Η Nissan παραμένει στην Formula E έως το 2026

Formula E

Η Nissan συνεχίζει δυναμικά  τη στρατηγική της για εξηλεκτρισμό, επεκτείνοντας τη δέσμευσή της για τη Formula E , στην εποχή του Gen3

Η εποχή Gen3 του πρωταθλήματος Formula E ξεκινά στην ένατη  σεζόν 2022-23  και θα διαθέτει ακόμα πιο ισχυρά και ταχύτερα μονοθέσια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

αγορά αυτοκινήτου

Αγορά αυτοκινήτου : Αύξηση 97,5% τον Μάρτιο

0
Πολύ μεγάλη αύξηση της τάξης του 97,5% καταγράφηκε στην αγορά αυτοκινήτου στη χώρα τον μήνα Μάρτιο,  σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε...
VOGE 500DS

VOGE 500DS : Με Euro5 και σημαντικές αναβαθμίσεις!

0
Το VOGE 500DS του 2021 βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα με νέα εντυπωσιακά γραφικά και σε τρεις χρωματισμούς με 6.195€ Tο νέο 500DS έχει τον χαρακτήρα...
Νέο Volkswagen Tiguan

Νέο Volkswagen Tiguan: πλήρης γκάμα για κάθε απαίτηση

0
Το νέο Volkswagen Tiguan κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, με νέα, εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαίους εσωτερικούς χώρους και προηγμένες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς Το Νέο Volkswagen...

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα  τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E, μέχρι το τέλος της δωδέκατης σεζόν 2025-2026.

Για την ιστορία, η Nissan ξεκίνησε στο πρωτάθλημα στην πέμπτη σεζόν, ως ο μόνος ιαπωνικός κατασκευαστής.

Η Nissan αγωνίζεται σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα για να φέρει τον ενθουσιασμό και την απόλαυση της οδήγησης ηλεκτρικών οχημάτων μηδενικών εκπομπών, σε ένα παγκόσμιο κοινό.

Ως μέρος του στόχου της να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα στις λειτουργίες της και στον κύκλο ζωής των προϊόντων της έως το 2050, η Nissan σκοπεύει να “εξηλεκτρίσει” τα επερχόμενα μοντέλα της, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Η Nissan στοχεύει στα οφέλη που πηγάζουν από την εμπειρία της στην ηλεκτροκίνηση και από την μεταφορά γνώσεων και τεχνολογίας μεταξύ των αγώνων και των καθημερινών οδικών συνθηκών, για να προσφέρει καλύτερα ηλεκτρικά οχήματα στο καταναλωτικό κοινό.

Formula E

Η Formula E μας βοηθά να φέρουμε στο προσκήνιο τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το περιβάλλον. καθώς επικοινωνούμε αυτό  το μελλοντικό όραμα, σε ένα συνεχώς αυξανόμενο, νέο και διαφορετικό κοινό.”

Στις δύο πρώτες σεζόν στην Formula E, η Nissan επικεντρώθηκε στους τεχνικούς στόχους της «Φάσης 1 – από τον δρόμο προς την πίστα», οι οποίοι αντλούσαν  εμπειρία και διδάγματα από το LEAF, το πιο αναγνωρίσιμο EV της Nissan, προκειμένου να αναπτύξει τις επιδόσεις του αγωνιστικού μονοθέσιου της Nissan e.dams.

Στην πρώτη της σεζόν, η Nissan e.dams ήταν η καλύτερη ομάδα στα προκριματικά του πρωταθλήματος, ενώ στη δεύτερη σεζόν, η ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ομάδων.

Καθώς η ομάδα αγωνίζεται στην τρέχουσα σεζόν 2020-2021 και κοιτάζει προς την εποχή του Gen3 από την ένατη σεζόν, ξεκινά την “Φάση δύο – από την πίστα προς το δρόμο”, με στόχο την μεταφορά της τεχνολογίας της, όπου το τεχνικά “γρήγορο” πρωτάθλημα θα βοηθήσει την Nissan να  ενσωματώσει  χαρακτηριστικά που ενθαρρύνουν την υιοθέτηση των EVs από το αγοραστικό κοινό.

Οι πρώτοι αγώνες της σεζόν του 2021 πραγματοποιήθηκαν στο Diriyah της Σαουδικής Αραβίας στα τέλη Φεβρουαρίου, όπου η Formula E έτρεξε για πρώτη φορά ως Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA.

Ήταν επίσης ο πρώτος νυχτερινός αγώνας της Formula E, με τα αυτοκίνητα να αγωνίζονται υπό το φώς των προβολέων.

Ο τρίτος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της ABB FIA, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου στη Ρώμη.

googlenews