Νέο Nissan X-Trail: Έρχεται αναβαθμισμένο και καλύτερο !

Κοινοποίησε το άρθρο

Με μια σειρά αναβαθμίσεων που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα και την φινέτσα του, το νέο Nissan X-Trail έρχεται για να “κατακτήσει” τις καρδιές των υποψήφιων αγοραστών.

Δυναμική, νέα εξωτερική σχεδίαση 

Το Nissan X-Trail ήταν πάντα γνωστό για το γλυπτό και μυώδες στυλ του, με σμιλευμένες γραμμές, ψηλούς θόλους και κομψές καμπύλες στο καπό. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά παραμένουν και τώρα προβάλλονται μέσω ενός ξεχωριστού και δυνατού επανασχεδιασμού του μπροστινού άκρου, προσθέτοντας έναν νέο δυναμισμό και πιο ξεχωριστά στιλιστικά χαρακτηριστικά.

Στην “καρδιά” της επανασχεδιασμένης μπροστινής όψης του Nissan X-Trail, βρίσκεται η τελευταία ενσάρκωση της γνωστής “εικονικής” μάσκας “V-motion” της Nissan, η οποία πλαισιώνει το νέο σήμα της φίρμας. Τα οφέλη του επανασχεδιασμού γίνονται άμεσα ορατά χάρη στην  εκτεταμένη εφαρμογή του χρώματος του αμαξώματος, με τα μαύρα πλαστικά μέρη να “επωφελούνται” από ένα έξυπνο γυαλιστερό φινίρισμα.

Αλλαγές έχουν δεχθεί και οι  μπροστινοί αισθητήρες στάθμευσης. Παλαιότερα είχαν ενσωματωθεί στον προφυλακτήρα, αλλά δεν εντελώς ομοιόμορφοι στην επιφάνειά του. Τώρα είναι τοποθετημένοι με ομοιομορφία, καταδεικνύοντας την προσοχή στην λεπτομέρεια και την υψηλή ποιότητα κατασκευής του αυτοκινήτου.

Διαβάστε επίσης: Τo νέο Nissan QASHQAI: Ο βασιλιάς είναι εδώ !

Στο πίσω μέρος του νέου X-Trail, ο προφυλακτήρας έχει επανασχεδιαστεί για να του δώσει μια πιο στιβαρή εμφάνιση, με νέες λεπτομέρειες χρωμίου. Η χαρακτηριστική υπογραφή και στα πίσω φώτα έχει αναβαθμιστεί με LED, ενώ και οι αισθητήρες στάθμευσης έχουν βελτιωθεί, όπως και στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου.

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο προφίλ του νέου X-Trail είναι η προσθήκη επενδύσεων χρωμίου στη βάση των δύο θυρών. Η συγκεκριμένη προσθήκη είναι στάνταρ στην έκδοση Techna και προσδίδει μια πιο δυναμική εμφάνιση. Μια νέα σειρά από ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών (Energy και Acenta) και 18 ιντσών (N-Connecta και Techna) είναι στάνταρ, ενώ διατηρούνται (ως προαιρετικός εξοπλισμός) και οι τροχοί 19 ιντσών από το προηγούμενο μοντέλο.

Οι αναβαθμίσεις έχουν οδηγήσει σε μια πολύ μικρή αλλαγή στο συνολικό μήκος του αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα το μήκος του Nissan X-Trail έχει υποστεί μια  αύξηση των 50mm, γεγονός που σημαίνει ότι είναι τώρα 4.690mm από τον εμπρόσθιο έως και τον πίσω προφυλακτήρα. Το πλάτος έχει μείνει αμετάβλητο (1.830mm), όπως το ύψος (1.710mm) και το μεταξόνιο (2.705mm). Οι εξωτερικές αλλαγές δεν επηρέασαν ούτε τη νέα αεροδυναμική απόδοση του X-Trail, με συντελεστή οπισθέλκουσας 0,32.

Έξι από τα οκτώ υπάρχοντα εξωτερικά χρώματα του Nissan X-Trail έχουν διατηρηθεί, με την προσθήκη  τεσσάρων νέων ζωντανών αποχρώσεων :  Orange Pearl, Red Pearl, Blue Pearl Metallic και Dark Brown Pearl.

Νέο πολυτελές εσωτερικό

Η καμπίνα του νέου Nissan X-Trail διαθέτει μια σειρά αναβαθμίσεων που ενισχύουν την υπάρχουσα αίσθηση υψηλής ποιότητας. Με την είσοδο στο αυτοκίνητο, το εντυπωσιακό νέο τιμόνι είναι το πρώτο πράγμα αντικρίζει ο οδηγός του. Απηχώντας το σχεδιασμό των τελευταίων μοντέλων της φίρμας,  το νέο τιμόνι που διαθέτει το χαρακτηριστικό σχήμα D με την οριζόντια βάση, διευκολύνει την είσοδο και την έξοδο του οδηγού, ενώ παράλληλα προσδίδει μια πιο σπορ εμφάνιση και αίσθηση.

Το συμπαγές κεντρικό πλαίσιο του τιμονιού είναι μικρότερο από πριν με τρεις λεπτές ακτίνες, προσφέροντας χώρο στο πάνω από αυτό μέρος, μεγαλύτερο κατά 17% και βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ορατότητα στον πίνακα οργάνων.  Οι διακόπτες  τεσσάρων κατευθύνσεων για τον χειρισμό των λειτουργιών (αριστερά) και του cruise control (δεξιά) είναι καινούργιοι και προσφέρουν στον οδηγό πιο διαισθητική χρήση, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο.

Το πλάτος της στεφάνης έχει διευρυνθεί από 34mm σε 37,5mm, προκειμένου να προσφέρει μια πιο άνετη και ασφαλέστερη λαβή. Το νέο στυλ υψηλής ποιότητας συμπληρώνει η επένδυση χρώματος ασημί στην κεντρική ακτίνα, που “αντανακλά” την μπροστινή μάσκα τύπου “V-motion” της Nissan.

Τόσο στις εκδόσεις των πέντε όσο και των επτά θέσεων, το νέο X-TRAIL διαθέτει στην έκδοση Techna δερμάτινο σαλόνι με βελτιωμένη εσωτερική επένδυση για ακόμα περισσότερη άνεση. Τα θερμαινόμενα καθίσματα τόσο για τους εμπρός όσο και για τους πίσω επιβάτες (εκτός της τρίτης σειράς καθισμάτων) είναι πλέον στάνταρ στην κατηγορία Techna. Για τους πελάτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό, ένα σκούρο μαύρο δερμάτινο σαλόνι διατίθεται ως προαιρετική επιλογή στην έκδοση Techna.

Με κορυφαία πρακτικότητα στο εσωτερικό του, το νέο X-TRAIL καθίσταται ιδανικό για οικογενειακές περιπέτειες.

Προσανατολισμένο στο να προσφέρει εξαιρετικό χώρο και άνεση, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου στην κατηγορία χώρου για τα γόνατα των πίσω επιβατών, το νέο X-TRAIL διαθέτει  έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους  και πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως τα λειτουργικά καθίσματα της δεύτερης σειράς με δυνατότητα ολίσθησης / κλίσης. Στις εκδόσεις των επτά θέσεων, οι οποίες αποτελούν το 40% στο μίγμα πωλήσεων του μοντέλου στην Ευρώπη, η πρόσβαση στην ευρύχωρη τρίτη σειρά καθισμάτων είναι απλή, αλλά  και βολική.

Αυτόματα ανοιγόμενη πίσω πόρτα χώρου αποσκευών

Η ηλεκτρική πίσω πόρτα του X-TRAIL που ήταν στάνταρ στις κορυφαίες εκδόσεις του προηγούμενου μοντέλου, έχει αναβαθμιστεί με λειτουργία hands-free. Αυτό σημαίνει ότι ο οδηγός ή και οι επιβάτες του νέου X-TRAIL, μπορούν να ανοίξουν αυτόματα την πίσω πόρτα απλά περνώντας το πόδι τους κάτω από το κέντρο του προφυλακτήρα του αυτοκινήτου. Η λειτουργία αυτή αποδεικνύεται εξαιρετικά βολική όταν είμαστε φορτωμένοι με τσάντες και ψώνια ή αν κρατάμε μικρά παιδιά στην αγκαλιά μας.

Εκτός των άλλων, ο αποθηκευτικός χώρος στο νέο X-TRAIL είναι μεγαλύτερος από ποτέ. Χάρη στη βελτιωμένη εργονομία, η χωρητικότητα VDA αυξήθηκε από 550 λίτρα σε 565 λίτρα στην έκδοση των πέντε θέσεων με όλα τα καθίσματα σε λειτουργική θέση. Στην έκδοση με τις επτά θέσεις, η χωρητικότητα (445 λίτρων) παραμένει αμετάβλητη, ενώ ο συνολικός χώρος με όλα τα καθίσματα διπλωμένα αυξάνεται στα 1.996 λίτρα.

Το πορτμπαγκάζ  του νέου X-Trail διαθέτει και το καινοτόμο σύστημα Flexible Luggage Board της Nissan, το οποίο επιτρέπει την προσαρμογή των ράφιων και των διαχωριστικών σε εννέα ξεχωριστούς συνδυασμούς. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ένα κρυφό διαμέρισμα που χρησιμεύει στην αποθήκευση τιμαλφών μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Νέες τεχνολογίες Nissan Intelligent Mobility, συμπεριλαμβανομένης της αυτόνομης οδήγησης ProPILOT

Το Nissan Intelligent Mobility είναι το όνομα για τις προηγμένες τεχνολογίες της μάρκας που καθιστούν τα αυτοκίνητά της πιο επιθυμητά, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία. Ο στόχος είναι οι οδηγοί της Nissan να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση, ενθουσιασμό και με περισσότερη συνδεσιμότητα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την οδική ασφάλεια.

Το 2018 η Nissan θα παρουσιάσει το ProPILOT στο νέο X-Trail. Είναι το πρώτο στάδιο στο ταξίδι της μάρκας στην αυτόνομη οδήγηση, δίνοντας στους οδηγούς περισσότερη ελευθερία, επιτρέποντάς τους να αυτοματοποιήσουν τα κοσμικά στοιχεία της αυτοκίνησης.

 Το  ProPILOT θα ελέγχει το σύστημα διεύθυνσης, την επιτάχυνση και το φρενάρισμα σε μια λωρίδα κυκλοφορίας σε αυτοκινητόδρομους, τόσο κατά τη διάρκεια μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης, όσο και σε μεγάλες ταχύτητες στις εθνικές οδούς. Βασίζεται στις τεχνολογίες  Lane Keep Assist (LKA), Intelligent Cruise Control (ICC) και Traffic Jam Pilot (TJP). Διαθέτοντας ένα εύχρηστο μενού λειτουργιών,  το ProPILOT θα ενεργοποιείται μέσω ενός κουμπιού στο τιμόνι του X-Trail. Οι πληροφορίες θα εμφανίζονται στο κεντρικό πίνακα οργάνων, με τη Nissan να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες λίγο πριν από την εμπορική  διάθεσή του.

Αυτοπεποίθηση στην οδήγηση με ολοκληρωμένα μηχανικά σύνολα 

Με μια ολοκληρωμένη όσο ποτέ γκάμα αποδοτικών κινητήρων, συμπεριλαμβανομένου του δίλιτρου  πετρελαίου ντίζελ των 177 PS, το X-TRAIL καλύπτει στο έπακρο τις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών του με επιλογές εξατάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου CVT XTronic κιβωτίου ταχυτήτων, όπως και με δικίνητες ή τετρακίνητες εκδόσεις.

Η πλήρης σειρά κινητήρων του νέου X-TRAIL, με τους συνδυασμούς τους ως προς την μετάδοση της κίνησης, έχει ως ακολούθως :

 

Κινητήρας1.6   130PS diesel1.6   130PS diesel1.6   130PS diesel2.0   177PS diesel2.0   177PS diesel2.0   177PS diesel1.6   163PS βενζίνη
Μετάδοση6MT   (2WD)6MT   (4WD)CVT   (2WD)6MT   (4WD)CVT   (2WD)CVT   (4WD)6MT   (2WD)
CO2   (g/km)129139135149148158145
 Μικτός Κύκλος Καυσίμου(l/100km)4.95.35.15.65.666.2

Δεδομένα βασισμένα σε μετρήσεις με τροχούς 17 ιντσών