Ogier και Evans στην M-Sport και τη νέα χρονιά

Κοινοποίησε το άρθρο

Η M-Sport έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι οι Sébastien Ogier και Elfyn Evans, μαζί με τους συνοδηγούς τους Julien Ingrassia και Daniel Barritt, θα τρέξουν με τα χρώματα της ομάδας από την Cumbria της βορειοδυτικής Αγγλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι FIA WRC.

Έχοντας στις τάξεις της τον πέντε φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των ράλι σήμερα, η M-Sport είναι πανέτοιμη να υπερασπιστεί τους τίτλους της σε μία χρονιά που αναμένεται εξίσου συναρπαστική και γεμάτη από σκληρές μάχες.

Δεδομένου ότι και τα δύο πληρώματα έχουν πλέον μεγάλη εμπειρία στο τιμόνι του Ford Fiesta WRC με τον EcoBoost κινητήρα της Ford, η εξέλιξη του αυτοκινήτου θα συνεχιστεί με ταχείς ρυθμούς, ενώ οι Ogier και Evans είναι αποφασισμένοι να κατακτήσουν περισσότερα βάθρα, νίκες και πρωταθλήματα τον επόμενο χρόνο.

Οι διαπραγματεύσεις της ομάδας με τα δύο πληρώματα ξεκίνησαν αρκετούς μήνες πριν. Κατά τη διάρκεια γιορτής που διοργανώθηκε χθες στο Dovernby Hall, ο ίδιος ο Ogier πήρε την πρωτοβουλία να υπογράψει το συμβόλαιο μαζί με τον Evans μπροστά στα μάτια 240 περίπου εργαζομένων της M-Sport.

Με τον Ogier και τον Evans στις τάξεις της, η ομάδα έχει μεγάλες πιθανότητες να επαναλάβει την τεράστια φετινή επιτυχία της. Και τα δύο πληρώματα είναι γνωστά για την ταχύτητά τους, όμως το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι η στρατηγική τους, η οποία σε συνδυασμό με την ταχύτητα μπορεί να αποδειχτεί η τέλεια συνταγή για να επαναλάβει την επιτυχία της η M-Sport.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ανακοινωθεί το πλήρωμα του τρίτου Ford Fiesta WRC που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι με τα χρώματα της M-Sport.

O επικεφαλής της ομάδας Malcolm Wilson δήλωσε:

«Είναι θαυμάσιο νέο για την ομάδα το ότι εξασφαλίσαμε τη συνεργασία με το Sébastien και με τον Elfyn. Δουλεύουμε εδώ και καιρό γι’ αυτό και είναι εκπληκτικό το ότι είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε από τώρα τη συνεργασία μας και αυτό μας επιτρέπει να εστιάσουμε πλέον όλη την προσοχή μας στη συνεχή εξέλιξη για την επόμενη σεζόν.

Χάρη στο Sébastien και τον Elfyn έχουμε μεγάλες πιθανότητες να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας. Δεν θα είναι εύκολο. Σίγουρα οι αντίπαλοί μας δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και αναμένω ακόμη πιο σκληρές μάχες για το πρωτάθλημα. Ωστόσο έχουμε μεγάλες πιθανότητες με τα δύο συγκεκριμένα πληρώματα. Και οι δύο είναι ιδιαίτερα ευφυείς οδηγοί. Η ταχύτητά τους είναι αδιαμφισβήτητη ενώ είναι κορυφαίοι και σε επίπεδο στρατηγικής, κάτι που φέρνει αποτελέσματα κάποιες φορές.

Δεν έχουμε λόγους να μην έχουμε εμπιστοσύνη στους εαυτούς μας για περισσότερες επιτυχίες τον επόμενο χρόνο και αν κρίνω από τις αντιδράσεις των μελών της ομάδας σήμερα, ξέρω ότι ο καθένας θα συνεχίσει να δίνει το 110%».

Ο Sébastien Ogier δήλωσε:

«Είναι θαυμάσιο που επιτέλους μπορούμε να ανακοινώσουμε τα σχέδιά μας για το 2018. Όσα πετύχαμε μαζί είναι κάτι το εκπληκτικό και θέλουμε όλο αυτό να συνεχιστεί – να συνεχίσουμε το φανταστικό ταξίδι και να υπερασπιστούμε όλα όσα πετύχαμε μαζί.

Η φετινή χρονιά ήταν συναρπαστική και είχε τον πιο σκληρό ανταγωνισμό εδώ και χρόνια. Σαν οδηγός, θέλω οπωσδήποτε να συμμετέχω σ’ αυτό. Αυτό το άθλημα μου προσφέρει ακόμη πολλές συγκινήσεις και η συγκεκριμένη ομάδα έχει πολύ πάθος. Αυτό ακριβώς με έκανε να πάρω αυτήν την απόφαση και θα δουλέψουμε σκληρά για να κυνηγήσουμε περισσότερες επιτυχίες μαζί του χρόνου».

Ο Elfyn Evans δήλωσε:

«Μετά από μία φανταστική χρονιά για όλη την ομάδα, είναι σημαντικό το ότι θα είμαστε και πάλι μαζί τον επόμενο χρόνο. Αφού κατακτήσαμε την πρώτη μας νίκη φέτος, είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το επόμενο βήμα και πιστεύω ότι θα έχουμε μία συναρπαστική χρονιά μπροστά μας.

Ειλικρινά δεν βλέπω την ώρα να καθίσω πίσω από το τιμόνι και να ξεκινήσει το Ράλι Μόντε Κάρλο. Θα δουλέψουμε σκληρά στις διακοπές των Χριστουγέννων ώστε να είμαστε πλήρως προετοιμασμένοι και ο στόχος μας θα είναι να χτίσουμε πάνω στις επιτυχίες της φετινής χρονιάς».