Επίσημο: H Ferrari στους αγώνες αντοχής και στο Le Mans

Κοινοποίησε το άρθρο
Η Ferrari και πάλι στους αγώνες αντοχής και στο Le Mans

Η Ferrari επιβεβαίωσε ότι θα εισέλθει στη νέα κατηγορία Hypercar του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIA από το 2023.

Η ιταλική μάρκα θα επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία αγώνων αντοχής για πρώτη φορά από το 1973 και θα είναι ένας ακόμη σημαντικός κατασκευαστής που θα επιβεβαιώσει τη συμμετοχή της στη νέα κατηγορία Hypercar της WEC, η οποία είναι εξίσου ελκυστική τόσο για τις παγκόσμιες μάρκες αυτοκινήτων όσο και για τις εξειδικευμένες εταιρείες. οικοδόμηση supercars που πηγαίνουν στο δρόμο.

Η Ferrari είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τους Toyota, Glickenhaus, Peugeot, Porsche και Audi, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί στην κατηγορία Hypercar.

 

Η νέα κατηγορία για το 2021 Hypercar είναι όπου ομάδες και οδηγοί μπορούν να αγωνιστούν για τη νίκη του πρωταθλήματος στο FIA WEC και στις 24 ώρες του Le Mans.

Η Ferrari έχει μια μακρά και περίφημη ιστορία αγώνων στους αγώνες αντοχής και στο Le Mans. Ο κατασκευαστής κέρδισε συνολικά εννέα φορές το Le Mans, την τελευταία φορά το 1965 ως μέρος των φημισμένων μαχών της Ford έναντι της Ferrari της δεκαετίας του 1960.

Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, η Ferrari είχε μεγάλη επιτυχία στην κατηγορία GT του Le Mans, κερδίζοντας τελευταία την κατηγορία GTE Pro το 2019 με την εξαιρετικά επιτυχημένη AF Corse Ferrari 488 GTE Evo. Η μάρκα έχει κερδίσει τον τίτλο FIA WEC LMGTE Pro τέσσερις φορές, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου πρωταθλήματος FIA World Endurance GT Manufacturers το 2017.