Χάμιλτον: “Η Αφρική πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό μέρος που πρέπει να πάμε”

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο Λιούις Χάμιλτον ανέφερε ότι η F1 πρέπει να επιστρέψει στην Αφρική, γιατί αυτοί οι αγώνες κατά την άποψη του, θα αφήσουν πίσω τους πραγματικά κάτι και θα βοηθήσουν αληθινά τις κοινότητες.

Η F1 έχει αποδείξει πως ενδιαφέρεται για επέκταση σε περισσότερες χώρες, με την Αφρική να είναι η μοναδική ήπειρος που δεν έχει αγώνα, αφού καμία πίστα σχεδόν δεν είναι πρώτης κατηγορίας.

Η τελευταία φορά που επισκέφτηκε η F1 την Αφρικανική ήπειρο είναι το 1993 στο GP της Νότιας Αφρικής που έγινε στο Kyalami.

Αλλά για τον Χάμιλτον η επιστροφή των αγώνων στην Αφρική είναι ζωτικής σημασίας, με τον Βρετανό οδηγό να υποστηρίζει ότι ένα ανάλογος αγώνας θα αφήσει πίσω του θετικά αποτελέσματα για την κοινότητα, κάτι που δεν συμβαίνει σε άλλες χώρες στις οποίες διεξάγονται κάθε χρόνο αγώνες της F1.

Ο Λιούις Χάμιλτον δήλωσε σχετικά με το αν θα πρέπει να γίνουν αγώνες στην Αφρική, στο πλαίσιο συνέντευξης με τον χορηγό της Μερσέντες, Πετρόνας  ότι: “Εύκολα-Αφρική. Είναι μια σημαντική τοποθεσία που πρέπει να επιστρέψουμε. Αυτή τη στιγμή η Formula 1 πηγαίνει σε χώρες και δεν αφήνει πάρα πολλά στις κοινότητες όταν φεύγει (δεν κάνει αίσθηση).

Η F1 πρέπει να μετατραπεί σε ένα άθλημα που να πηγαίνει σε μέρη και να αφήνει πραγματικά κάτι, για να βοηθήσει αληθινά τις κοινότητες και νομίζω ότι αρχικά (αυτό πρέπει να γίνει) επιστρέφοντας στην Αφρική και επισημαίνοντας πόσο όμορφο μέρος είναι, πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό μέρος που πρέπει να πάμε”.

Ο Βρετανός οδηγός συνέχισε λέγοντας ότι: “Πρέπει να διεξαχθεί σε ένα μέρος που δεν έχει να κάνει με χρήματα, αλλά για ανθρώπους και στην επιχειρηματικότητα δεν συμβαίνει πάντα έτσι, για αυτό το λόγο είναι κάτι που πιέζω να γίνει (ο αγώνας στην Αφρική).

Οι νέοι αγώνες στο Βιετνάμ και στην Ολλανδία ήταν προγραμματισμένοι για φέτος, αλλά το καλεντάρι στο πρωτάθλημα άλλαξε λόγω της πανδημίας του κορονοιού για αυτό και θα παραταθεί η πρεμιέρα σε αυτές τις πίστες.

Ενώ σκέψεις και συζητήσεις γίνονται τόσο για ένα Αμερικανικό GP στο Μαϊάμι, όσο και για ένα αγώνα στην Σαουδική Αραβία, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να ενταχθεί στο πρόγραμμα από το 2023”.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης