Η LIQUI MOLY με τη Yamaha στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike

Renault-Captur

Εκτός από το MotoGP, η LIQUI MOLY θα συμμετάσχει αυτήν τη σεζόν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike. Η γερμανική εταιρεία που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα υποστηρίζει την ιταλική ομάδα GRT της Yamaha. «Είμαστε περήφανοι που η ομάδα του εργοστασίου της Yamaha στηρίζει την ποιότητα Made in Germany», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος Ernst Prost.

Η LIQUI MOLY είναι χορηγός όλης της ομάδας. Το μπλε, κόκκινο και λευκό λογότυπο θα εμφανίζεται στις μοτοσικλέτες, στις αγωνιστικές φόρμες, στο φορτηγό της ομάδας και στο επίσημο hospitality της Yamaha. Επίσης, η ομάδα θα έχει πρόσβαση στα προϊόντα της LIQUI MOLY για μοτοσικλέτες, τα οποία δεν περιλαμβάνουν φυσικά μόνο λάδια και πρόσθετα. «Η γκάμα μας καλύπτει όλες τις ανάγκες σε χημικά προϊόντα, περιλαμβάνει δηλαδή και προϊόντα σέρβις όπως λάδι αλυσίδας, προϊόντα φροντίδας όπως λαμπρυντικό σπρέι και άλλα υγρά όπως υγρά φρένων και λάδια πιρουνιού», λέει ο Carlos Travé, ο οποίος είναι υπεύθυνος στη LIQUI MOLY για τη δραστηριότητα των δίτροχων. «Και όποιο προϊόν αποδεικνύεται αξιόπιστο στην αγωνιστική πίστα, αυτό σημειώνει καλές επιδόσεις και στον δρόμο».Η επαφή με την ομάδα εργοστασίου της Yahama έγινε μέσω του Sandro Cortese, ο οποίος συνεργάζεται με τη LIQUI MOLY εδώ και πολύ καιρό, και το 2018 κέρδισε την πρώτη σεζόν του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Supersport με την πρώτη προσπάθεια. Φέτος, ανέβηκε την υψηλότερη κατηγορία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike. Εκεί, είναι ένας από τους δύο οδηγούς της ομάδας GRT της Yamaha.

Για τη LIQUI MOLY, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike συμπληρώνει το MotoGP, στο οποίο η επιχείρηση συμμετέχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Μεταξύ άλλων, όλοι οι οδηγοί του Moto2 και Moto3 χρησιμοποιούν το λάδι της LIQUI MOLY. Επιπλέον, η επωνυμία εμφανίζεται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Motocross. «Όλα αυτά μάς διασφαλίζουν μια εκτενή παρουσία στους αγώνες μοτοσικλέτας, από την οποία επωφελείται επίσης η βασική μας δραστηριότητα που αφορά το αυτοκίνητο», λέει ο Ernst Prost.

Ο πρώτος αγώνας της φετινής σεζόν θα διοργανωθεί στις 24 Φεβρουαρίου στο Phillip Island της Αυστραλίας.