Η MG στην Ελλάδα

Κοινοποίησε το άρθρο

Η θρυλική MG επιστρέφει στην Ελλάδα με μια πλούσια γκάμα.

Η MG, από το 1924 που ξεκίνησε η ιστορία της, πάντα κατασκεύαζε αυτοκίνητα που προορίζονταν για όσους τους άρεσε να απολαμβάνουν την οδήγηση. Ποτέ τα μοντέλα της ιστορικής βρετανικής φίρμας δεν αποτελούσαν απλά μεταφορικά μέσα.

Μετά από κάποια δύσκολα, για την επιβίωσή της χρόνια, η MG ανήκει πλέον σε έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές της Κίνας, την SAIC Motor.

Τα αυτοκίνητά της όμως δεν απευθύνονται μόνο για την αγορά της Κίνας, αφού η υπερσύγχρονη γκάμα της κερδίζει συνεχώς την αναγνώριση από τις ευρωπαϊκές αγορές. Άλλωστε τα σύγχρονα MG είναι…έξυπνα, λειτουργικά και οικονομικά οχήματα, που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τον Ευρωπαίο οδηγό.

Ο σχεδιασμός τους γίνεται στα στούντιο σχεδιασμού της MG στη Σαγκάη, σε συνεργασία με το στούντιο σχεδιασμού στο Λονδίνο.

Σύντομα θα ξαναδούμε την MG και στην Ελλάδα, με την αντιπροσώπευσή της να αναλαμβάνει ο Όμιλος Συγγελίδη. Ο οποίος υπενθυμίζουμε είναι ο εισαγωγέας στη χώρα μας των CITROEN, DS, PEUGEOT, OPEL και MAZDA.

Μεταξύ άλλων, η γκάμα της MG περιλαμβάνει ηλεκτρικά και Plug-in Hybrid μοντέλα, σε hatchback, station wagon και SUV αμαξώματα. Αναμφίβολα πάντως αυτό που ξυπνάει μνήμες από το ένδοξο παρελθόν της φίρμας, είναι το διθέσιο MG Cyberster.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

VOLKSWAGEN Mission Efficiency: Το πιο αποδοτικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο με 3 νέα ρεκόρ!

0
Η VOLKSWAGEN παρουσιάζει το Mission Efficiency, ένα near-production ηλεκτρικό μοντέλο που συντρίβει τα ρεκόρ αεροδυναμικής (Cd 0.158) και αυτονομίας.

Το «αυτοκίνητο» που θα κυκλοφορεί στη Σελήνη έχει αυτονομία 1.000 χλμ.

0
Η LOCKHEED MARTIN εξελίσσει το Lunar Mobility Vehicle, ένα προηγμένο σεληνιακό όχημα με αυτονομία άνω των 1.000 χλμ. και δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης.

DEEPAL S07 PRO: 258 ίπποι και 500 χλμ. αυτονομία με τιμή κάτω από 39.000...

0
Το νέο DEEPAL S07 PRO έρχεται με μπαταρία LFP 77,94 kWh, 258 ίππους, αυτονομία έως 500 χλμ. και πλούσιο εξοπλισμό, με τιμή από 38.990 ευρώ.

GEELY E5: Νέες εκδόσεις PRO+ και TECH+ με αυτονομία 475 χλμ. – Τιμές

0
Το GEELY ΕΧ5 γίνεται E5, αποκτά νέες εκδόσεις PRO+ και TECH+ με μπαταρία 68 kWh, αυτονομία έως 475 χλμ. και τιμές από 29.990 ευρώ.

Ράλι Χιλής 2026: Νίκη Solberg και ιστορικός τίτλος για την TOYOTA στο WRC (video)

0
Ο Oliver Solberg θριάμβευσε στο Rally Chile BIOBÍO, ενώ η TOYOTA GAZOO Racing πανηγύρισε τον έκτο συνεχόμενο και 10ο συνολικά τίτλο Κατασκευαστών στο WRC.

Φόρμουλα 1- Ισπανικό GP 2026: Ο Kimi Antonelli πήρε την 8η νίκη του και...

0
Ο Kimi Antonelli επικράτησε στο γκρα πρι της Ισπανίας 2026 και πανηγύρισε την 8η νίκη του στη Φόρμουλα 1, αυξάνοντας στους 81 βαθμούς το προβάδισμά του στη βαθμολογία.

Φόρμουλα 1- Ισπανικό G.P. 2026: Ο Norris «έκλεψε» την pole στο Madring – Θρίλερ...

0
Ο Lando Norris πήρε την pole στο πρώτο Ισπανικό GP στο Madring, με Antonelli και Verstappen να ακολουθούν.

#80s challenge: Τα αυτοκίνητα που έγραψαν ιστορία στα ’80s

0
Τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα των ’80s στην Ελλάδα: FORD Escort, NISSAN Sunny, TOYOTA Corolla, VW GOLF και άλλα μοντέλα που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή.