Άιτκεν: “Έχω δυνατότητες στην Γουίλιαμς που δεν είχα στην Ρενό”

Κοινοποίησε το άρθρο

O Τζακ Άιτκεν ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του ότι δεν κάνει μελλοντικά σχέδια, αλλά δεν δείχνει επίσης και μεγάλη πρόθεση να  περάσει άλλη μια σεζόν στο grid της Formula 2.

Ο 25χρονος ήταν φέτος ο αναπληρωματικός οδηγός της Williams στην Formula 1, ενώ αγωνιζόταν και με την Campos Racing στην τρίτη σεζόν του στην F2, με την οποία ήταν στην 14η θέση με 48 βαθμούς, αλλά δεν έτρεξε στο δεύτερο GP του Μπαχρέιν.

Η σεζόν στην F2 δεν ήταν πετυχημένη, αλλά ο Άιτκεν κρατάει τις δύο τρίτες θέσεις στο δεύτερο GP της Σίλβερστόουν και επισημαίνει ότι δεν έχει να μάθει κάτι άλλο στην F2, παρά μόνο αν κυνηγήσει τον τίτλο την επόμενη σεζόν, αλλιώς τον ενδιαφέρει περισσότερο η συνεργασία του με την Γουίλιαμς.

Ο Άιτκεν δήλωσε χαρακτηριστικά στο Crash.net ότι: “Εξετάζουμε πολλές επιλογές και (είναι φανερό) ότι έχω ξοδέψει αρκετό χρόνο στο F2 και έχω μάθει όσα πρέπει από εδώ. Είναι κρίμα που δεν μπόρεσα να εκμεταλλευτώ αυτήν την χρονιά λίγο περισσότερο και να έχω καλά αποτελέσματα, αλλά νομίζω ότι οι εμφανίσεις μου ήταν πολύ καλές. Αν είναι να επιστρέψω στην F2, αυτό θα γίνει γιατί θα θέλω να κατακτήσω το πρωτάθλημα. Είχα μια σπουδαία χρονιά με την Williams και προφανώς βρισκόμαστε σε συνομιλίες, αλλά και πάλι, δεν είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τίποτα ακόμη”.

Ο Άιτκεν που έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2020 στο Sakhir Grand Prix, αντικαθιστώντας τον Ράσελ, συνέχισε λέγοντας ότι: “Θεωρώ ότι ήταν μια πολύ καλή χρονιά, με τον αγώνα στο Μπαχρέιν φυσικά να είναι το highlight, αλλά και οι πρώτες μου ελεύθερες δοκιμές στην F1 (FP1) με την ομάδα ήταν κάτι ιδιαίτερο. Συνολικά, είχαμε μια καλή χρονιά μαζί και είμαι χαρούμενος για αυτό”.

Ο Άιτκεν μετακινήθηκε το 2019 από την Ρενό στην Γουίλιαμς και ανέφερε για αυτό ότι: “Ένιωσα ότι ήταν η σωστή στιγμή να κάνω την κίνηση και υπήρχαν δυνατότητες στην Γουίλιαμς που δεν είχα στην Ρενό. Το να είμαι ο αναπληρωματικός οδηγός ήταν κάτι που ήθελα να πετύχω, όπως επίσης και οι συμμετοχές στα ελεύθερα δοκιμαστικά της F1. Η Williams μου έχει δείξει πολύ εμπιστοσύνη, με το να με βάζει στο αυτοκίνητο και δεν αισθάνθηκα τίποτα άλλο παρά υποστήριξη από τότε που ήρθα εδώ. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και είμαι τόσο χαρούμενος τώρα που ήμουν στην αρχή της χρονιάς. ”

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης