Τo νέο Nissan QASHQAI: Ο βασιλιάς είναι εδώ !

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Nissan Qashqai, το πρώτο σε πωλήσεις crossover στην Ευρώπη, τώρα είναι διαθέσιμο με σημαντικές βελτιώσεις που ολοκληρώνουν τον premium χαρακτήρα του.

Οι αναβαθμίσεις επικεντρώνονται στον σύγχρονο, νέο εξωτερικό σχεδιασμό, στα ακόμα πιο υψηλά επίπεδα  ποιότητας στο εσωτερικό,  στην βελτιωμένη οδηγική εμπειρία, αλλά και στην προσθήκη νέων τεχνολογιών του Nissan Intelligent Mobility για την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερων επιπέδων άνεσης, εμπιστοσύνης και αυτοπεποίθησης για οδηγό και επιβάτες.

 

Το Nissan Qashqai έχει ήδη κερδίσει μια περίοπτη θέση στο  βιβλίο ιστορίας της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκίνησε την πορεία του όντας το μοναδικό crossover C-SUV και παρόλο που υπάρχουν πλέον περισσότερα από 20 ανταγωνιστικά μοντέλα, το Qashqai παραμένει το κριτήριο αναφοράς με ένα ασυναγώνιστο μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 10%.

Με απλά λόγια, το Qashqai είναι το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην Ευρώπη στην 83χρονη ιστορία της Nissan, με περίπου 2,3 εκατομμύρια πωλήσεις, από τότε που κυκλοφόρησε η αρχική του έκδοση το 2007. Έχει κερδίσει περισσότερα από 80 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων 19 τίτλων αυτοκινήτου της χρονιάς.

Έχει επίσης αντιταχθεί στους παραδοσιακούς κύκλους ζωής των προϊόντων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο Μάρτιος του 2017 ήταν επίσημα ο πιο επιτυχημένος μήνας πωλήσεών του σε όλη την Ευρώπη, με περισσότερα από 33.000 πωληθέντα αυτοκίνητα.

Για περισσότερα από  10 χρόνια το Qashqai αποτελεί το απόλυτο urban crossover. Συνδυάζει με επιτυχία την πρακτικότητα και τον χαρακτήρα ενός SUV με το “αποτύπωμα”, τη δυναμική οδήγηση και το κόστος λειτουργίας ενός hatchback. Οι σημαντικές νέες βελτιώσεις που το πλαισιώνουν, θα στηρίξουν και θα ενισχύσουν τη θέση του ως κυρίαρχου crossover στην Ευρώπη.

Όπως συμβαίνει με όλα τα αυτοκίνητα της Nissan, κάθε αναβάθμιση, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη ή μικρή είναι, πραγματοποιείται με γνώμονα τους πελάτες  και βασίζεται στα σχόλιά τους. Για τον λόγο αυτό, η έρευνα της Nissan αποκάλυψε την επιθυμία των πελατών της για αλλαγές στο εξωτερικό στυλ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη εμφάνιση του μοντέλου, όπως και περισσότερα premium χαρακτηριστικά και επιλογές για εκείνους που είναι διατεθειμένοι να τα αγοράσουν, σε κορυφαίου εξοπλισμού εκδόσεις. Παράλληλα, το αγοραστικό κοινό επιζητά πρόσθετες αλλά και νέες τεχνολογίες ασφάλειας, όταν  βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Premium αναβάθμιση και στο εσωτερικό του νέου Qashqai

Ο αντίκτυπος των premium αναβαθμίσεων στο Nissan Qashqai είναι πιο εμφανής στην καμπίνα του μοντέλου. Αυτό έχει ως συνέπεια την παροχή ακόμα υψηλότερων επιπέδων απτής ποιότητας, σε ένα οδηγοκεντρικό εσωτερικό με ενισχυμένο το αίσθημα του απόλυτου ελέγχου.

Με την είσοδό τους στην καμπίνα του νέου Qashqai, το πρώτο πράγμα που θα αντικρύσει ο οδηγός του είναι το εντυπωσιακό νέο τιμόνι. Φτιαγμένο για να απηχεί τον σχεδιασμό  των τελευταίων μοντέλων της Nissan παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του ολοκαίνουριου Micra και του νέου X-Trail, το τιμόνι αυτό είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις του Qashqai. Τώρα, σε σχήμα D, η επίπεδη βάση μεταφράζεται σε ευκολότερη είσοδο και έξοδο για τον οδηγό, καθώς και σε μια πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση.

