Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν η συγχώνευση της FCA-Peugeot

Στο μικροσκόπιο των Βρυξελλών για παραβίαση των κανόνων περί μονοπωλιων έχει μπει η ύψους 50 δισ. δολαρίων συγχώνευση της ιταλικής Fiat Chrysler με τον γαλλικό όμιλο της Peugeot.

Την Τετάρτη η Επιτροπή Ανταγωνισμού της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι προχωρά στην δεύτερη φάση της τετράμηνης έρευνάς της.

«Η Κομισιόν ανησυχεί ότι η προτεινόμενη συνενωση μπορεί να μειώσει τον αναταγωνισμό σε σχέση με τα ελαφριά εμπορικά οχήματα τύπου βαν βάρους κάτω των 3,5 τόνων στην ευρωπαϊκή αγορά και ιδίως σε 14 κράτη μέλη και το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

40 χρόνια γιορτάζει το Nissan Maxima

0
H Nissan γιορτάζει τις τέσσερις δεκαετίες του κορυφαίου της τετράθυρου σπορ αυτοκινήτου, με το λανσάρισμα της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής,  Maxima 40th Anniversary Edition Το Maxima...

Οι νέες BMW M3 Sedan και BMW M3 Competition Sedan

0
Μετρώντας 35 χρόνια αφότου η πρώτη BMW M3 έκανε την εμφάνισή της στην αυτοκινητιστική σκηνή, η BMW M GmbH παρουσιάζει την τελευταία γενιά των...

37ο Ράλλυ Φθιώτιδος. Με τον φακό…

0
Με τις καιρικές συνθήκες να παίζουν σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα, οι Ιωάννης Παπαδημητρίου-Γεώργιος Πολυζώης Skoda Fabia R5, κέρδισαν και τις τρεις Ειδικές...

«Σε πολλές χώρες, είτε η PSA είτε η Fiat Chrysler έχουν ήδη ηγετική θέση στην αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και η συγχώνευση θα απομακρύνει έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές» επισήμανε η Επιτροπή.

«Τα εμπορικά φορτηγά είναι σημαντικά για ιδιώτες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρείες όσον αφορά την παράδοση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε πελάτες. Θα αξιολογήσουμε προσεκτικά εάν η προτεινόμενη συναλλαγή θα επηρεάσει αρνητικά τον ανταγωνισμό σε αυτές τις αγορές και θα διασφαλίσουμε ότι ένα υγιές ανταγωνιστικό τοπίο παραμένει για όλα τα άτομα και τις επιχειρήσεις που βασίζονται σε εμπορικά φορτηγά για τις δραστηριότητές τους», ανέφερε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαγκρέτε Βεστάγκερ.

Εφόσον ολοκληρωθεί η συγχωνευση των δυο εταιρειων θα δημιουργηθεί η τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ελέγχοντας περίπου το ένα τριτο της αγοράς στην Ευρωπη με υπερδιπλάσια παραγωγή από την Renault και την Ford. Η απόφαση των αρχών της ΕΕ αναμένεται ως τις 22 Οκτωβρίου.

googlenews