Το ηλεκτρικό FIAT 500 ανακηρύχθηκε “Small Car of the Year”

ηλεκτρικό FIAT 500

Το νέο, ηλεκτρικό FIAT 500 κατακτά ακόμα ένα βραβείο, αυτή τη φορά στο Βρετανικό θεσμό News UK Motor Awards, όπου ανακηρύχθηκε “Small Car of the Year”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Honda e

Δοκιμή Honda e : Το ψηφιακό και ηλεκτρικό παιδί της πόλης

0
Από EV Concept ακόμα, κατάφερε και έγινε θρύλος, ο θρύλος έγινε ηλεκτρικό πρωτότυπο και το πρωτότυπο έγινε το πιο ζωηρό, πιο επιθυμητό αυτοκίνητο πόλης...
Subaru Outback

Δοκιμή Subaru Outback: Το απόλυτο crossover αυτοκίνητο

0
Ήταν το 1995 όταν πρωτοκυκλοφόρησε το νέο Subaru Outback. Σήμερα βρίσκεται στην έκτη γενιά του και αντικατοπτρίζει τις ανάγκες των σημερινών πελατών, που θέλουν...
Honda SENSING 360

Honda SENSING 360 : Νέο Σύστημα Ασφάλειας και Υποστήριξης Οδηγού

0
Η Honda Motor Co., Ltd. αποκάλυψε το νέο σύστημα ασφάλειας και υποστήριξης οδηγού Honda SENSING 360 που καταργεί τα τυφλά σημεία γύρω από το...

Οι δημοσιογράφοι και το κοινό της Βρετανικής εφημερίδας The Times, καθώς και τα συγγενή με αυτή μέσα, The Sunday Times, Driving.co.uk, The Sun και talkSport, ανακήρυξαν το νέο ηλεκτρικό FIAT 500 ως το “Small Car of the Year”, στο πλαίσιο του θεσμού News UK Motor Awards.

Πρόκειται για το 10ο βραβείο που κατακτά το νέο μοντέλο στη Μεγάλη Βρετανία και έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη εντυπωσιακή τροπαιοθήκη, η οποία περιλαμβάνει εκτός των άλλων τα βραβεία: “Green Car” των French Automobile Awards 2020, “Car of the Year and Best Small Electric Car” του DrivingElectric, αλλά και τα “Best Design 2020” του Γερμανικού περιοδικού “Auto Motor und Sport” και “Best Design Concept” του θεσμού “Red Dot Design Awards”.

Στην περίπτωση της πρόσφατης βράβευσης στα News UK Motor Awards, το ηλεκτρικό 500 κέρδισε, τόσο την εμπιστοσύνη των δημοσιογράφων που το ενέταξαν στην τελική λίστα επιλογής, όσο και των αναγνωστών που με την ψήφο τους το ανακήρυξαν ως το καλύτερο μικρό αυτοκίνητο της χρονιάς.

Εκτός από της σημαντικές βραβεύσεις που έχει κατακτήσει, το νέο ηλεκτρικό 500, έχει κερδίσει και το αγοραστικό κοινό, αποτελώντας το 2021 την 1η επιλογή στην κατηγορία του στην Ευρώπη, με μερίδιο αγοράς που αγγίζει το 28%.

Αντίστοιχα βρίσκεται στην 1η θέση της κατηγορίας του σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, ενώ μετά το λανσάρισμα του στο Ισραήλ και τη Βραζιλία, θα αποτελέσει το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με παγκόσμια παρουσία.

Το νέο ηλεκτρικό 500, αποτελεί το μοναδικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις αμαξώματος (hatchback, cabrio και 3+1), αλλά και δύο επιλογές επιπέδου ισχύος/χωρητικότητας μπαταρίας, που του εξασφαλίζουν αυτονομία έως και 320χλμ. σε μικτές συνθήκες και έως 460χλμ. σε αμιγώς αστική χρήση.

Παράλληλα, με την πρόσφατη παρουσίαση της ειδικής σειράς (500)RED, το μοντέλο έγινε το πρώτο αυτοκίνητο που εντάσσεται στη λίστα προϊόντων του οργανισμού (RED) που ίδρυσαν οι  Bono και Bobby Shriver, συμβάλλοντας έμπρακτα στις προσπάθειες για την καταπολέμηση των πανδημιών.

Η πλήρης γκάμα του νέου ηλεκτρικού 500 είναι διαθέσιμη και στην Ελλάδα, με όλες τις εκδόσεις του να επωφελούνται από το μέγιστο ποσοστό (20%) της κρατικής επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.