Μετακίνηση εκτός δήμου: Τι ισχύει τα Σαββατοκύριακα

Κοινοποίησε το άρθρο
μετακίνηση εκτός δήμου

Από το Σάββατο η μετακίνηση εκτός δήμου είναι εφικτή για σωματική άσκηση με τον κωδικό 6 στο 13033 και σε άλλους δήμους με το ΙΧ.

Μέχρι και σήμερα, η μετακίνηση εκτός δήμου απαγορευόταν εκτός και αν η διαδημοτική μετακινήση γίνεται με ποδήλατο ή με τα πόδια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Όπως ανακοίνωσε χτες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς από το Σάββατο και πιλοτικά οι πολίτες μπορούν να μετακινούνται για να αθληθούν σε άλλο δήμο με τον κωδικό 6.

Συνεπώς, κάποιος από το Σάββατο μπορούν οι πολίτες να πάνε από την Κυψέλη που δεν υπάρχει χώρος πρασίνου στην Πάρνηθα για άθληση με το αυτοκίνητό τους.

Όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ξεκινήσει το μέτρο πιλοτικά και θα αξιολογηθεί η εφαρμογή του τις επόμενες ημέρες.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους», επεσήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι το μέτρο της μετακίνησης από δήμο σε δήμο μπορεί και να αρθεί αν δεν τηρηθούν τα μέτρα.

Μετά τα χθεσινά, δημιουργήθηκαν πολλές απορίες, όσον αφορά στην Αττική, όπως το αν επιτρέπεται η μετακίνηση σε άλλο Τομέα της Περιφέρειας. Ως γνωστόν η Αττική χωρίζεται σε Τομείς, όπως Κεντρικός Τομέας, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική κλπ.

Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 έδωσε διευκρινίσεις λέγοντας πως η μετακίνηση εκτός δήμου αφορά σε όλη το Νομό ή Περιφέρεια.

Αυτό που απαγορεύεται είναι η μετακίνηση εκτός Περιφέρειας ή Νομού. Άρα μπορούμε κανονικά από αυτό το Σαββατοκύριακο και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι την οριστική άρση του lockdown να αλλάζουμε δήμο εντός της Περιφέρειας ή Νομού.