Όταν ο Σουμάχερ εντυπωσιάστηκε με τις επιδόσεις του Ραικόνεν στο Mugello

Renault-Captur

Το Mugello είναι από τις υποψήφιες πίστες της F1 για την φετινή σεζόν, με την Ελβετική ιστοσελίδα Blick να μας γυρίζει πίσω στο 2000 όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του τότε 21χρονου Κίμι Ραικόνεν.

Ο Κίμι Ραικόνεν έκανε δοκιμές με την Ζάουμπερ τον Σεπτέμβριο του 2000 στην πίστα του Mugello, της Χερέθ και της Βαρκελώνης, στις οποίες έπεισε όπως έδειξε η ιστορία, την ελβετική ομάδα ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο μαγικό κόσμο της F1 , για αυτό και έλαβε θέση στο grid της σεζόν του 2001.Σύμφωνα με την Blick, μια μέρα στην οποία ο Φιλανδός οδηγός έκανε δοκιμές στην πίστα του Mugello, συνέπεσε με μία του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος θα έτρεχε λίγο αργότερα με το μονοθέσιο της Φερράρι. Ο Σούμι παρακολούθησε το test της ελβετικής ομάδας και βλέποντας τις επιδόσεις του Ραικόνεν, είπε στον Πίτερ Ζάουμπερ εκείνο το απόγευμα ότι: “Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που οδηγεί το αμάξι σου στην πίστα. Αλλά πρέπει να τον πάρεις, θα γίνει σπουδαίος οδηγός”.

Για την ιστορία ο Ραικόνεν στο ντεμπούτο του στην F1 το 2001 στο Αυστραλιανό GP τερμάτισε στην έκτη θέση, ενώ έμελλε να είναι αυτός που αντικατέστησε τον Μίκαελ Σουμάχερ στην Φερράρι το 2007.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης