PEUGEOT RIFTER 4×4 CONCEPT και πας παντού…

Το νέο PEUGEOT RIFTER  μεταμορφώνεται ειδικά για την έκθεση της Γενεύης σε τετρακίνητο να πρωτότυπο που δείχνει έτοιμο για περιπέτεια και είναι σχεδιασμένο για  εξερευνήσεις. Το νέο μοντέλο εφοδιάζεται με σύστημα κίνησης και στους 4 τροχούς, ειδικά ελαστικά και αυξημένη κατά 80χλστ. απόσταση από το έδαφος. Διαθέτει σκηνή οροφής της Overland ώστε να μην χρειάζεται να επιστρέφετε μόλις πέφτει ο ήλιος. Η περιπέτεια δεν σταματά εκεί που σταθμεύει το αυτοκίνητο. Το νέο μοντέλο μπορεί να μεταφέρει και το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό mountain bike, το PEUGEOT eM02 FS Powertube, που κινείται με μπαταρία ενσωματωμένη στο σκελετό του.Εντυπωσιακό στυλ, για έναν αντισυμβατικό τρόπο ζωής

Το PEUGEOT RIFTER 4×4 CONCEPT παρουσιάζεται σε μία μοναδική γκρι απόχρωση, που συμβάλλει στην δυναμική του εικόνα δίνοντας παράλληλα και την εντύπωση ότι έχει φτιαχτεί για περιπέτεια. Η μαύρη ματ προστατευτική λωρίδα στο χείλος του καπό, προσφέρει την απαραίτητη προστασία από μικροχτυπήματα από χαλίκια. Από το ίδιο υλικό είναι καλυμμένη και η 5η πόρτα.

Αρκετά μέρη του οχήματος, είναι καλυμμένα από μαύρο ONYX (πλευρικοί καθρέφτες, μάσκα, μπάρες οροφής), συμπληρώνοντας έτσι την ξεχωριστή εμφάνιση του αυτοκινήτου. Στο ίδιο σχεδιαστικό μοτίβο (μαύρο ONYX) κινούνται και ο ακτινωτές ζάντες των 16’’.

Ειδικά στις συρόμενες πίσω πόρτες, οι δυναμικές κάθετες λωρίδες με τη λέξη RIFTER φτάνουν ψηλά μέχρι και επάνω στις μπάρες οροφής.  Την ίδια αίσθηση χρωμάτων και αντιθέσεων αποκομίζει κανείς και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Τα μοναδικά καθίσματα του RIFTER συνδυάζουν το ανάγλυφο γκρι σκούρο ύφασμα με το μαύρο Alcantara. Διαθέτουν εμφανείς κίτρινες ραφές, όπως και η φούσκα του λεβιέ των ταχυτήτων. Η έντονη κίτρινη ρίγα διασχίζει όλο το μήκος της πλάτης και της έδρας των καθισμάτων.

Δερμάτινη με εμφανείς και εδώ κίτρινες ραφές, είναι και η στεφάνη του τιμονιού του PEUGEOT i-Cockpit®, ενώ ιδιαίτερη λεπτομέρεια είναι και το κίτρινο λογότυπο της PEUGEOT στο κάτω μέρος του κεντρικού τμήματος του τιμονιού. Η ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία των χρωματικών αντιθέσεων γκρι/κίτρινου, ακολουθείται και σε ολόκληρο τα πλάτος του ταμπλό.

Στις πλευρές της κεντρικής κονσόλας ξεχωρίζουν οι δύο αλουμινένιες μπάρες με την επιγραφή RIFTER, ενώ το ίδιο βουρτσισμένο αλουμίνιο κοσμεί και τα πάνελ των θυρών.

 

Πηγαίνει παντού και πάντα

Ο PEUGEOT RIFTER 4×4 CONCEPT αισθάνεται άνετα στο χώμα, στη λάσπη αλλά και στα κακοτράχαλα μονοπάτια. Διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα μετάδοσης που αναπτύχθηκε από τον DANGEL, έναν από τους μακροχρόνιους συνεργάτες της μάρκας και έναν εξειδικευμένο κατασκευαστή συστημάτων 4κίνησης. Η απόσταση από το έδαφος του PEUGEOT RIFTER 4×4 CONCEPT έχει αυξηθεί κατά 80 χιλιοστά, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ξεπερνά τα περισσότερα εμπόδια.

Η κίνηση και στους 4 τροχούς μεταδίδεται από ένα σύστημα 4×4 υδραυλικού συνεκτικού συμπλέκτη, και ενεργοποιείται με έναν διακόπτη στο ταμπλό δεξιά από το λεβιέ των ταχυτήτων. Υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης:

– Πρόγραμμα   2WD: κίνηση εμπρός για καθημερινή οδήγηση.

– Πρόγραμμα 4WD: το σύστημα μετάδοσης φροντίζει για τη μεταφορά ισχύος στους πίσω τροχούς σε περίπτωση απώλειας πρόσφυσης.

– Πρόγραμμα LOCK: κλειδώνει τον πίσω άξονα και έχει σχεδιαστεί για εξαιρετικές καταστάσεις κίνησης εκτός δρόμου.

Τέσσερα υψηλής απόδοσης ελαστικά ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της τετρακίνησης. Το PEUGEOT RIFTER 4×4 CONCEPT πατάει σε ελαστικά παντός εδάφους από την BF Goodrich, που συνδυάζουν σταθερότητα, αντοχή, αισθητική και εξαιρετική πρόσφυση.

Οι απότομες κλίσεις δεν είναι πλέον εμπόδια. Ο κινητήρας BlueHDi 130, με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων, προσφέρει αβίαστα ροπή 300 Nm.

Σε συνδυασμό με το PEUGEOT i-Cockpit®, αυτός ο κινητήρας δίνει στο RIFTER 4×4 CONCEPT πρωτοφανή ακρίβεια οδήγησης και ευχαρίστηση, ανεξάρτητα από το έδαφος στο οποίο κινείται.