 

H αναβάθμιση συνεχίζεται σε πολλά ακόμα σημεία του εσωτερικού, με τους αεραγωγούς και τις εσωτερικές λαβές των θυρών να έχουν διαμορφωθεί με ακόμα υψηλότερης ποιότητας υλικά, ενώ στον κεντρικό βραχίονα της κεντρικής κονσόλας,  προστέθηκαν έξυπνες νέες ραφές ανάμεσα των δύο εμπρόσθιων καθισμάτων, όλα διαθέσιμα από την κατηγορία Acenta. Η οροφή του Qashqai είναι πλέον σκούρου χρώματος στην έκδοση Techna. Όσο για εκείνους που θα επιλέξουν το νέο Qashqai με το αυτόματο κιβώτιο CVT XTronic, θα απολαύσουν και την αίσθηση του δερμάτινου σχετικού επιλογέα.

 

Φωτεινό και ευρύχωρο , το εσωτερικό του νέου Nissan QASHQAI προσφέρει μια μεγάλη ευελιξία για έως και πέντε επιβάτες, με έξυπνες λύσεις αποθήκευσης και πρακτικά χαρακτηριστικά, είτε πρόκειται για μεμονωμένα πρόσωπα ή ζευγάρια και οικογένειες. Ο χώρος αποσκευών είναι επίσης ευέλικτος στην φόρτωση με χωρητικότητα 430 λίτρων που αυξάνεται στα 860 λίτρα,  όταν τα πίσω καθίσματα αναδιπλωθούν σε διάταξη 60:40. Ακόμα, το πορτμπαγκάζ διαθέτει το καινοτόμο σύστημα Flexible Luggage Board της Nissan, το οποίο επιτρέπει την προσαρμογή των διαχωριστικών ραφιών σε 18 διαφορετικούς συνδυασμούς.

Εξωτερική αναβάθμιση με ακόμα πιο σύγχρονο σχεδιασμό

Με τις αλλαγές στο εξωτερικό του νέου Nissan QASHQAI να είναι έντονες και ορατές από κάθε γωνία του, το αυτοκίνητο διαθέτει τώρα μια ολοκαίνουργια σύγχρονη εμφάνιση, με ένα μοναδικό στυλ που η Nissan το ονομάζει “Premium Dynamism”. 

Οι αλλαγές στο νέο Nissan QASHQAI έχουν αυξήσει το συνολικό μήκος του κατά 17mm, με το σύνολο να μεταβάλλεται από 4.377 σε 4.394mm. Το πλάτος (1,806 mm) και το ύψος (1,595 mm) παραμένουν αμετάβλητα.

Η παλέτα των εξωτερικών χρωμάτων του Qashqai, με συμπαγείς, μεταλλικές και περλέ αποχρώσεις έχει εμπλουτιστεί με δύο νέες επιλογές για εκείνους που πραγματικά θέλουν να ξεχωρίζουν. Τα συγκεκριμένα χρώματα αφορούν στο Vivid Blue και στο Chestnut Bronze.

Υψηλή ποιότητα κύλισης για οδηγό και επιβάτες

Το νέο Nissan QASHQAI χαρακτηρίζεται και από σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς του θορύβου, των κραδασμών και της κύλισης. Ηχομονωτικά υλικά υψηλής ποιότητας  έχουν προστεθεί τόσο εντός των εμπρόσθιων θυρών, όσο και πίσω από τους θόλους των πίσω τροχών. Πρόσθετα υλικά σφράγισης γύρω από τις μπροστινές πόρτες έχει ενσωματωθεί, ενώ η γυάλινη πίσω πόρτα  του χώρου αποσκευών είναι πλέον παχύτερη (από 3,15 χιλιοστά σε 3,85 χιλιοστά), προκειμένου να βελτιωθεί η εμπειρία των πίσω επιβατών.

