Sami Pajari και Marko Salminen έγραψαν ιστορία στο Ράλι Παραγουάης, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη νίκη τους στο WRC. Μειώθηκε στους 20 βαθμούς η διαφορά από τον Elfyn Evans.
Ο Sami Pajari και ο συνοδηγός του Marko Salminen έγραψαν ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Ράλι Παραγουάης. Αυτή μάλιστα ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, ολοκληρώνοντας ένα εντυπωσιακό σερί μετά τις νίκες σε Εσθονία και Φινλανδία.
Μετά το shakedown και την πανηγυρική τελετή της εκκίνησης, το Ράλι της Παραγουάης έδειξε τον σκληρό του χαρακτήρα στις πρώτες από τις 8 ειδικές διαδρομές της Κυριακής. Κλαταρίσματα, καταστροφικές έξοδοι και εξαιρετικά μεγάλη καταπόνηση των αυτοκινήτων αποτέλεσαν το σκηνικό. Αρχικά ξεκίνησε ο Katsuta με μια ιδιαίτερα επικίνδυνη έξοδο και ακολούθησαν οι εγκαταλείψεις των Neuville και Ogier, με τα περισσότερα πληρώματα της κατηγορίας Rally 1 να αντιμετωπίζουν προβλήματα. Έτσι, στο τέλος της ημέρας στην πρώτη θέση βρέθηκε ο Sami Pajari με TOYOTA, έχοντας 11,9’’ πίσω του το HYUNDAI το Νεοζηλανδού Hayden Paddon και 56,3΄΄ το Yaris του Evans.
Με την ολοκλήρωση των 9 ειδικών της δεύτερη ημέρας, ο Pajari βρέθηκε να έχει αυξήσει της διαφορά από τον δεύτερο Paddon στα 24,1΄΄, ενώ ο εντυπωσιακό Fourmaux πλησίασε τα 3,3΄΄ τον τρίτο Εvans.
Την τελευταία ημέρα ο Pajari διαχειρίστηκε εξαιρετικά τη διαφορά που είχε και, χωρίς να ρισκάρει έφτασε χωρίς να απειληθεί, στην τρίτη νίκη της καριέρας του στην κορυφαία κατηγορία του WRC.
Ο νεαρός Φινλανδός άφησε 25,8΄΄ πίσω του τον Hayden Paddon ο οποίος επέστρεψε εντυπωσιακά φέτος στο WRC μετά από τέσσερα χρόνια.
Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Adrien Fourmaux, πραγματοποιώντας εντυπωσιακή αντεπίθεση μετά τα προβλήματα της Παρασκευής, κερδίζοντας συνολικά 9 ειδικές διαδρομές.
Ο Evans περιορίστηκε στην τέταρτη θέση, ενώ Oliver Solberg ήταν πέμπτος, κερδίζοντας και την Wolf Power Stage.
Έκτος ήταν ο McErlean με το FORD Puma συνεχίζοντας τις καλές του εμφανίσεις.
Στο WRC2, ο Παραγουανός Diego Domínguez με TOYOTA Yaris πανηγύρισε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη μπροστά στους συμπατριώτες του, τερματίζοντας παράλληλα έβδομος στη γενική κατάταξη.
Δείτε εδώ την τελική κατάταξη του Ράλι Παραγουάης.
Με τρεις αγώνες να απομένουν, η μάχη για τον τίτλο αναμένεται πλέον συναρπαστική, με τον Evans στους 216 βαθμούς, τον Pajari στους 196, τον Solberg στους 175 και τον Katsuta στους 160. Ο Ιάπωνας μάλιστα ολοκλήρωσε τον αγώνα όπως τον ξεκίνησε. Δηλαδή με μια τρομακτική έξοδο και το Yaris να διαλύεται σε μια κολόνα.
Στους κατασκευαστές η TOYOTA αγκάλιασε τον τίτλο αφού έχει 554 βαθμούε έναντι 381 της HYUNDAI. Το WRC τώρα συνεχίζεται στη Νότια Αμερική με το Ράλι Χιλής, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 10 έως τις 13 Σεπτεμβρίου.



























