Η BAXEVANAKIS RACING TEAM πρωταθλήτρια Ελλάδος C6 2016-2017

Κοινοποίησε το άρθρο

Μια ακόμη αγωνιστική σεζόν ολοκληρώθηκε για την ομάδα μας. Η Baxevanakis Racing Team με οδηγό τον έμπειρο Μπαξεβανάκη Αντώνιο και συνοδηγό τον υιό του Μπαξεβανάκη Παύλο, κατάφερε και τερμάτισε στην 1η θέση της κατηγορίας C6 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ράλλυ. Όπλο της ομάδας, ένα αδύναμο, αλλά συνάμα αξιόπιστο TOYOTA YARIS 1300 κυβικών.

            Η προσπάθεια της ομάδας ξεκίνησε με την αυλαία του Π.Π.Ε. το 38ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ. Ένας απαιτητικός αγώνας σε άγνωστες ειδικές για εμάς, καθ’ ότι συμμετείχαμε για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο αγώνα. Η ράμπα του τερματισμού βρήκε το πλήρωμα της ομάδας στη 2η θέση κατηγορίας C6 και στην 16η θέση γενικής.

Επόμενο ραντεβού, ο μεγαλύτερος αγώνας της Ελλάδας το 63ο ΡΑΛΛΥ ACROPOLIS. Ένας διήμερος αγώνας γεμάτος δύσκολες συνθήκες και απαιτητικές ειδικές διαδρομές. Η πρώτη μέρα κύλησε ιδανικά για το πλήρωμα του TOYOTA YARIS, καθώς κατέλαβε την 1η θέση στην C6 και την 17η θέση γενικής. Ωστόσο, η δεύτερη μέρα δεν κύλησε το ίδιο καλά για την ομάδα μας. Ένα σημαντικό πρόβλημα στα ηλεκτρικά μας έριξε στην 4η θέση κατηγορίας C6 και στην 17η θέση γενικής.

Τελευταίος αγώνας για τον Μπαξεβανάκη Αντώνιο, όπου καθόρισε και τον τίτλο, ήταν το 50ο ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΡΑΛΛΥ Δ.Ε.Θ. Ένας διήμερος αγώνας στον όμορφο Χολωμόντα, που κρίθηκε στην τελευταία ειδική. Η ομάδα μας τερμάτισε στη 2η θέση κατηγορίας C6 και 11η θέση γενικής και σφράγισε τον τίτλο.

Στόχος της ομάδας και φέτος είναι να διατηρήσει τα κεκτημένα, αρχής γενομένης από το ΣΠΡΙΝΤ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ στις 3-4 Μαρτίου που αποτελεί τον εναρκτήριο αγώνα της φετινής χρονιάς .

Δελτίο Τύπου