Κύπελλο Ελλάδος Karting 2019 στη Θεσσαλονίκη

Κοινοποίησε το άρθρο

Στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου η Θεσσαλονίκη υποδέχεται για άλλη μια φανταστική χρονιά, το Κύπελλο Ελλάδος Karting και τους οδηγούς που θα δώσουν μάχη για να διεκδικήσουν τον τίτλο˙ κρίσιμης σημασίας αγώνας για τους πιλότους των ελληνικών αγώνων Karting, αφού μετά το διήμερο, οι πρώτοι των κατηγοριών θα στεφθούν κυπελλούχοι Ελλάδος.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Σύλλογος “Α.Σ.ΠΙΣ Motorsports Club” και η “Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος”, στην πίστα kart “Drivepark” του Νέου Ρυσσίου. Η πίστα “Drivepark” είναι εγκεκριμένη για την διεξαγωγή αγώνων εθνικού και υπερεθνικού χαρακτήρα, με τα Ευρωπαϊκά Standards που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Karting (CIK-FIA certified).  Οι προετοιμασίες για την μεγάλη γιορτή του ελληνικού karting έχουν ξεκινήσει, ώστε να υποδεχτεί ο χώρος όλους όσους παρευρεθούν το διήμερο εκείνο.

Οι συμμετοχές άνοιξαν επίσημα και περιμένουν την εγγραφή όλων όσων ενδιαφέρονται μέχρι και την Παρασκευή 20-9-2019.

Διαβαίνοντας την τρίτη χρονιά οργανώνοντας τον θεσμό αυτόν, ο Σύλλογος “Α.Σ.ΠΙΣ.” υπολογίζει την στήριξη όλων των τοπικών ομάδων που είναι και αυτές με την σειρά τους αρωγοί και κομμάτι αυτού. Εκτός της τοπικής κοινότητας όμως, η άφιξη ομάδων από διάφορες πόλεις της Ελλάδας είναι αναμενόμενες. Στον αγώνα θα παραβρεθούν και οδηγοί από το εξωτερικό, με διεθνή συμμετοχή! Οι κατηγορίες των οδηγών ξεκινάνε από την ηλικία των 8 χρονών και διαβαθμίζονται αρχικά στις: Μini(8-12 ετών), Junior(13-15 ετών), Senior(15+ ετών) και η ΚΖ που είναι η πιο θεαματική όλων, τα γνωστής φήμης εξατάχυτα!!

Οι δοκιμές των ομάδων και η προετοιμασία των πιλότων, θα ξεκινήσει από την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ενώ οι επίσημες ημέρες δοκιμών, που τα πράγματα θα γίνουν πιο ‘’ασφυκτικά’’ για τους οδηγούς, θα είναι η Παρασκευή 26 και Σάββατο 27.
Η Κυριακή θα ξεκινήσει με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και στη συνέχεια με τα αγωνιστικά σκέλη.

Ώρες διεξαγωγής:
Παρασευή Free Practice: 10:30 π.μ. – 16:30μ.μ.

Σάββατο Free Practice: 10:00 π.μ. – 17:00μ.μ.

Κυριακή Race Day:  Ελεύθερες δοκιμές // fp1: 08:00π.μ.

Χρονομετρημένες δοκιμές // Q: 10:15 π.μ. – 11:40 π.μ.

Α’ Σκέλος αγώνα // Race A’: 12:30 μ.μ. – 13:55μ.μ.

Β’ Σκέλος αγώνα // Race B’: 14:00 μ.μ.  – 15:25μ.μ.

Τελικοί // Final Races: 15:30 μ.μ. – 17:20μ.μ.