Με Fiesta WRC και την υποστήριξη της M-Sport o Σερδερίδης στο Ράλλυ Γερμανίας

Κοινοποίησε το άρθρο

Με ένα τελευταίων προδιαγραφών Ford Fiesta WRC και την υποστήριξη της εργοστασιακής Ford M-Sport θα αγωνιστεί ο Ιορδάνης Σερδερίδης στο Ράλλυ Γερμανίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου. Με αυτό τον τρόπο, ο Καβαλιώτης οδηγός, κάτοχος του WRC Trophy, γίνεται ο πρώτος Έλληνας που θα βρεθεί πίσω από το μπάκετ του συγκεκριμένου, κορυφαίας τεχνολογίας, αγωνιστικού, κάνοντας το όνειρό του πραγματικότητα. Ο αγώνας της Γερμανίας ξεκινάει το απόγευμα της Πέμπτης με τη διεξαγωγή μιας υπερειδικής διαδρομής 2 χιλιομέτρων και ολοκληρώνεται το μεσημέρι της Κυριακής, με τα πληρώματα να καλούνται να διανύσουν συνολικά 325.76 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Λίγες ημέρες πριν ριχτεί στη μάχη, ο Σερδερίδης είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει το νέο του όπλο σε συνθήκες παρεμφερείς με αυτές που αναμένεται να συναντήσει στους γερμανικούς αμπελώνες: «Τη Δευτέρα βρέθηκα για πρώτη φορά πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta WRC. Το συναίσθημα ήταν μοναδικό. Είναι ότι καλύτερο έχω οδηγήσει μέχρι στιγμής, όντας το αυτοκίνητο που κατέκτησε τον τίτλο στο WRC το 2017.», ήταν τα λόγια του οδηγού, ο οποίος πρόσθεσε: «Το τεστ ήταν επιτυχημένο, καθώς μπορέσαμε να δοκιμάσουμε το αυτοκίνητο σε όλες τις συνθήκες οδοστρώματος, σε στεγνό, βρεγμένο, αλλά και λασπωμένο τερέν, εναλλαγές τις οποίες συναντάς συχνά στη Γερμανία. Κάναμε διάφορες ρυθμίσεις στα διαφορικά, στις αναρτήσεις και δοκιμάσαμε διαφορετικές γόμες ελαστικών.»

Οι ειδικές διαδρομές της Γερμανίας είναι γνωστές για τον Ιορδάνη Σερδερίδη, καθώς φέτος θα είναι η τέταρτη χρονιά που θα αγωνιστεί στον ασφάλτινο αγώνα που παραδοσιακά διεξάγεται τον Αύγουστο: «Η εμπειρία μας από τα προηγούμενα έτη θα μας βοηθήσει να ανταπεξέλθουμε καλύτερα στον αγώνα. Γνωρίζουμε πλέον τις κακοτοπιές και τα πονηρά σημεία που κρύβουν οι ειδικές. Βέβαια, θα έχω για πρώτη φορά στα χέρια μου το Fiesta WRC, ένα αυτοκίνητο εντελώς διαφορετικό από τα προηγούμενα που έχω οδηγήσει.», δήλωσε ο Σερδερίδης και συνέχισε αναφορικά με τις ειδικές διαδρομές του  αγώνα: «Οι διαδρομές βρίσκονται σε καλή κατάσταση και μας θυμίζουν αντίστοιχες που συναντάμε σε αγώνες του Βελγίου. Κρύβουν όμως αρκετές παγίδες. Στην Panzerplatte πρέπει να ξέρεις πού θα επιταχύνεις και που όχι, καθώς το πλάτος του δρόμου μεταβάλλεται συνεχώς.»

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης δήλωσε σχετικά με το στόχο του στον ένατο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ: «Δεν κυνηγάμε τους βαθμούς, οπότε χωρίς άγχος θα πιέσουμε από την αρχή του αγώνα. Θέλουμε να ευχαριστηθούμε αυτό το υπερ-αυτοκίνητο, να κινηθούμε γρήγορα και να κάνουμε χαρούμενους τους συμπατριώτες μας.»

 

Δελτίο Τύπου