Σου αρέσουν οι οθόνες αφής ; Ξέρεις πώς πρέπει να τις φροντίζεις ;

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των οθονών αφής στα αυτοκίνητα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν καθημερινά. Με την συχνή χρήση τους λοιπόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε βρώμικη οθόνη, αφήνοντας τους χρήστες να αναρωτιούνται ποια είναι η καλύτερη μέθοδος για να την καθαρίσουν.

Παρά το γεγονός ότι είναι μια αρκετά απλή διαδικασία, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα θέλατε να αποφύγετε ώστε να βεβαιωθείτε ότι η οθόνη αφής του οχήματος σας θα είναι καθαρή αλλά και πλήρως λειτουργική μετά τον καθαρισμό.

Επειδή αυτές οι οθόνες είναι ευαίσθητες στην αφή, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν τον καλύτερο τρόπο για τον καθαρισμό τους χωρίς φυσικά να προκαλέσουν κάποια ζημιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ta Jeep Renegade και Jeep Compass με κατανάλωση αυτοκινήτου πόλης

0
«Τα τετρακίνητα οχήματα ταιριάζουν μόνο στις εκτός δρόμου διαδρομές». «Τα Plug-in Hybrid αποδίδουν μόνο στις αστικές συνθήκες». «Ένα σκληροτράχηλο «τζιπ» δεν μπορεί να είναι...

Αυτοκίνητο με φυσικό αέριο και μόλις 12.290 ευρώ ;

0
Με τη διάθεση το 1997 -για πρώτη φορά στον κόσμο- ενός αυτοκινήτου που χρησιμοποιούσε για την κίνηση του φυσικό αέριο (CNG), η Fiat δημιούργησε ένα νέο...

Τα πλοία μεταφοράς του Volkswagen Group, χρησιμοποιούν τηγανέλαιο για καύσιμο

0
Το Volkswagen Group, προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές ρύπων CO2, δεν εστιάζει μόνο στη δημιουργία σύγχρονων ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή τη φιλική προς το περιβάλλον...

Σας προτείνουμε ένα πανί από μικροΐνες ως το ασφαλέστερο, πιο γρήγορο και ευκολότερο τρόπο για να καθαρίσετε οποιαδήποτε οθόνη αφής. Τέτοια μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα οπτικών. Φροντίστε να είναι πολύ καλής ποιότητας για να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα.

Θα ήταν καλό το πανί να έχει θερμικά συγκολλημένα άκρα ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα να γρατζουνίσουν την οθόνη, κάτι που μπορεί να συμβεί χρησιμοποιώντας πανί με ραμμένα στριφώματα. Η υψηλή ποιότητα του υλικού θα καθαρίσει βαθιά οποιαδήποτε ευαίσθητη περιοχή σε μόλις δευτερόλεπτα. Ένα πανί με υψηλό βαθμό ινών θα κάνει τη δουλειά σας πολύ εύκολη ενώ σε αντίθετη περίπτωση ένα φτηνό πανί θα σας δυσκολέψει και δε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

ΤΙ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ

Όταν καθαρίζετε την οθόνη σας μη ψεκάζετε ποτέ κάποιο υγρό απευθείας επάνω στην οθόνη. Όπως καταλαβαίνετε γενικά τα υγρά δεν είναι «φιλικά» απέναντι σε μια ηλεκτρονική συσκευή.

Σε περίπτωση που η οθόνη σας έχει «σκληρή» βρωμιά μπορειτε να προσθέσετε λιγο νερό στο πανί σας. Προσοχή… Το πανί να είναι ΕΛΑΦΡΑ νοτισμένο και όχι βρεγμένο ώστε να αποφύγετε τυχόν ζημιά από υγρασία στην οθόνη σας.

Συνίσταται να μη χρησιμοποιείτε καθαριστικό τζαμιών ή οποιοδήποτε καθαριστικό περιέχει οινόπνευμα ή αμμωνία. Ένα τέτοιο υγρό μπορεί να βλάψει την οθόνη αφής. Επίσης μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα υπόλοιπα μέρη του ταμπλό πχ πλαστικά.

Αν θέλετε να καταπολεμήσετε τα μικρόβια, υπάρχουν ειδικά καθαριστικά για οθόνες και φακούς. Τα προϊόντα αυτά ειναι οικονομικά και αποτελεσματικά, αν και στην πράξη οποιοδήποτε καθαριστικό που δεν περιέχει οινόπνευμα ή αμμωνία θα λειτουργήσει εξίσου καλά. Αν θέλετε να το πάτε ενα βήμα παραπάνω , υπάρχουν συσκευές καθαρισμού UV οι οποίες δεν χρησιμοποιούν καθόλου προϊόντα καθαρισμού αλλα καταπολεμούν πλήρως τα μικρόβια.

Ένα ακόμα πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε είναι η οθόνη σας να είναι απενεργοποιημένη κατά τον καθαρισμό. Αυτό για να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα κάποιας ζημιάς.

NEO VOLKSWAGEN TIGUAN

Οδηγίες καθαρισμού

  • Πάρτε ένα πανί μικροϊνών .
  • Απενεργοποιήστε την οθόνη σας
  • Εάν είναι απαραίτητο βρέξτε το πανί με ελάχιστη ποσότητα νερού. Για ένα τακτικό καθαρισμό ένα στεγνό πανί είναι συνήθως επαρκής.
  • Σκουπίστε απαλά την οθόνη με το πανί σας και φροντίστε να αποφύγετε οποιαδήποτε υγρασία στα κουμπιά της οθόνης αν έχει.
  • Μπορείτε φυσικά να σκουπίσετε και οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια του ταμπλό σας επιθυμείτε (και όχι μόνο το γυαλί). Αυτή η μέθοδος είναι ασφαλής για πλαστικό, μέταλλο, καουτσούκ οπότε μπορείτε να το εφαρμόσετε παντού.
  • Σκουπίστε από πάνω προς τα κάτω ή αριστερά προς τα δεξιά για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κάλυψη.
  • Αφήστε τη οθόνη να στεγνώσει πλήρως αφού τελειώσετε τον καθαρισμό. Αυτό θα πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα εκτός αν έχετε χρησιμοποιήσει πάρα πολύ νερό.
  • Ενεργοποιήστε την οθόνη σας.

Για να ολοκληρώσουμε, ένα υγρό πανί μικροϊνών θα αφαιρέσει όλα τη βρωμιά, τα δακτυλικά αποτυπώματα κτλ  χωρίς να χρειαστείτε τίποτα επιπλέον. Αν το πανί χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές θα πρέπει να το πλύνετε ώστε να είναι έτοιμο για τις επόμενες χρήσεις.

Να σας θυμίσουμε ότι όλα τα πανιά δεν είναι ίδια. Υπάρχουν υψηλής και χαμηλής ποιότητας. Σας προτείνουμε να πληρώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε κάποιο υψηλής ποιότητας το οποίο και καλύτερα δουλειά θα κάνει και θα αντέξει περισσότερο στο χρόνο.

googlenews