Αυτά είναι τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2017 κατά τον EuroNCAP [videos]

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο European New Car Assessment Programme (EuroNCAP) ανακοίνωσε τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποίησε και τα μοντέλα που κατάφεραν να αποσπάσουν το καλύτερο σκορ για το 2017.

Στις επιμέρους κατηγορίες την πρωτιά κατέκτησαν:

Κατηγορία Executive: VW Arteon

Κατηγορία Μεγάλα off road: Volvo XC60

Κατηγορία Μικρά off-road: VW TRoc

Κατηγορία Σούπερ μίνι: VW Polo

Κατηγορία Μικρά MPV: Opel Crossland X

Κατηγορία Μικρά Οικογενειακά: Subaru Impreza/XV

VW Arteon: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό σεντάν απέσπασε επίδοση 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 85% στην προστασία πεζών, ενώ 82% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Volvo XC60: Με 5 αστέρια, στο σουηδικό SUV απέσπασε επίδοση 98% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών, ενώ 95% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

VW TRoc: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό μοντέλο απέσπασε επίδοση 96% στην προστασία ενηλίκων, 87% στην προστασία παιδιών, 79% στην προστασία πεζών, ενώ 71% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

VW Polo: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό σούπερ μίνι απέσπασε επίδοση 96% στην προστασία ενηλίκων, 85% στην προστασία παιδιών, 76% στην προστασία πεζών, ενώ 59% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Opel Crossland X: Με 5 αστέρια, στο γερμανικό crossover απέσπασε επίδοση 85% στην προστασία ενηλίκων, 84% στην προστασία παιδιών, 62% στην προστασία πεζών, ενώ 57% ήταν η βαθμολογία που απέσπασε σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Subaru Impreza/XV: Με 5 αστέρια, στο ιαπωνικά μοντέλα απέσπασαν επίδοση 94% στην προστασία ενηλίκων, 89% στην προστασία παιδιών, 84% και 82% αντίστοιχα στην προστασία πεζών, ενώ 68% ήταν η βαθμολογία που απέσπασαν σε σχέση με τα συστήματα υποβοήθησης και ασφαλείας με τα οποία εξοπλίζεται.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, ο οργανισμός «κάλυψε» με τις δοκιμές του μέσα στο 2017 το 94% των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν στη γηραιά ήπειρο, και συνολικά 69 διαφορετικά αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 51 ήταν εντελώς νέα. Από αυτά το 76% απέσπασε πέντε (5) αστέρια, το 17% τέσσερα (4), ενώ μόλις το 7% πήρε από τρία (3) ή και λιγότερα.