Υποχρεωτικοί θα είναι οι φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλα τα καινούρια σπίτια, όπως ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Μιλώντας στον Real Fm, ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι για τα καινούρια σπίτια θα υπάρχει υποχρεωτικότητα στο να μπαίνουν πρίζες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα «καθώς πλέον η ηλεκτροκίνηση και οι πράσινες μεταφορές είναι στον πυρήνα των προτάσεων της Ε.Ε. Δεν είναι μόδα. Είναι ο νέος οικολογικός τρόπος μετακινήσεων».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
ZEEKR: Τα μοντέλα που έρχονται στην Ελλάδα – Τιμές
Ολόκληρη η γκάμα των μοντέλων της ZEEKR είναι άμεσα διαθέσιμη για παραγγελία και παράδοση στην Ελλάδα, με τιμές που ξεκινούν από 34.990 ευρώ.
Μετά...
Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2025: Regularity
Καλοδιατηρημένα αυτοκίνητα από το πρόσφατο, αλλά και πιο μακρινό παρελθόν, μας «ταξίδεψαν» σε άλλες εποχές καθώς δοκιμάζονταν στις διαδρομές του Ιστορικού Ράλι Ακρόπολις 2025...
Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις 2025: Επιστροφή στις νίκες για τον Jari – Matti Latvala
Οι Jari-Matti Latvala - Jani Hussi με TOYOTA Celica κυριάρχησαν στο Ιστορικό Ράλι Ακρόπολις, χωρίς να απειληθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Μπορεί να...
Μάλιστα, ο υπουργός πρόσθεσε ότι για τις καινούριες πολυκατοικίες «είναι καλό να υπάρχουν οι υποδοχείς αυτοί από πριν, εκεί που κατασκευάζονται πιλοτές και γκαράζ, παρά να γκρεμίζουμε μετά».
Όσον αφορά στα παλαιά κτίρια, ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε τα ακόλουθα: «Δεν μπορούμε να γκρεμίζουμε, αλλά δίνουμε τη δυνατότητα σε όποιον θέλει – στον ιδιοκτήτη αλλά και στον ενοικιαστή με την άδεια του ιδιοκτήτη – να βάλει τέτοιες υποδοχές στο υπόγειο της πολυκατοικίας. Μόνο αν αντιδράσει η πλειοψηφία των ιδιοκτητών, μπορούν να τον σταματήσουν εάν θέλουν. Στην ουσία εφαρμόζουμε ακριβώς τον νόμο που ισχύει για το φυσικό αέριο».