Κύπελλο Ελλάδος Karting 2018 στη πίστα Drivepark

Κοινοποίησε το άρθρο

Η πίστα της Θεσσαλονίκης ,στο Νέο Ρύσσιο, έχει ήδη φιλοξενήσει την αγωνιστική χρονιά 2017-2018 το Κύπελλο Ελλάδος karting 2017, τoν 2o γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος karting και τον 3ο αγώνα Rotax Max Challenge.

Ύστερα από την επιτυχή διοργάνωση των παραπάνω θεσμών, η πίστα Drivepark θα φιλοξενήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σε συνεργασία με τον Α.Σ.ΠΙΣ, τον αγώνα «Κύπελλο Ελλάδος Karting 2018».

Ο θεσμός που δημιουργήθηκε από το όραμα του Α.Πολυανίδη, του Γ.Κοσμόπουλου και  προπάντων, τις ανάγκες των οδηγών της τοπικής κοινότητας, να διεξάγονται και πάλι αγώνες Karting στην Συμπρωτεύουσα, θα λάβει χώρο στις 27 & 28 Οκτωβρίου και θα διοργανωθεί από τον Αθλητικό Σύλλογο “Α.Σ.ΠΙΣ. Motorsports Club” και την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ ).

Οι επίσημες προπονήσεις των αγωνιζομένων θα πραγματοποιηθούν από την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις  5 το απόγευμα ενώ ο ακριβής αριθμός συμμετεχόντων θα κοινοποιηθεί στις 24/10, μετά την λήξη της διαδικασίας συμμετοχών. Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν  τις προπονήσεις αλλά και τον αγώνα το Σαββατοκύριακο 27-28 Οκτωβρίου, η είσοδος είναι ελεύθερη ενώ ταυτόχρονα  στο χώρο του “drivepark” λειτουργεί café.

To karting πρωτοεμφανίστηκε στην Ελλάδα πριν την δεκαετία του 1970 ενώ στην Θεσσαλονίκη άρχιζε να ανθίζει  το 1977, από τότε είναι πασιφανής η πρόοδος και η ανάπτυξη που υπήρξε στο χώρο του Αγωνιστικού karting.

To  karting αποτελεί ουσιαστικά το «σχολείο» της formula 1 και άλλων μεγάλων κατηγοριών αγωνιστικής οδήγησης.  Αθλητές , «πιλότοι», από 8 χρονών και πάνω, αγωνίζονται  ,  «κτίζουν» υπομονή , μαθαίνουν να «συγκρατούν» συναισθήματα, αλλά πάνω απ΄ όλα μαθαίνουν να σέβονται τον συναθλητή-συναγωνιζόμενο τους με το ρητό του “ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ” να είναι οδηγός τους.