιβατών υπάρχει και ένα ηχοσύστημα Bose, με οκτώ ηχεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός subwoofer.

Εκτός από ευρύχωρο, το ανανεωμένο Bayon, είναι και όμορφα φωτισμένο. Οι κλασικοί λαμπτήρες έχουν αντικατασταθεί με LED, ενώ με τη τεχνολογία πολύχρωμου μπροστινού φωτισμού περιβάλλοντος, οι επιβάτες μπορούν να προσαρμόζουν το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού, σύμφωνα με τη…διάθεσή τους.

Πιο χρήσιμα βέβαια είναι τα χαρακτηριστικά ημιαυτόνομης οδήγησης του νέου Bayon. Το Lane Following Assist (LFA) λειτουργεί για να διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του, ενώ το Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) ειδοποιεί πρώτα ηχητικά και, εάν είναι απαραίτητο, ενεργοποιεί τα φρένα για να αποτρέψει τη σύγκρουση.

Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει ανίχνευση αυτοκινήτου, πεζού και ποδηλάτη, καθώς και Junction Turning. Η οποία μπορεί να ενεργοποιήσει τα φρένα για να αποτρέψει μια σύγκρουση με ένα επερχόμενο αυτοκίνητο όταν στρίβει σε μια διασταύρωση.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό, το Smart Cruise Control (NSCC) που βασίζεται στην πλοήγηση, χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να προσαρμόζει την ταχύτητα αυτόνομα, όταν αυτό κινείται σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Το σύστημα υποβοήθησης αποφυγής σύγκρουσης σε τυφλό σημείο (BCA) χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες τοποθετημένους γύρω από το αυτοκίνητο για να παρακολουθεί τις γωνίες και, εάν εντοπιστεί άλλο όχημα, εμφανίζεται μια οπτική ειδοποίηση στους εξωτερικούς καθρέπτες.
Όπου είναι απαραίτητο, το BCA ενεργεί τα φρένα για να αποφύγει μια σύγκρουση ή να μειώσει τη ζημιά από πιθανή πρόσκρουση.

Το ανανεωμένο μοντέλο της HYUNDAI περιλαμβάνει επίσης πολλά χαρακτηριστικά που επαναφέρουν, διακριτικά, την προσοχή του οδηγού όταν η εστίασή του διασπάται.

Το Driver Attention Warning (DAW) αναλύει τα μοτίβα οδήγησης για να βοηθήσει στην ανίχνευση πιθανής υπνηλίας ή απόσπασης προσοχής κατά την οδήγηση. Αυτό το σύστημα λειτουργεί παράλληλα με το Leading Vehicle Departure Alert (LVDA), το οποίο ειδοποιεί τον οδηγό όταν ξεκινήσει το προπορευόμενο όχημα.

Το Bayon του 2024 διαθέτει και eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G, το οποίο ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ανοίξουν οι αερόσακοί του, σε περίπτωση ατυχήματος. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού.

Tο ανανεωμένο HYUNDAI Bayon διατίθεται με κινητήρες 1.2 λίτρων 79 ίππους και με 1.0 Turbo με 100 ίππους, έχοντας και ήπιο υβριδικό σύστημα 48V.

Οι τιμές του Bayon F/L στην Ελλάδα, με την προωθητική ενέργεια της Hyundai Hellas, που ισχύει αυτήν την περίοδο, η οποία προσφέρει έκπτωση 800 ευρώ, ξεκινούν από 19.690 ευρώ.

Δείτε εδώ τις τιμές όλων των HYUNDAI.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες «Παρίσι 2024» : Στείλτε ευχές στους Έλληνες αθλητές

  Περισσότεροι από 250 αθλητές σε όλον τον κόσμο, που θα λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες υποστηρίζονται από την TOYOTA, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και...

KIA : Η μεγάλη ζήτηση αυξάνει την παραγωγή

Αυξήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2024 η παραγωγή των αυτοκινήτων της KIA στο εργοστάσιο της Ζιλίνα στη Σλοβακία       Η ΚΙΑ αναμφίβολα είναι μια από τις...

LIVE TV : Η αποκάλυψη της DUCATI Panigale V4

Δείτε την αποκάλυψη της νέας DUCATI Panigale V4         Η νέα DUCATI Panigale V4, ένα νέο σπορ μοντέλο, που υπόσχεται να συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες...

To νέο FORD Kuga στο Golden Hall

Τη δυνατότητα να δουν από κοντά αλλά και να προγραμματίσουν ένα test drive με το νέο FORD Kuga θα έχουν όσοι επισκεφτούν του Golden...

«Κινούμαι Ηλεκτρικά» : Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι

Πληρώνονται σύντομα οι επιδοτήσεις φυσικών και νομικών προσώπων στα προγράμματα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 και 3» αλλά και στα «Πράσινα Ταξί» για την αγορά περίπου...

VOLKSWAGEN ID.7 GTX και Tourer 340 ίππων – Τιμές

  Το πιο ισχυρό ηλεκτρικό μοντέλο της VW που κατασκευάστηκε ποτέ, το ID.7 GTX , αλλά και το ID.7 Tourer είναι πλέον διαθέσιμα και στην...

BYD Dolphin σε τιμή έκπληξη

Σε τιμές ιδιαίτερα δελεαστικές είναι διαθέσιμο πλέον το ηλεκτρικό BYD Dolphin         Tο BYD Dolphin είναι σύγχρονο, νεανικό, καλά εξοπλισμένο μικρομεσαίο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο παράλληλα...

CUPRA The Dream Makers : Στο δρόμο του κινηματογράφου

To “The Dream Makers”, μια πρωτοβουλία από την CUPRA σε συνεργασία με τον J.A. Bayona και την ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals...