Μετακίνηση εκτός δήμου: Τι ισχύει τα Σαββατοκύριακα

μετακίνηση εκτός δήμου

Από το Σάββατο η μετακίνηση εκτός δήμου είναι εφικτή για σωματική άσκηση με τον κωδικό 6 στο 13033 και σε άλλους δήμους με το ΙΧ.

Μέχρι και σήμερα, η μετακίνηση εκτός δήμου απαγορευόταν εκτός και αν η διαδημοτική μετακινήση γίνεται με ποδήλατο ή με τα πόδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

αγορά αυτοκινήτου

Αγορά αυτοκινήτου : Αύξηση 97,5% τον Μάρτιο

0
Πολύ μεγάλη αύξηση της τάξης του 97,5% καταγράφηκε στην αγορά αυτοκινήτου στη χώρα τον μήνα Μάρτιο,  σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ Τα καινούργια αυτοκίνητα ανέρχονται σε...
VOGE 500DS

VOGE 500DS : Με Euro5 και σημαντικές αναβαθμίσεις!

0
Το VOGE 500DS του 2021 βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα με νέα εντυπωσιακά γραφικά και σε τρεις χρωματισμούς με 6.195€ Tο νέο 500DS έχει τον χαρακτήρα...
Νέο Volkswagen Tiguan

Νέο Volkswagen Tiguan: πλήρης γκάμα για κάθε απαίτηση

0
Το νέο Volkswagen Tiguan κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους, με νέα, εντυπωσιακή εμφάνιση, κορυφαίους εσωτερικούς χώρους και προηγμένες τεχνολογίες σε όλους τους τομείς Το Νέο Volkswagen...

Όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το Σάββατο και πιλοτικά οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται για να αθληθούν σε άλλο δήμο με τον κωδικό 6.

Συνεπώς, κάποιος από το Σάββατο μπορούν οι πολίτες να πάνε από την Κυψέλη που δεν υπάρχει χώρος πρασίνου στην Πάρνηθα για άθληση με το αυτοκίνητό τους.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ξεκινήσει το μέτρο πιλοτικά και θα αξιολογηθεί η εφαρμογή του τις επόμενες ημέρες.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι το μέτρο της μετακίνησης από δήμο σε δήμο μπορεί και να αρθεί αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Μετά τα χθεσινά, δημιουργήθηκαν πολλές απορίες, όσον αφορά στην Αττική, όπως το αν επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο Τομέα της Περιφέρειας. Ως γνωστόν η Αττική χωρίζεται σε Τομείς, όπως Κεντρικός Τομέας, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική κλπ.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 έδωσε διευκρινίσεις λέγοντας πως η μετακίνηση εκτός δήμου αφορά σε όλη το Νομό ή Περιφέρεια.

Αυτό που απαγορεύεται είναι η μετακίνηση εκτός Περιφέρειας ή Νομού. Άρα μπορούμε κανονικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι την οριστική άρση του lockdown να αλλάζουμε δήμο εντός της Περιφέρειας ή Νομού.

googlenews