Έρευνα: Τα θερμαινόμενα καθίσματα εχθροί του σπέρματος ;

To θερμαινόμενο κάθισμα είναι μια πολυτέλεια των σύγχρονων αυτοκινήτων, ό,τι καλύτερο για τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες.
Μόνο που μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Fertility and Sterility» μας λέει πως το θερμαινόμενο κάθισμα μπορεί να επηρεάζει τη γονιμότητα του άντρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα “σηκώνει” το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην Ελλάδα;

0
Μπορεί το ηλεκτρικό δίκτυο της χώρας να υποστηρίξει τη διείσδυση της ηλεκτροκίνησης που προβλέπει ο στόχος του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια το Κλίμα...

Hypercar 3.000 ίππων made in Greece της Extreme Tuners (+vid)

0
Είναι γεγονός ! Έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί Ελληνικό hypercar, κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, απόδοσης 3.000 ίππων ! Εμπνευστής αυτού του εντυπωσιακού εγχειρήματος είναι ο κ. Σπύρος...

Οδήγηση από το επόμενο λεπτό για όποιον περάσει τις εξετάσεις

0
Η μεγάλη αλλαγή που προωθείται, όπως υπογραμμίζει ο κ. Χριστόπουλος αφορά στα διπλώματα οδήγησης. «Μέχρι σήμερα ο κάθε επίδοξος νέος οδηγός, όταν πέρναγε τις εξετάσεις, χρειαζόταν...

Αν κάθεσαι για 90 λεπτά σε θερμαινόμενο κάθισμα, η θερμοκρασία στο όσχεο ανεβαίνει πάνω από τη θερμοκρασία του σώματος, συνθήκες που είναι απαγορευτικές για το σπέρμα.

«Η ζέστη του καθίσματος μπορεί να έχει μακροχρόνιες συνέπειες στην αντρική γονιμότητα», καταλήγουν οι ερευνητές.

Το γεγονός επιβεβαίωσε και μελέτη της Αμερικανικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (American Society for Reproductive Medicine), καταλήγοντας πως η συχνή χρήση του θερμαινόμενου καθίσματος αντιπροσωπεύει έναν επιπρόσθετο παράγοντα που επιβαρύνει την υγεία του σπέρματος.

«Είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε τελικά συμπεράσματα αναφορικά με την επίδραση των θερμαινόμενων καθισμάτων στην ποιότητα του σπέρματος», σημείωσαν πάντως με νόημα οι ερευνητές στο Reuters Health.