Στο Mazda CX-30 το βραβείο «Golden Steering Wheel» του 2019

Το Mazda CX-30 είναι ο νικητής του βραβείου ‘Golden Steering Wheel’ για το 2019, επικρατώντας των ανταγωνιστών του στην κατηγορία SUV/crossover για οχήματα με μήκος έως 4,4 μέτρα. Το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο SUV κερδίζει έτσι το πρώτο του βραβείο σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς επιλογής αναγνωστών της αυτοκινητοβιομηχανίας.Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Mazda Motor Europe, Yasuhiro Aoyama σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο. Πρόκειται για το 5ο βραβείο του θεσμού Golden Steering Wheel που κατακτά μέχρι σήμερα η Mazda: Το Mazda 323 το 1985 και το 1989, το Mazda 626 το 1992, και το Mazda2 το 2014.

Εκτός από συγκεκριμένο βραβείο, η Mazda πανηγυρίζει επίσης και για το νέο κινητήρα Skyactiv-X αλλά και για το Mazda3, που βρέθηκαν ανάμεσα στα τρία πρώτα στις κατηγορίες της καινοτομίας και των μικρομεσαίων οχημάτων αντίστοιχα.

“Με τον Skyactiv-X, η Mazda προσφέρει τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αυτανάφλεξης με συμπίεση όπως ένας diesel και τη χρήση μπουζί. Το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή ψηφίστηκε από τους αναγνώστες σαν μία από τις κορυφαίες καινοτομίες στη Γερμανία, μας δίνει μια θετική προοπτική για το μέλλον” προσθέτει ο πρόεδρος Aoyama.νέο κινητήρα βενζίνης Skyactiv-X.