Νίκι Λάουντα: Όλοι ήταν εκεί στο τελευταίο αντίο (vid)

Κοινοποίησε το άρθρο

Εκατοντάδες άνθρωποι, σύμφωνα με το Reuters, έσπευσαν  μέσα στη βροχή για να αποχαιρετήσουν με σεβασμό τον Νίκι Λάουντα στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη.

Νίκι Λάουντα: Η συγκινητική κίνηση της συζύγου του

Ο τρεις φορές τριπλός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πέθανε στις 20 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Η σύζυγός του, Μπιργκίτ και οι δύο από τους γιους του, έβαλαν το κράνος οδήγησης πάνω στο φέρετρό του, που βρισκόταν στο κέντρο του καθεδρικού ναού.

Στις 14:00 ήταν προγραμματισμένη μία ιδιωτική τελετή. Στην κηδεία έχουν προσκληθεί 300 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Λιούις Χάμιλτον, ο ιδιοκτήτης της Red Bull, Ντίτριχ Μάτεσιτς και ο ηθοποιός Ντάνιελ Μπρουλ, που υποδύθηκε τον Λάουντα στην ταινία ‘’Rush’’. Στις 13.12 κατέφτασαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στέφανου ο Λιούις Χάμιλτον, ο διευθυντής της ομάδας της Ferrari, Ματία Μπινότο και ο ομόλογός του από τη Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.

Ως ομιλητές ορίστηκαν ο Άρνολντ Σβάρτσενεγκερ, ο πρώην οδηγός της Formula 1 και επιστήθιος φίλος του Λάουντα, Γκέρχαρντ Μπέργκερ, o Aλέν Προστ και ο Πρόεδρος της Αυστριακής Δημοκρατίας, Αλεξάντερ βαν ντερ Μπέλεν. Της τελετής προΐσταται ο ιερέας του ναού, Τόνι Φάμπερ, που δήλωσε τα εξής για τον Λάουντα: Ήταν ένα ταπεινό, λαμπερό αστέρι στον ουρανό των οδηγών αγώνων. Με χιούμορ, εξαιρετικά προσγειωμένος, με στόχους και ευθύτητα».