Νέο Volkswagen Caddy : 5 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης

Νέο Volkswagen Caddy

Το νέο Volkswagen Caddy περνάει με επιτυχία τις δοκιμές πρόσκρουσης του Euro NCAP, αποσπώντας κορυφαία βαθμολογία πέντε αστέρων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

πατάκια αυτοκινήτου

Πατάκια αυτοκινήτου: Πρακτικά Tips φροντίδας και περιποίησης

Τα πατάκια αυτοκινήτου είναι από τα βασικά αξεσουάρ που πρέπει να διαθέτει το αυτοκίνητο σου, αφού εκτός από την άνεση που προσφέρουν σε σένα...
Hyundai IONIQ 5

Το Hyundai IONIQ 5 ανακηρύχθηκε «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022» από το Company Car Today

Το Hyundai IONIQ 5 κατέκτησε την κορυφή της λίστας των 100 οχημάτων του εξειδικευμένου Βρετανικού περιοδικού εταιρικών στόλων Company Car Today Το Hyundai IONIQ 5...
ENYAQ COUPÉ iV

SKODA ENYAQ COUPÉ iV – ένα νέο μέλος στην γκάμα ENYAQ iV

Το ENYAQ COUPÉ iV αποτελεί τη νέα προσθήκη στην οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων ENYAQ iV της SKODA με δύο μεγέθη μπαταριών, τέσσερα επίπεδα ισχύος από...

Το νέο Caddy της Volkswagen Commercial Vehicles κατέκτησε την κορυφαία βαθμολογία των πέντε αστέρων, στις πρόσφατες δοκιμές του Euro NCAP, του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού που αξιολογεί διεξοδικά τα νέα μοντέλα για την ενεργητική και παθητική ασφάλειά τους.

Σίγουρα αξιοσημείωτη επίδοση, καθώς στο νέο, πιο αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών του οργανισμού που περιλαμβάνει και απόδοση συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο ένα επαγγελματικό όχημα να βαθμολογείται με πέντε αστέρια.

Η πέμπτη γενιά του Caddy, ενός δημοφιλέστατου επαγγελματικού μοντέλου με περισσότερες από τρία εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, με την επίδοση αυτή κατατάσσεται ανάμεσα στα κορυφαία μοντέλα, τόσο επαγγελματικά όσο και επιβατικά, για το 2021. Μάλιστα, σε σύγκριση με άλλα MPV στην κατηγορία του, το νέο Caddy έθεσε ένα νέο σημείο αναφοράς για τους αντιπάλους του.

Σύμφωνα με την λεπτομερή έκθεση του Euro NCAP, το Caddy πέτυχε επίδοση 84% όσον αφορά στην προστασία των ενήλικων επιβατών και 82% για τα παιδιά. Αντίστοιχα υψηλή, 79%, η βαθμολογία του για τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Νέο Volkswagen Caddy

Στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, νέα χαρακτηριστικά όπως αερόσακοι προστασίας κεφαλής σε όλες τις σειρές καθισμάτων (ανεξάρτητα από το αν το όχημα είναι διθέσιο, πενταθέσιο ή επταθέσιο) και η προστασία του συνοδηγού σε περίπτωση πλευρικής  σύγκρουσης, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στη συνολική επίδοση του Caddy.

Να προστεθεί ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ένας αερόσακος αναπτύσσεται μεταξύ των μπροστινών επιβατών ενώ χάρη στην τεχνολογία ασύρματης μετάδοσης, είναι δυνατή η λειτουργία ειδοποίησης για μη χρήση των ζωνών ασφαλείας ακόμα και στα πίσω, αφαιρούμενα καθίσματα.

Η υλοποίηση τόσο προηγμένων συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού στο νέο Caddy, έγινε εφικτή χάρη στο γεγονός ότι το all-round όχημα της Volkswagen Commercial Vehicles βασίζεται στην εγκάρσια αρθρωτή πλατφόρμα (MQB) της Volkswagen, την ίδια που χρησιμοποιείται και στο νέο Golf. Πολλές από τις τεχνολογίες που εξοπλίζουν το best-seller επιβατικό της μάρκας, έχουν υιοθετηθεί και από το Caddy.