Νέες τεχνολογίες Nissan Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης ProPILOT

Με το  Nissan Intelligent Mobility ορίζεται το σύνολο των προηγμένων τεχνολογιών της μάρκας που καθιστούν τα αυτοκίνητά της πιο επιθυμητά, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Ο στόχος είναι οι οδηγοί της Nissan να αισθάνονται πιο σίγουροι, ενθουσιασμένοι και συνδεδεμένοι, ενισχύοντας ταυτόχρονα την οδική ασφάλεια.

Για τον λόγο αυτό,  η Nissan θα παρουσιάσει το ProPILOT στο νέο Nissan QASHQAI στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους. Είναι το πρώτο στάδιο του ταξιδιού της μάρκας στην αυτόνομη οδήγηση, δίνοντας στους οδηγούς περισσότερη ελευθερία, επιτρέποντάς τους να αυτοματοποιήσουν τα κοσμικά στοιχεία της κινητικότητάς τους, αν το επιθυμούν.

 

Εξίσου σημαντικό είναι ότι το νέο Qashqai διατηρεί τα πέντε αστέρια στην αξιολόγησή ασφαλείας του Euro NCAP.

Αποδοτικοί κινητήρες, με κορυφαίες εκπομπές CO2 που ξεκινούν από 99g / km

Η γκάμα των αποδοτικών κινητήρων του νέου Nissan QASHQAI παραμένει, προσφέροντας επιλογές βενζίνης ή πετρελαίου, εξατάχυτου χειροκίνητου ή CVT XTronic αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων και κίνησης σε δύο ή τέσσερις τροχούς, καλύπτοντας στο έπακρο τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.  Η γκάμα περιλαμβάνει φυσικά και τον 1.5 λίτρων diesel κινητήρα των 110PS, ο οποίος  με εκπομπές CO2 μόλις 99g / km και οικονομία καυσίμου από μόλις 3,8 λίτρα / 100km, θεωρείται ο κορυφαίος της κατηγορίας.

 

Κινητήρας1.5   110PS diesel1.6   130PS diesel1.6   130PS diesel1.6   130PS diesel1.2   115PS βενζίνη1.2

115PS   βενζίνη

1.6   163PS βενζίνη
Μετάδοση6MT (2WD)6MT (2WD)CVT (2WD)6MT (4WD)6MT (2WD)CVT (2WD)6MT (2WD)
CO2   (g/km)99116122129129129134
Μικτός Κύκλος (l/100km)3.84.44.74.95.65.65.8

Δεδομένα σε συνάρτηση με τροχούς 16,17,18 και 19 ιντσών.

Βασικός εξοπλισμός, επιλογές και αξεσουάρ

Κάθε νέο Nissan Qashqai έρχεται με έξι αερόσακους ως στάνταρ στον εξοπλισμό του, καθώς και με συστήματα υποστήριξης οδηγού που περιλαμβάνουν το αντί-μπλοκαρισμα των φρένων, την ηλεκτρονική κατανομή της πέδησης και τον  έλεγχο της ευστάθειας. Στον βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης ο αναλογικός κλιματισμός, το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών, το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB (όπου διατίθεται), η συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, το cruise control με περιοριστή ταχύτητας και οι ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και  θερμαινόμενοι καθρέπτες.

Ανάλογα με την έκδοση, τα χαρακτηριστικά που διατίθενται περιλαμβάνουν διζωνικό κλιματισμό, αυτόματους προβολείς και υαλοκαθαριστήρες, αναδιπλούμενους καθρέπτες και φιμέ κρύσταλλα. Πολλά από τα χαρακτηριστικά κάποιων εκδόσεων δύναται να διατεθούν ως προαιρετικά και σε προηγούμενες εκδόσεις. Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν την πανοραμική πλήρους μήκους γυάλινη οροφή με συρόμενο σκιάστρο, διακοσμητικά ένθετα και μαρσπιέ. Στα αυθεντικά αξεσουάρ της Nissan περιλαμβάνονται πλέγμα για σκύλους στον χώρο αποσκευών, ράγες οροφής και κοτσαδόρος.

Τo νέο Nissan QASHQAI, έρχεται να κατακτήσει τις καρδιές των υποψήφιων αγοραστών σε μια άκρως δελεαστική τιμή, που ξεκινά από τις 19.190€, για τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.2 λίτρων (115PS) και από 21.790 € για τον κινητήρα diesel 1.5 dCi.