Όταν ο Σουμάχερ εντυπωσιάστηκε με τις επιδόσεις του Ραικόνεν στο Mugello

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Mugello είναι από τις υποψήφιες πίστες της F1 για την φετινή σεζόν, με την Ελβετική ιστοσελίδα Blick να μας γυρίζει πίσω στο 2000 όταν ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε εντυπωσιαστεί με τις επιδόσεις του τότε 21χρονου Κίμι Ραικόνεν.

Ο Κίμι Ραικόνεν έκανε δοκιμές με την Ζάουμπερ τον Σεπτέμβριο του 2000 στην πίστα του Mugello, της Χερέθ και της Βαρκελώνης, στις οποίες έπεισε όπως έδειξε η ιστορία, την ελβετική ομάδα ότι μπορεί να ανταποκριθεί στο μαγικό κόσμο της F1 , για αυτό και έλαβε θέση στο grid της σεζόν του 2001.

Σύμφωνα με την Blick, μια μέρα στην οποία ο Φιλανδός οδηγός έκανε δοκιμές στην πίστα του Mugello, συνέπεσε με μία του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος θα έτρεχε λίγο αργότερα με το μονοθέσιο της Φερράρι. Ο Σούμι παρακολούθησε το test της ελβετικής ομάδας και βλέποντας τις επιδόσεις του Ραικόνεν, είπε στον Πίτερ Ζάουμπερ εκείνο το απόγευμα ότι: “Δεν ξέρω ποιος είναι αυτός που οδηγεί το αμάξι σου στην πίστα. Αλλά πρέπει να τον πάρεις, θα γίνει σπουδαίος οδηγός”.

Για την ιστορία ο Ραικόνεν στο ντεμπούτο του στην F1 το 2001 στο Αυστραλιανό GP τερμάτισε στην έκτη θέση, ενώ έμελλε να είναι αυτός που αντικατέστησε τον Μίκαελ Σουμάχερ στην Φερράρι το 2007.

Επιμέλεια: Άρης Κατσίδης