Έξι μεγάλα like από την έκθεση μικρών αυτοκινήτων

Κοινοποίησε το άρθρο

Το μόνο μικρό σε αυτά τα αυτοκίνητα είναι το φυσικό τους μέγεθος. Στην έκθεση μικρών αυτοκινήτων την εβδομάδα αυτοκινήτου στο Monterey έξι από αυτά τα »έσπασαν» συγκεντρώνοντας τα βλέμματα των πολλών.

 

2017-Little-Car-Show-at-Monterey-Car-Week-02

Το μίνι του Dr. Frankenstein

Είναι απλά υπέροχο το Ewock του Ewock. Ο «τρελός» δόκτορας πήρε δύο φτερά από μια Plymouth του 1946 τα συγκόλλησε με μαεστρία πρόσθεσε έναν κινητήρα μοτοσικλέτας, την γρίλια, τα φλας και την κονσόλα από μια  Jaguar XJ6 του 1969 και ιδού το αποτέλεσμα. Α μην ξεχάσουμε να αναφέρουμε πως το σασί αποτελείται εν μέρει από ένα τραπέζι του μασάζ και το κάθισμα προέρχεται από την τάξη ενός ένα νηπιαγωγείου.

Ogle SX1000 GT

Βασισμένο στο σασί ενός Mini Cooper το Ogle SX1000 GT σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε το 1963 από τον βρετανό David Ogle. Μόλις 66 κομμάτια κατάφερε να κατασκευάσει ο David εκ των οποίων μόλις πέντε γνωρίζουμε τι απέγιναν. Υπόψη η εταιρία Ogle υπάρχει ακόμη αλλά δραστηριοποιείται αυστηρά στον χώρο της κατά παραγγελίας κατασκευής, όπως για παράδειγμα το Landspeeder του Luke Skywalker από το αρχικό «Πόλεμο των Άστρων»

Autobianchi Bianchina

Κατασκευασμένο από την Ιταλική εταιρεία  δίκυκλων Biachi, το Autobianchi Bianchina βασίστηκε στο Fiat 500 και αρχικά «φορούσε» τον ίδιο κινητήρα απόδοσης 15 ίππων. Το 1959 ήρθε η αναβάθμιση με έναν  κινητήρα 21 ίππων και το Autobianchi απογειώθηκε πουλώντας 1500 κομμάτια τελικά.

{gallery}retro/small_cars{/gallery}

Nissan Figaro

Κατασκευασμένο για μόλις ένα χρόνο (1991) το Nissan Figaro ήταν η ιαπωνική πρόταση για την νεολαία της χώρας που ζητούσε ένα  μικρό φθηνό και εύκολα συντηρήσιμο αυτοκινητάκι. Αν και μοιάζει σαν αυτοκίνητο της Hello Kitty έχει 4κίνηση, αποδίδει 76 ίππους και στην εποχή του έφτανε τα 170 χλμ./ώρα τελική.

Saab Sonnett III

Αν και φέτος υπήρχε πρόθεση να τιμηθούν τα σκανδιναβικά αυτοκίνητα εμφανίστηκε μόνο το Saab Sonnett III του 1974. Χρησιμοποιεί κινητήρα Ford 1.7 λίτρα V-4 έχει την κίνηση εμπρός και καρότσα από fiberglass. Κατασκευάστηκαν 8.368 Sonnett III και ευτυχώς βρέθηκε ένα από αυτά για να παρουσιαστεί στην έκθεση ως τιμώμενος Σκανδιναβός.

Autozam

Το AZ-1 της Autozam του 1994 πωλείται μέσω της Mazda στην αποκλειστικά Ιαπωνία, είναι σχεδιασμένο από την Suzuki και θεωρείται ως το πιο σπάνιο Kei sports car. Κατασκευάστηκαν 4.932 αυτοκίνητα εκ των οποίων τρία κατάφεραν να εισαχθούν στις Η.Π.Α.