LEAPMOTOR: Έρχεται στην Ελλάδα

Κοινοποίησε το άρθρο

H Italian Motion φέρνει στην Ελλάδα τα μοντέλα της LEAPMOTOR, μιας εταιρείας στην οποία πλέον μέτοχος είναι και Όμιλος Stellantis.

 

H επέλαση στην Ευρώπη, των προερχόμενων από την Κίνα, εταιρειών συνεχίζεται. Με μια ακόμα, σχετικά άγνωστη μέχρι τώρα στην Ελλάδα, μάρκα να έρχεται στη χώρα μας.

Ο λόγος για την LEAPMOTOR, η οποία ιδρύθηκε το 2015 στη στην Hangzhou. Σήμερα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη startup μάρκα New Energy Vehicle στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιουνίου του 2024.

Η μάρκα διαθέτει ευρύ φάσμα δραστηριότητας που ξεκινά από το R&D «έξυπνων» EV και φτάνει μέχρι την επικοινωνία των αυτοκινήτων σε περιβάλλον cloud.

Η LEAPMOTOR σχεδιάζει και κατασκευάζει μόνη της εξαρτήματα που αντιστοιχούν στο 60% του συνολικού κόστους κάθε αυτοκινήτου. Παράλληλα διαθέτει και σημαντικές τεχνολογικές καινοτομίες.

Παραδείγματα αποτελούν τόσο η μαζική εφαρμογή ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με αρχιτεκτονική «Οχτώ σε Ένα», όσο και η τεχνολογία “Cell-to-Chassis” (CTC). Που βελτιστοποιεί τη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας και αυξάνει την αυτονομία.

Τον Οκτώβριο του 2023 η Stellantis επένδυσε 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ έναντι μεριδίου 21% στο μετοχικό κεφάλαιο της κινεζικής εταιρείας. Τον Μάιο του 2024 ιδρύθηκε η κοινοπραξία Leapmotor International B.V., με πλειοψηφικό (51%) μέτοχο την Stellantis.

Ως ο εισαγωγέας των αυτοκινήτων της LEAPMOTOR στην Ελλάδα επιλέχθηκε η εταιρεία Italian Motion. Η οποία είναι θυγατρική των Autohellas και Samelet, που εκπροσωπούν στη χώρα μας τις FIAT, FIAT Professional, ABARTH, JEEP και ALFA ROMEO.

Για την ελληνική αγορά, η γκάμα της LEAPMOTOR θα περιλαμβάνει αρχικά δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το μικρότερο είναι το T03. Ένα πολύ πλούσια εξοπλισμένο πεντάθυρο, πρακτικό και με κορυφαίους εσωτερικούς χώρους αυτοκίνητο πόλης. Η αυτονομία του φτάνει τα 265 χιλιόμετρα. 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Έρευνα Ποιότητας της J.D. Power (J.D. Power Initial Quality Study) κατέταξε το Τ03, στην 1η θέση στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το κορυφαίο μοντέλο της μάρκας ονομάζεται C10 και είναι ένα πολυτελές D-SUV με αυτονομία 420 χιλιόμετρα. Βασίζεται στην πλατφόρμα LEAP 3.0 που έχει εξελίξει in-house η LEAPMOTOR και συνοδεύεται από τεχνολογία αιχμής στα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα.

Το C10 έχει κατακτήσει το “2023 International CMF Design Award” καθώς και χρυσό βραβείο τόσο από τα “2024 French Design Awards” όσο και από τα “US MUSE Design Awards”.

Όλα τα μοντέλα της LEAPMOTOR πάντως διακρίνονται για το σεβασμό στο περιβάλλον, την υψηλή τεχνολογία και το κορυφαίο value for money.

Σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας, τα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται η παρουσίαση τουλάχιστον ενός νέου μοντέλου κάθε χρόνο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα 10 αυτοκίνητα που επιλέγουν οι Έλληνες

Μικρομεσαία μοντέλα της κατηγορίας Β, αλλά και SUV βρίσκονται μέσα στην πρώτη δεκάδα των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά.     Η τάση της ελληνικής...

FORD Ranger PHEV: Οι επαγγελματίες στην…πρίζα (video)

Η FORD Pro μπαίνει σε...ηλεκτρικά μονοπάτια, αφού στην πλούσια γκάμα της προσθέτει και το plug-in υβριδικό Ranger.     Ο δρόμος του εξηλεκτρισμού, που έχουν επιλέξει όλες...

VOLVO Electric Days: Ηλεκτρικές προσφορές

H VOLVO αφιερώνει τρεις ημέρες στα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, προσφέροντας μοναδικές προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.     Το VOLVO Electric Days είναι η γιορτή των ηλεκτρικών...

Ο Antonio Banderas οδηγεί την MERCEDES-BENZ E-Class της κόρης του (video)

Ο Antonio Banderas, η κόρη του Stella και η MERCEDES-BENZ E-Class είναι οι πρωταγωνιστές μιας ταινίας μικρού μήκους.     Μια ιστορία με οικογενειακές στιγμές του Antonio...

BENTLEY Flying Spur: Τετράπορτο supercar 782 ίππων (video)

Η τέταρτη γενιά της BENTLEY Flying Spur, συνεχίζει να θεωρείται το απόλυτο πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων, αφού είναι ακόμα ισχυρότερη.     Η νέα BENTLEY Flying Spur...

KIA EV9: Συλλέκτης βραβείων

Η σχεδιαστική πρωτοτυπία του KIA EV9 είχε ως αποτέλεσμα να προσθέσει ένα ακόμα βραβείο, εμπλουτίζοντας την πλούσια συλλογή του, μόλις έναν χρόνο μετά από...

Παρκάρισμα: Oι Ευρωπαίοι που δυσκολεύονται περισσότερο – Που κατατάσσονται οι Έλληνες

Συμβουλές στο διαδίκτυο αναζητούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί για το πως θα καταφέρουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Κάτι για το οποίο μάλλον δεν αγχώνονται...

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...