Η Alpha Tauri θα παρουσιάσει το μονοθέσιο του 2021 στις 19 Φεβρουαρίου

Κοινοποίησε το άρθρο
Alpha Tauri

Η Alpha Tauri θα παρουσιάσει το νέο μονοθέσιο της για τη σεζόν 2021 στις 19 Φεβρουαρίου.

Προς το παρόν πρόκειται να είναι η δεύτερη ομάδα που θα παρουσιάσει τον νέο της “οπλο” , μετά την παρουσίαση της McLaren, τέσσερις ημέρες νωρίτερα. Η AlphaTauri, η οποία ήταν γνωστή ως Toro Rosso μέχρι το 2019, ονόμασε το νέο της μονοθέσιο AT02.

Ο Pierre Gasly , ο οποίος σημείωσε μία απίστευτη νίκη για την ομάδα στο ιταλικό Grand Prix του περασμένου έτους, θα συνεχίσει να οδηγεί για την ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί σε κάθε σεζόν από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στην F1 το 2017. Θα έχει ομόσταυλο του έναν νεοφερμένο στο θεσμό, τον Yuki Tsunoda , ο οποίος ήταν ο πρωταθλητής στη Formula 2 πέρυσι.

Η νίκη του Gasly βοήθησε την Alpha Tauri να ανέβει στην έβδομη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών πέρυσι με 107 πόντους. Αυτό ήταν το υψηλότερο σύνολο βαθμών που σημείωσε ποτέ η ομάδα στη F1, ακόμη και ως Minardi, από το μακρινό 1985.

Η Honda θα τροφοδοτήσει με κινητήρες την ομάδα για τέταρτη συνεχή χρονιά. Ωστόσο, ο ιαπωνικός κατασκευαστής αναμένεται να αποχωρήσει από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν.

2021 παρουσιάσεις μονοθεσίων μέχρι στιγμής

  • 15 Φεβρουαρίου: McLaren M35M
  • 19 Φεβρουαρίου: AlphaTauri AT02
  • 22 Φεβρουαρίου: Alfa Romeo C41
  • 3 Μαρτίου: Mercedes W12