Θύμα πλεκτάνης δηλώνει ο Κάρλος Γκοσν

Θύμα πλεκτάνης που εξυφάνθηκε στους κόλπους της Nissan υποστήριξε ότι είναι ο Κάρλος Γκοσν, κατονομάζοντας ως υπεύθυνους μία σειρά κορυφαίων στελεχών της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο Γκοσν, ο οποίος με μία κινηματογραφική απόδραση από τις ιαπωνικές φυλακές βρέθηκε στη Βηρυττό του Λιβάνου, παραχωρεί την πρώτη συνέντευξη Τύπου από τη σύλληψή του στο Τόκιο πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “σηκώνει” το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ελλάδα;

0
Μπορεί το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας να υποστηρίξει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης που προβλέπει ο στόχος του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια το Κλίμα...

Hypercar 3.000 ίππων made in Greece της Extreme Tuners (+vid)

0
Είναι γεγονός ! Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί Ελληνικό hypercar, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, απόδοσης 3.000 ίππων ! Εμπνευστής αυτού του εντυπωσιακού εγχειρήματος είναι ο κ. Σπύρος...

Οδήγηση από το επόμενο λεπτό για όποιον περάσει τις εξετάσεις

0
Η μεγάλη αλλαγή που προωθείται, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χριστόπουλος αφορά στα διπλώματα οδήγησης. «Μέχρι σήμερα ο κάθε επίδοξος νέος οδηγός, όταν πέρναγε τις εξετάσεις, χρειαζόταν...

Σε αυτήν έχει μέχρι στιγμής κάνει λόγο για στημένη σύλληψη και ευρύτατη σύγκρουση συμφερόντων στις έρευνες των εισαγγελικών αρχών και της Nissan.  «Συνελήφθη για μία αμοιβή, που δεν ήταν καθορισμένη, δεν είχε αποφασιστεί και δεν είχε πληρωθεί» υποστήριξε και πρόσθεσε πως στην παγίδα, που στήθηκε εναντίον του «είχαν προφανώς συμμετοχή ο Χιρότο Σαϊκάουα, ο Χάρι Νάντα και ο Τοσιάκι Ονούμα». Ωστόσο, πρόσθεσε, «υπάρχουν αρκετοί ακόμη», ενώ ο Μασαζάκου Τογιόντα, μέλος του Δ.Σ., «ήταν ο δεσμός ανάμσεα στο Δ.Σ. της Nissan και τις αρχές.

Τόνισε δε πως «οι μόνοι που δεν βλέπουν τη σύγκρουση συμφερόντων» στις έρευνες των εισαγγελικών αρχών και της Nissan είναι οι Ιάπωνες.

 

Επιπλέον είπε πως ήταν έτοιμος να συνταξιοδοτηθεί πριν από τον Ιούνιο του 2018, αλλά «δυστυχώς απεδέχθη την πρόταση να συνεχίσω για να ολοκληρώσω τη συνένωση των δύο εταιρειών (Renault και Nissan)». Αυτό ήταν που εξόργισε σύμφωνα με τον Γκοσν στελέχη της ιαπωνικής εταιρείας που δεν ήθελαν πλήρη συγχώνευση. «Ορισμένοι από τους Ιάπωνες φίλους μου νόμιζαν ότι ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούν από την επιρροή της Renault στη Nissan ήταν να ξεφορτωθούν εμένα» σχολίασε.

Σε ανακοίνωσή της που προηγήθηκε της συνέντευξης τύπου η Nissan ανέφερε ότι η ίδια ανακάλυψε «πολυάριθμες πράξεις κακοδιαχείρισης εκ μέρους του Γκοσν, μέσω εμπεριστατωμένης και λεπτομερειακής εσωτερικής έρευνας» και αποφάσισε ότι δεν ήταν κατάλληλος να εκτελέσει τα καθήκοντά του  ως εκτελεστικό μέλος για αυτό και τον απομάκρυνε από όλα τα αξιώματα.

Παράλληλα τόνιζε πως η εσωτερική έρευνα ανέδειξε «αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία για διάφορες παραβατικές πράξεις από τον Γκοσν, συμπεριλαμβανομένης της ανακριβούς δήλωσης της αποζημίωσής του και της υπεξαίρεσης  περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας για ίδιον όφελος».

naftemporiki.gr