Ο Ayrton Senna είναι και πάλι μαζί μας…

Η διοίκηση της Κορίνθιανς, δημοσιοποίησε σήμερα την «τρίτη» εμφάνιση της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, η οποία είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο, Ayrton Senna.

Δεδομένης της άμεσης συνάρτησης που έχει η «εισβολή» της οικονομίας στον χώρο του ποδοσφαίρου, με όλα όσα διέπουν τις ομάδες ανά την υφήλιο, παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, οι «τρίτες» εμφανίσεις των συλλόγων να συγκεντρώνουν επικριτικά σχόλια, είτε για την επιλογή του χρώματος, είτε για το «περίεργο» της εμφάνισης. Στην περίπτωση, όμως, της Κορίνθιανς, δεν συμβαίνει κάτι ανάλογο.Η διοίκηση του βραζιλιάνικου συλλόγου, δημοσιοποίησε σήμερα την «τρίτη» εμφάνιση της ομάδας για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, η οποία είναι αφιερωμένη στον αείμνηστο, Ayrton Senna.

Στο μπροστινό μέρος της φανέλας, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Ayrton Senna», υπάρχουν το λογότυπο της ιστορικής ομάδας και το ονοματεπώνυμο του Βραζιλιάνου θρύλου της Φόρμουλα Ενα, που βρήκε τραγικό θάνατο την Πρωτομαγιά του 1994, στο Γκραν Πρι του Σαν Μαρίνο.

Η εμφάνιση χαρακτηρίζεται από 41 οριζόντιες λεπτές γραμμές, που αντιστοιχούν στα 41 Γκραν Πρι που κατέκτησε στην καριέρα του ο εκ των κορυφαίων «πιλότων» όλων των εποχών.

Ενθερμος υποστηρικτής της Κορίνθιανς, ένας από τους «θρύλους» του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικότερα της Φόρμουλα Ενα, ο Βραζιλιάνος, Ayrton Senna, γεννήθηκε στις 21 Μαρτίου 1960 στο Σάο Πάουλο και σκοτώθηκε την Πρωτομαγιά του 1994, συνεπεία δυστυχήματος κατά την διάρκεια του Γκραν Πρι στο Σαν Μαρίνο.

Είδωλο για τους Βραζιλιάνους, ο Σένα αγαπήθηκε τουλάχιστον όσο και οι κορυφαίοι ποδοσφαιριστές της χώρας του καφέ και της σάμπας. Στην γεμάτη διακρίσεις καριέρα του, κατέκτησε τρεις φορές το παγκόσμιο πρωτάθλημα (1988, 1990, 1991), είδε πρώτος την καρό σημαία σε 41 Γκραν Πρι, ανέβηκε στο βάθρο των νικητών 80 φορές κι εκκίνησε πρώτος σε 65 αγώνες, στους 19 εκ των οποίων, σημείωσε τον ταχύτερο γύρο.