Στο Mazda CX-30 το βραβείο «Golden Steering Wheel» του 2019

fisikon

Το Mazda CX-30 είναι ο νικητής του βραβείου ‘Golden Steering Wheel’ για το 2019, επικρατώντας των ανταγωνιστών του στην κατηγορία SUV/crossover για οχήματα με μήκος έως 4,4 μέτρα. Το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο SUV κερδίζει έτσι το πρώτο του βραβείο σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς επιλογής αναγνωστών της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της Mazda Motor Europe, Yasuhiro Aoyama σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Βερολίνο. Πρόκειται για το 5ο βραβείο του θεσμού Golden Steering Wheel που κατακτά μέχρι σήμερα η Mazda: Το Mazda 323 το 1985 και το 1989, το Mazda 626 το 1992, και το Mazda2 το 2014.

Εκτός από συγκεκριμένο βραβείο, η Mazda πανηγυρίζει επίσης και για το νέο κινητήρα Skyactiv-X αλλά και για το Mazda3, που βρέθηκαν ανάμεσα στα τρία πρώτα στις κατηγορίες της καινοτομίας και των μικρομεσαίων οχημάτων αντίστοιχα.

“Με τον Skyactiv-X, η Mazda προσφέρει τον πρώτο κινητήρα μαζικής παραγωγής στον κόσμο, που χρησιμοποιεί τεχνολογία αυτανάφλεξης με συμπίεση όπως ένας diesel και τη χρήση μπουζί. Το γεγονός ότι η τεχνολογία αυτή ψηφίστηκε από τους αναγνώστες σαν μία από τις κορυφαίες καινοτομίες στη Γερμανία, μας δίνει μια θετική προοπτική για το μέλλον” προσθέτει ο πρόεδρος Aoyama.νέο κινητήρα βενζίνης Skyactiv-X.