«Στην κόψη του ξυραφιού» το μέλλον του Herbert Diess στην VW

Κοινοποίησε το άρθρο
Diess

Αβέβαιο φαίνεται το μέλλον του Diess στην ηγεσία του Γερμανού κατασκευαστή. Όλες οι νεότερες λεπτομέρειες παρατίθενται παρακάτω. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου 

Το ανώτατο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Volkswagen δεν πήρε απόφαση για το μέλλον του CEO Herbert Diess σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, δήλωσαν δύο πηγές με γνώση του θέματος, με τη μία να περιγράφει τις συνομιλίες πως βρίσκονται «στην κόψη του ξυραφιού».

Ο Diess και οι ισχυροί εκπρόσωποι των συνδικάτων της VW συγκρούστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες σχετικά με το στυλ διαχείρισης και τη στρατηγική εξηλεκτρισμού της, αφού προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να χαθούν θέσεις εργασίας εάν η διαδικασία δεν γίνει σωστά.

«Αυτό το θέμα είναι τόσο καυτό, είναι στην κόψη του ξυραφιού. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο», τόνισε μια πηγή, η οποία αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω της ευαισθησίας του θέματος.

«Όπως ήταν αναμενόμενο, δεν υπάρχει τίποτα νέο», είπε μια δεύτερη πηγή.

Άλλες πηγές ανέφεραν στο Reuters, ότι η οκταμελής εκτελεστική επιτροπή του εποπτικού συμβουλίου πιθανότατα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να βρει έναν συμβιβασμό που θα ικανοποιούσε όλα τα μέρη.

Μια συμφωνία στην επιτροπή – η οποία περιλαμβάνει την επικεφαλής του συμβουλίου εργαζομένων Daniela Cavallo και εκπροσώπους των οικογενειών της πλειοψηφίας των μετόχων Porsche και Piech – θα μπορούσε να συμβιβαστεί, εάν ο Diess συμφωνεί να αλλάξει το στυλ διαχείρισης του, ανέφεραν οι πηγές.

Πηγές κοντά στις διαπραγματεύσεις δήλωσαν ότι ένα ψήφισμα πιθανότατα θα έρθει ως μέρος ενός πακέτου που θα περιλαμβάνει την ανακοίνωση νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου, λεπτομέρειες σχετικά με τις προοπτικές εργασίας για τους εργαζόμενους και επενδυτικά σχέδια για τον όμιλο.

Το πακέτο πιθανόν θα περιλαμβάνει σημαντικότερο ρόλο για τον Ralf Brandstaetter, CEO της ομώνυμης μάρκας της Volkswagen, ανέφεραν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.  Ο Brandstaetter θα αναλάβει την ευθύνη για τις μάρκες μαζικής αγοράς από τον Diess, που περιλαμβάνει τις μάρκες VW, Skoda και Seat.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την ηγεσία και τη στρατηγική της VW άφησε την απόδοση των μετοχών της πίσω από τους ανταγωνιστές τους τελευταίους έξι μήνες.

Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει 18% από τον Μάιο, σε σύγκριση με άνοδο 11% στις BMW και Stellantis, 55 % άνοδο στη Ford και άλμα 83% για την Tesla, την επιτυχία της οποίας ο Diess επισημαίνει συχνά ως ένδειξη γιατί η Volkswagen πρέπει να μετασχηματιστεί περισσότερο και ταχύτερα προς τον πλήρως εξηλεκτρισμό της.