Έρευνα: Τα θερμαινόμενα καθίσματα εχθροί του σπέρματος ;

Renault-Captur
To θερμαινόμενο κάθισμα είναι μια πολυτέλεια των σύγχρονων αυτοκινήτων, ό,τι καλύτερο για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Μόνο που μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Fertility and Sterility» μας λέει πως το θερμαινόμενο κάθισμα μπορεί να επηρεάζει τη γονιμότητα του άντρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα BMW X2 xDrive25e με μηδενικό φόρο εταιρικής χρήσης

0
Η BMW πρωτοπορεί σε παγκόσμιο επίπεδο στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και ενισχύει τη γκάμα των Plug-in υβριδικών μοντέλων της με τη νέα BMW...

5ετή εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια για όλα τα μοντέλα προσφέρει η...

0
Η Volvo Car Hellas, σταθερά προσηλωμένη στην ασφάλεια και την ευημερία των πελατών της, ανακοινώνει την παροχή 5ετούς εγγύησης για όλα τα μοντέλα της,...

1 στα 4 Kia που πωλούνται είναι υβριδικά και ηλεκτρικά

0
Η Kia Motors σημείωσε κατά τη διάρκεια  του πρώτου εξαμήνου του 2020 υψηλές πωλήσεις στην κατηγορία των υβριδικών και των ηλεκτρικών μοντέλων της στην...

Αν κάθεσαι για 90 λεπτά σε θερμαινόμενο κάθισμα, η θερμοκρασία στο όσχεο ανεβαίνει πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος, συνθήκες που είναι απαγορευτικές για το σπέρμα.

«Η ζέστη του καθίσματος μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες στην αντρική γονιμότητα», καταλήγουν οι ερευνητές.Το γεγονός επιβεβαίωσε και μελέτη της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (American Society for Reproductive Medicine), καταλήγοντας πως η συχνή χρήση του θερμαινόμενου καθίσματος αντιπροσωπεύει έναν επιπρόσθετο παράγοντα που επιβαρύνει την υγεία του σπέρματος.

«Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα αναφορικά με την επίδραση των θερμαινόμενων καθισμάτων στην ποιότητα του σπέρματος», σημείωσαν πάντως με νόημα οι ερευνητές στο Reuters Health.