Δοκιμή: Ford Kuga 1,5 TDCi

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Ford Kuga είναι ένα δυναμικό αυτοκίνητο, το οποίο σας πάει παντού, είναι μανιτζέβελο παρά τον όγκο του, ενώ στην έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη σας λύνει τα χέρια στην καθημερινή χρήση. Κι όλα αυτά χωρίς να χάνει το παραμικρό από τον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα.

Αυτή τη φορά βάζουμε χέρι στο μεγάλο SUV της Ford, το Kuga, το οποίο κινείται από τον πετρελαιοκινητήρα 1,5 λίτρων TDCi των 120 ίππων και συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PowerShift. Άνεση κι ευκολία στη καθημερινή μετακίνηση χωρίς όμως να υπολείπεται σε σβελτάδα κατά τη φάση των αλλαγών.

 

Ωραίος συνδυασμός!

Ο λόγος για το δίδυμο κινητήρα – κιβωτίου. Ο 1,5 λίτρων turbodiesel κινητήρας του Kuga, αποδίδει 120 ίππους και 270 Nm ροπής, νούμερα που κατορθώνουν και κινούν με ευκολία το εμφατικό αμάξωμα του Kuga, με καλό τράβηγμα από χαμηλά, με ήσυχη λειτουργία και χωρίς ενοχλητικούς κραδασμούς. Το κιβώτιο τώρα με τη σειρά του, είναι άμεσο, σβέλτο, το οποίο γίνεται ακόμα πιο ταχύ, όταν βάλετε τον επιλογέα στη θέση Sport. Για ακόμα όμως πιο σπορτίφ αίσθηση, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να αλλάζει ταχύτητες από τα χειριστήρια στο τιμόνι (paddles)!

Στα γνωστά ποιοτικά πρότυπα της Ford

H Ford έχει φροντίσει να εξοπλίζει τα μοντέλα της με ποιοτικές και σύγχρονες καμπίνες, οι οποίες ξεχωρίζουν και για την εργονομία που προσφέρουν.

Στο δια ταύτα όμως, μιας και το εσωτερικό του Ford Kuga και σε αυτή την έκδοση εμφανίζει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο. Σαφώς κι όλο το ενδιαφέρον επικεντρώνει το σύστημα infotainment SYNC 3, με την μεγάλη κι ευανάγνωστη οθόνη στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας. Οι χώροι παραμένουν ικανοί για την άνετη μεταφορά 5 επιβατών, με τον χώρο αποσκευών να έχει όγκο 456 λίτρων και μεγάλο άνοιγμα.

Σε πάει παντού

Οι μεταφορικές δυνατότητες του Ford Kuga ενισχύονται από την αυξημένη απόσταση από το έδαφος (201 χλστ) αλλά και τον ικανό και δυνατό κινητήρα, που πάει και δεν… καίει! Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά!

Το Ford Kuga σε κάθε είδους διαδρομή αποδεικνύεται ευχάριστο και ικανό με την έκδοσή του, ενώ το αυτόματο κιβώτιο βοηθάει κατά πολύ τον οδηγό, ειδικότερα στις αστικές μετακινήσεις. Στο ταξίδι το Kuga δεν θα προβληματίσει με ενοχλητικές πλεύσεις του αμαξώματός του, όντας άνετο κι ασφαλές, προσφέροντας μεγάλα περιθώρια πρόσφυσης, όντας από τα πλέον οδηγοκεντρικά SUV της αγοράς. Εκτός δρόμου, όπως προείπαμε τα 201 χλστ. από το έδαφος διευκολύνουν τις πιο «άγριες» διαδρομές, αλλά με κάποιους περιορισμούς ελεώ απουσίας τετρακίνησης.

Δύσκολη απάντηση

Και έρχεται η ώρα εκείνη που πρέπει να τα ζυγίσεις όλα για να δεις αν αξίζει να εκταμιεύσεις ένα σεβαστό ποσό για να αποκτήσεις ένα SUV που τα κάνει όλα. Το Kuga που κατατάσσεται λοιπόν;

Αν βολιδοσκοπείτε την αγορά μιας τέτοιας κατηγορίας αυτοκίνητου, πρέπει να περάσετε μια βόλτα από μια έκθεση Ford. Το Ford Kuga προσφέρει αυτά που θέλει ο σύγχρονος οδηγός, το οποίο πέρα από την άνεση, διαθέτει κι εξαιρετική οδική συμπεριφορά. Το κιβώτιο PowerShift διπλού συμπλέκτη του Ford Kuga, ενισχύει την άνεση, κάνοντας ακόμα πιο ευχάριστες τις όποιες διαδρομές κι αν αποφασίσετε να χαράξετε. Το επιπλέον κόστος στην ίδια έκδοση με το χειροκίνητο, δεν θεωρείται υψηλό μιας και προσφέρει την ευκολία που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους κιβώτια και την οποία ο οδηγός απολαμβάνει σε μακροπρόθεσμο επίπεδο.

(+) Σχεδίαση, λειτουργία κινητήρα-κιβωτίου, ποιότητα κατασκευής,  οδική συμπεριφορά,  περιφερειακή ορατότητα

(-) Απουσία τετρακίνησης, αυξημένο βάρος