Η νέα Mercedes-Benz B-Class: Πιο πρακτική και κομψή από ποτέ

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι οδηγίες που δόθηκαν στους σχεδιαστές ήταν να κάνουν τη νέα B-Class να διαφοροποιείται οπτικά από τον κόσμο των πολυμορφικών οχημάτων. Αυτές οι οδηγίες υιοθετήθηκαν και εκτελέστηκαν πιστά, δημιουργώντας ένα αυτοκίνητο με μακρύ μεταξόνιο (2729 mm) και κοντούς προβόλους, ελαφρώς χαμηλωμένη οροφή και μεγαλύτερους τροχούς 16 έως 19 ιντσών για δυναμικές αναλογίες.

Η τιμή αεροδυναμική cd της νέας B-Class ξεκινά από 0,24 (προηγούμενο μοντέλο: 0,25).   Επιπλέον, οι μηχανικοί αεροδυναμικής μείωσαν και τους αεροδυναμικούς θορύβους χάρη σε εκτενείς, λεπτομερείς μελέτες. Τα πλεονεκτήματα είναι το υψηλό επίπεδο εγρήγορσης και η δυνατότητα για ήρεμη συζήτηση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Εσωτερική σχεδίαση: Η πετυχημένη συνταγή της A-Class

Το εσωτερικό της B-Class είναι εξίσου πρωτοποριακό με την επαναστατική εσωτερική αρχιτεκτονική της νέας A-Class, κι όμως διαφορετικό: ενώ το ταμπλό οργάνων της μικρότερης αδελφής της είναι χωρισμένο σε δύο οριζόντια τμήματα, στην B-Class είναι ενιαίο, κατεβαίνει προς το χώρο πίσω επιβατών και διαθέτει εσοχές στην πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού.

Τα καθίσματα προσφέρουν πιο επίπεδη και πιο αναπαυτική θέση, καθώς και μεγαλύτερο εύρος ρυθμίσεων, αυξάνοντας ακόμη και το μέγιστο χώρο στο ύψος των κεφαλιών. Περισσότερο χώρο προσφέρει και το αυξημένο πλάτος των 1456 χιλιοστών (συν 33 mm), χάρη στο οποίο το πλάτος στο ύψος των αγκώνων είναι αντίστοιχο οχήματος της μεσαίας κατηγορίας.

Η νέα Mercedes-Benz B-Class δίνει περισσότερη έμφαση στην σπορ πλευρά του Sports Tourer. Έχει πιο δυναμική εμφάνιση από το προηγούμενο μοντέλο, προσφέροντας ταυτόχρονα περισσότερη άνεση και ευρυχωρία.

 

MBUX – Mercedes-Benz User Experience: μοναδική εμπειρία

Ότι ισχύει για το A ισχύει και για το B: η νέα B-Class είναι το δεύτερο μοντέλο μετά την A-Class που εξοπλίζεται με το σύστημα πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience), το οποίο εγκαινίασε μία νέα εποχή με τις Υπηρεσίες Συνδεσιμότητας Mercedes me.

Στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνονται ο έλεγχος μέσω οθόνης αφής (βασικός εξοπλισμός), καθώς και, ανάλογα με τον εξοπλισμό, το κόκπιτ ευρείας οθόνης υψηλής ανάλυσης, την οθόνη πλοήγησης με τεχνολογία Επαυξημένης Πραγματικότητας και το ευφυές σύστημα φωνητικού ελέγχου με φυσική ομιλία, το οποίο ενεργοποιείται λέγοντας απλώς «Hey Mercedes». Η οθόνη αφής αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδιασμού ελέγχου μέσω αφής του MBUX – μιας τριάδας που περιλαμβάνει την οθόνη αφής, το touchpad στην κεντρική κονσόλα και τα πλήκτρα ελέγχου αφής στο τιμόνι.

Κινητήρες και κιβώτια σε πρώτη εμφάνιση

Σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, όλες οι εκδόσεις της νέας B-Class εξοπλίζονται με τη νέα οικογένεια αποδοτικών κινητήρων, οι οποίοι συμμορφώνονται στο σύνολό τους με τα όρια του προτύπου Euro 6d-TEMP. Πρεμιέρα κάνει η  έκδοση του δίλιτρου πετρελαιοκινητήρα OM 654 ισχύος 110 kW και 140 kW. Είναι το πρώτο compact μοντέλο της Mercedes-Benz που λαμβάνει πιστοποίηση σύμφωνα με το πρότυπο Euro 6d, το οποίο θα τεθεί υποχρεωτικά σε ισχύ για τα νέα μοντέλα την 1.1.2020. Ο μεγάλος πετρελαιοκινητήρας έρχεται να προστεθεί στον τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα (OM 608) 1,5 λίτρων με ισχύ έως 85 kW και ροπή στρέψης έως 260 Nm, ο οποίος μας είναι ήδη γνωστός από την A-Class.

Διαθέσιμοι είναι επίσης δύο τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες της γκάμας M 282 με κυβισμό 1,33 λίτρων και ισχύ 100 kW/120 kW. Στα καινοτόμα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η διαχείριση κυλίνδρων (σε συνδυασμό με το κιβώτιο ταχυτήτων 7G-DCT), η κυλινδροκεφαλή σχήματος «Δ» και το φίλτρο σωματιδίων.

Η νέα B-Class διατίθεται αρχικά μόνο με κιβώτια ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Νέο εδώ είναι το αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων 8G-DCT, το οποίο τοποθετείται σε συνδυασμό με τον μεγαλύτερο πετρελαιοκινητήρα. Θα ακολουθήσουν νέοι κινητήρες και μοντέλα με τετρακίνηση 4MATIC.

 

Οι τιμές της νέας BClass στην Ελληνική αγορά:

  • B180 € 32.560
  • Β200 € 32.900
  • Β180d Auto € 34.957
  • B200d Auto € 40.960
  • B220d Auto € 48.926