Το Mazda3 και με κινητήρα 1.5L

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Mazda3 2019, έχοντας κατακτήσει την κορυφαία διάκριση 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP και το βραβείο σχεδιασμού Red Dot Award 2019, προσφέρεται πλέον στην ελληνική αγορά και με κινητήρα 1.5L.

 

  • Εκπληκτική βαθμολογία 98% στην κατηγορία προστασίας των ενηλίκων επιβατών
  • Διευρυμένη γκάμα τεχνολογιών ασφαλείας i-ACTIVSENSE και αυξημένος βαθμός προστασίας πεζών
  • Για έβδομη φορά μέχρι σήμερα, μοντέλο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo της Mazda, κατακτά το βραβείο Red Dot Design Award
  • Τελευταία προσθήκη στη δυναμική σειρά κινητήρων βενζίνης Skyactiv-G που εξοπλίζει το νέο Mazda3 είναι ο αποδοτικός 1.5L G120 ισχύος 120hp.

 

Το νέας γενιάς μικρομεσαίο μοντέλο έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο των βραβευμένων μοντέλων της Mazda που έχουν σχεδιαστεί με τη φιλοσοφία του Kodo: τη φιλοσοφία της ψυχής της κίνησης. Tο νέο Mazda3 αισθάνεται στο φυσικό του περιβάλλον είτε επιταχύνει, στρίβει ή φρενάρει, φιλτράροντας ταυτόχρονα κάθε ανωμαλία του δρόμου πριν αυτή φτάσει στους επιβάτες. Η θέση οδήγησης βρίσκεται και αυτή σε απόλυτη ταύτιση με τον οδηγό. Το νέο κάθισμα, για παράδειγμα, κρατά τη λεκάνη όρθια ακολουθώντας τη φυσική κίνηση του σώματος έτσι ώστε να βοηθά στη μείωση της κούρασης.

 

Tο ολοκαίνουργιο, άκρως δυναμικό Mazda3 του 2019 απέσπασε την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP. Μετά το Mazda6 του περασμένου έτους, πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο της Mazda που κατακτά την ανώτατη συνολική διάκριση των 5 αστέρων στις νέες και πιο αυστηρές δοκιμές πρόσκρουσης του 2018, του ανεξάρτητου οργανισμού δοκιμών για την ασφάλεια.

 

Το νέο Mazda3 σημείωσε εντυπωσιακά αποτελέσματα και στις 4 κατηγορίες δοκιμών του Euro NCAP κατέχοντας υψηλό επίπεδο προστασίας για ενήλικους επιβάτες, παιδιά επιβάτες, ευπαθείς χρήστες του δρόμου (ασφάλεια πεζών) και σε σημαντικά ανεπτυγμένα συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας. Αυτό αποδίδεται σε τρείς κυρίως παράγοντες: Στην υιοθέτηση της τελευταίας γενιάς αρχιτεκτονικής κατασκευής του αυτοκινήτου με την ονομασία Skyactiv, με βασικό χαρακτηριστικό το ελαφρύ αμάξωμα υψηλής ακαμψίας και ταυτόχρονα απορρόφησης συγκρούσεων, στις περαιτέρω διευρυμένες και προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας i-Activsense που βοηθούν τον οδηγό στην αναγνώριση ενδεχόμενου κινδύνου, ενώ προλαμβάνουν τις επιπτώσεις ζημιάς ή τραυματισμού, και στο αυξημένο επίπεδο προστασίας των πεζών.

 

Η επιτυχημένη σειρά κινητήρων Skyactiv-G122 και Skyactiv-D116 διακρίνονται για τις τεχνολογικές καινοτομίες που χρησιμοποιούν, καθιστώντας το Mazda3 ιδιαίτερα αποδοτικό και οικονομικό με παράλληλη μοναδική αίσθηση οδηγικής ικανοποίηση. Σε αυτή τη γκάμα κινητήρων έρχεται να προστεθεί και ο Skyactiv-G120, ο οποίος απολαμβάνει όλα τα χαρακτηριστικά που καθιστούν αυτή τη γκάμα κινητήρων μοναδική. Συνοπτικά στον ακόλουθο πίνακα αναφέρονται τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του.