Νικητής ο Χάμιλτον στο Μονακό – αφιερωμένη η νίκη στον Λάουντα

Κοινοποίησε το άρθρο

Παρά τη συναισθηματική φόρτιση που υπήρξε λόγω της απώλειας του Νίκι Λάουντα, ο Λιούις Χάμιλτον θριάμβευσε και στο Μονακό και αφιέρωσε τη νίκη στον θρύλο της Formula 1.

Ο Βρετανός πιλότος δέχθηκε μεγάλη πίεση από την Μαξ Φερστάπεν, όμως οι στενοί δρόμοι του Μονακό δεν έδωσαν πολλές ευκαιρίες στον Βέλγο οδηγό της Red Bull να προσπεράσει και ο Χάμιλτον άντεξε για περισσότερους από 40 γύρους, παρότι είχε ελαττωματικά ελαστικά. Έτσι, ανέβηκε για τέταρτη φορά φέτος στην ψηλότερη θέση του βάθρου.


Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος κατάφερε να σπάσει το 1-2 της Mercedes, ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο ομόσταυλος του Χάμιλτον, Βάλτερι Μπότας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull πέρασε δεύτερος τη γραμμή του τερματισμού, αλλά του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για σύγκρουση με τον Μπότας στην pitlane, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει στην τέταρτη θέση.

Χάμιλτον, Φέτελ και Μπότας ανέβηκαν στο βάθρο φορώντας κόκκινο καπέλο, που έγραφε «Νίκι», προς τιμήν του σπουδαίου Λάουντα, με τον Βρετανό να αφιερώνει τη νίκη του στον Αυστριακό θρύλο της Formula 1, που έφυγε από τη ζωή προ ημερών.