Χόρνερ: “Ο Βερστάπεν έχει την ευκαιρία να πιάσει τον Χάμιλτον, αλλά είμαστε ακόμη το αουτσάιντερ”

Κοινοποίησε το άρθρο

Το “αφεντικό” της Ρεντ Μπουλ, ο Κριστιάν Χόρνερ θεωρεί πως ο Μαξ Βερστάπεν έχει την δυνατότητα να καλύψει την απόσταση των 37 πόντων από τον Λιούις Χάμιλτον και να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής το 2020.

Ο Κριστιάν Χόρνερ μίλησε στο F1 Nation Podcast και όταν ρωτήθηκε για το αν ο Βερστάπεν έχει την δυνατότητα να “πιάσει” τον Χάμιλτον στην βαθμολογία, δήλωσε ότι: “Ναι, έτσι είναι νομίζω. Είμαστε ακόμη το αουτσάιντερ. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη, αλλά θεωρώ πως έχουμε την ευκαιρία. Στο παρελθόν, κερδίζαμε αγώνες χάρη στην στρατηγική μας ή εκμεταλλευομένοι ότι η Μέρσεντες δεν πήγαινε καλά, αλλά κοιτάξτε τώρα στο Silverstone, κερδίσαμε χάρη στην δική μας δύναμη. Πρώτα, πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πώς θα λειτουργήσει η απαγόρευση διάφορων ρυθμίσεων του κινητήρα και πρέπει να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το δικό μας αμάξι. Είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι με αυτό (το αμάξι), πολύ περισσότερο επειδή αυτό το μονοθέσιο(λόγω της περιορισμένης περαιτέρω ανάπτυξης) θα είναι το σημείο αναφοράς για την επόμενη χρονιά”.

Horner tells Verstappen to learn from mistakes | RACER

Η Ρεντ Μπουλ θυμίζουμε ότι έχει κατακτήσει τέσσερα σερί πρωταθλήματα κατασκευαστών από το 2010 έως το 2013, αλλά εδώ και εφτά χρόνια δεν έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο, παρότι έχει γίνει μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του grid στην F1, με τον Χόρνερ να επισημαίνει ότι τα άτομα από εκείνη την εποχή ακόμη βρίσκονται στην ομάδα και έχουν κίνητρο για κατάκτηση νέων τίτλων.

Ο Χόρνερ συνέχισε λέγοντας ότι: “Φυσικά έχουμε ενισχύσει την ομάδα μας σε όλα τα πόστα, αλλά παρατηρώ κυρίως τα ίδια πρόσωπα με εκείνη την εποχή (των τεσσάρων σερί πρωταθλημάτων). Όλοι οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο κίνητρο για να παλέψουν ξανά για τον τίτλο και κάνουν ότι καλύτερο μπορούν”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης