Σταινερ: “Ο Μικ Σουμάχερ φέτος πρέπει να μάθει και από το 2022 να δείξει τι μπορεί να κάνει”

Κοινοποίησε το άρθρο

Το “αφεντικό” της HAAS, Γκίντερ Στάινερ σε πρόσφατες δηλώσεις του, επεσήμανε ότι θα ήθελε ο Μικ Σουμάχερ να ακολουθήσει το μονοπάτι του Τσαρλς Λεκλέρκ στην F1.

Ο Στάινερ μίλησε για τον Μικ Σουμάχερ στο Gazzerra dello Sport, υπογραμμίζοντας ότι: “Θα ήμουν πολύ χαρούμενος, αν μπορούσαμε να του προσφέρουμε καριέρα ανάλογη του Λεκλέρκ, ο οποίος έκανε τις πρώτες ελεύθερες δοκιμές μαζί μας. Στους πρώτους αγώνες με την Ζάουμπερ, ο (Τσάρλς) δεν ήταν ο πιο γρήγορος, αλλά μάθαινε και αυτό ήταν αρκετό.

Μετά τα μέσα της σεζόν θα έχουμε οδηγούς που θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί. Ο (Μικ) Σούμι μεγάλωσε σε πολύ ικανή ομάδα όπως η Prema, οπότε είμαι αισιόδοξος (για το μέλλον), αν σκεφτώ τη δουλειά που έχουμε κάνει με τον Φιτιπάλντι.

Δεν είχε οδηγήσει αγωνιστικό αυτοκίνητο για δύο χρόνια και στο Μπαχρέιν και στο Αμπού Νταμπί δεν έκανε κακή εντύπωση. Το μυστικό είναι να κάνεις λίγα λάθη και να οδηγείς πολλά χιλιόμετρα. Ο Μικ απλά πρέπει να μάθει και στη συνέχεια το 2022 να δείξει τι μπορεί να κάνει. Είναι καθήκον μας να του παρέχουμε το σωστό αυτοκίνητο. Μετά, θα πρέπει να πάρει την τύχη του στα χέρια του”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης