Έπαθλο Δεξιοτεχνιών Βορείου Ελλάδος – Η βαθμολογία

Κοινοποίησε το άρθρο

Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα, Κιλκίς, Δράμα και Βελβεντός. Το καραβάνι του επάθλου δεξιοτεχνιών βορείου Ελλάδος πέρασε από οκτώ πόλεις και απομένουν η Ξάνθη στις 18 Νοεμβρίου και ο δεύτερος αγώνας των Σερρών στις 2 Δεκεμβρίου για να ολοκληρωθεί ο κύκλος για το 2018. Το ενδιαφέρον των αγωνιζομένων ήταν αυξημένο και αυτό αποδεικνύεται από τις 30 συν συμμετοχές σε κάθε μια από τις διοργανώσεις. Τουλάχιστον 15 αθλητές έδωσαν το παρόν σε περισσότερους από τέσσερις αγώνες που σημαίνει πως η το έπαθλο έχει μέλλον, αλλά αναρωτιέται κανείς αν εννιά πόλεις με έντεκα συνολικά αγώνες είναι μια φόρμουλα η οποία μπορεί να «δουλέψει» και το 2019.

Χαρακτηριστική όμως, παρά την αθρόα συμμετοχή των αθλητών, ήταν η μέχρι στιγμής αδυναμία προβολής των δεξιοτεχνιών τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλήνιο επίπεδο από την εκάστοτε διοργανώτρια λέσχη. Οι περισσότερες λέσχες περιορίστηκαν απλά στην προβολή του αγώνα τους στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Στον αντίποδα η ομοσπονδία επαφίεται στην διάθεση της κάθε λέσχης να ενημερώσει για τον αγώνα της ή όχι, με αποτέλεσμα να μην βρίσκει κανείς όχι μόνο την βαθμολόγια του επάθλου δεξιοτεχνιών βορείου Ελλάδος, αλλά ούτε καν τα αποτελέσματα όλων των αγώνων στην ιστοσελίδα της.

Στο δια ταύτα στην κατηγορία Α η υπόθεση είναι αμφίρροπη αφού μόλις 19 βαθμοί χωρίζουν τον Παπαδόπουλος Απόστολος (Peugeot 106 Ο.Φ.Α.Δ., 80 βαθμοί) από τον πρωτοπόρο Καρατσομπαλίδη Δημήτρη (Peugeot 106 Ο.Φ.Α.Δ, 99 βαθμοί) . Ο Καραμανώλης Νεκτάριος (Toyota Starlet, Α.ΛΕ.Ξ. 48 βαθμοί) ακολουθεί έχοντας αξιώσεις μόνο για την δεύτερη θέση της κατηγορίας καθώς η διαφορά του από τον πρώτο είναι 51 βαθμοί. Ελπίδες έχει και ο Αποστολίδης Δημήτρης (Peugeot 106 Ο.Φ.Α.Δ., 34 βαθμοί)τον οποίο χωρίζουν μόλις 14 βαθμοί από την 3η θέση.

Στην κατηγορία Β, οι Οικονομίδης Κωνσταντίνος (Fiat Punto, Α.Ο.Θ. 72 βαθμοί), Κουνατιάδης Δημήτρης (Opel Kadett, Ο.Φ.Α.Δ., 55 βαθμοί), Καβατσικλής Θεόδωρος (Opel Kadett, ΧώμαΚιλκίς, 40 βαθμοί), καΙ Αμπατζίδου Αντωνία (BMW Z3 Cabriolet, 40 βαθμοί) μοιράζονται το όνειρο της πρωτιάς καθώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και όλα  εξαρτώνται από την συμμετοχή τους στους εναπομείναντες αγώνες.

Στην πολυπληθέστερη όλων κατηγορία Γ, ο Προδρομίδης Απόστολος (Opel Manta, Ο.Φ.Α.Δ., 130 βαθμοί) αν και προηγείται με 33 βαθμούς του Καρυπίδη Θεόκλητου (Opel Ascona, Α.Λ.Π., 97 βαθμοί) δεν θα έχει καθόλου εύκολη πορεία προς το έπαθλο της κατηγορίας του. Ο Τσολακίδης Θεόδωρος (Opel Ascona, Ο.Φ.Α.Α., 83 βαθμοί) ακολουθεί παρά πόδας τον δεύτερο αλλά και με μια πολύ μικρή πιθανότητα για την πρωτιά.  Όσο για τους   Φωτιάδη Νίκο (Opel Manta, Ο.Φ.Α.Δ., 75 βαθμοί) και Μαυροκέφαλος Σάββας (Opel Manta, Ο.Φ.Α.Α., 62 βαθμοί) μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους στην 3η ή ακόμα και στην 2η θέση υπό προϋποθέσεις.

Ο επόμενος αγώνας του επάθλου θα διεξαχθεί  την Κυριακή 18 Νοεμβρίου από την Αυτοκινητιστική Λέσχη Ξάνθης_Γ.Π.

Σημ. Οι βαθμολογίες και τα αποτελέσματα των αγώνων συγκεντρώθηκαν από το gonews επειδή σεβόμαστε τους οδηγούς που είναι οι πρωταγωνιστές του θεσμού. Σε πολλές περιπτώσεις, “ιδρώσαμε” να βρούμε και τα αποτελέσματα μερικών αγώνων. Ζητάμε την κατανόηση σας για τυχόν λάθη… GoNews