Ξεκίνησαν οι επίσημες δοκιμές για την Alfa Romeo Racing C38

Κοινοποίησε το άρθρο

Σήμερα το πρωί, λίγη ώρα πριν ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές για τη νέα χρονιά, η Alfa Romeo Racing παρουσίασε την C38.

Η Alfa Romeo Racing, παρουσίασε το πρωί της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 του 2019. Οι αλλαγές σε σχέση με το 2018 είναι πολλές και η ομάδα στοχεύει να έχει μια δυναμική παρουσία στην κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Νέο Όνομα: Η Alfa Romeo Sauber F1 Team πλέον ονομάζεται Alfa Romeo Racing. Η δομή και το ιδιοκτησιακό καθεστώς παραμένουν αμετάβλητα

Νέοι οδηγοί: Kimi Räikkönen και Antonio Giovinazzi. Οι «Iceman» και «Giovi». Χάρη και στη νέα ονομασία της ομάδας, ο Φινλανδός οδηγός θα οδηγεί την «Stelvio» με τον αριθμό 7, ενώ ο Ιταλός την «Giulia» με τον αριθμό 99.

Νέα εμφάνιση: Τα χρώματα του μονοθεσίου είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, συνδυάζοντας το κλασσικό μπλε-άσπρο της Sauber, με το κόκκινο που χαρακτηρίζει μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες στον χώρο των αγώνων, την Alfa Romeo.

Νέοι χορηγοί: Μία σειρά νέων συνεργατών θα υποστηρίξουν την ομάδα, για την οποία το 2019 σηματοδοτεί μία νέα εποχή στην ιστορία της.

Νέοι τεχνικοί κανονισμοί: Ο επικεφαλής της ομάδας Frédéric Vasseur και ο τεχνικός διευθυντής Simone Resta δεν έδωσαν λεπτομέρειες, όμως το σίγουρο είναι ότι χρησιμοποίησαν τους μήνες που πέρασαν για τη δημιουργία και εξέλιξη νέων ιδεών, παρά για σκι στις Άλπεις.

Frédéric Vasseur, Επικεφαλής της Alfa Romeo Racing και CEO της Sauber Motorsport AG:

«Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε την Alfa Romeo Racing C38 – ένα μονοθέσιο που είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς απ’ όλα τα μέλη της ομάδας, στη βάση μας στην Ελβετία, αλλά και στην πίστα. Τα νέα χρώματα είναι ακόμα πιο δυναμικά, ενώ χαιρόμαστε που καλωσορίζουμε τα λογότυπα των νέων υποστηρικτών μας που ενισχύουν την προσπάθεια μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εργάστηκαν για να δημιουργηθεί το μονοθέσιο. Τους ευχαριστώ για τη δημιουργικότητα και τον ενθουσιασμό τους, για την αποστολή της ομάδας μας και το σπορ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την πρόοδο και να φέρουμε καλά αποτελέσματα στη μάχη του νέου πρωταθλήματος.»

 

Simone Resta, Τεχνικός Διευθυντής Alfa Romeo Racing:

«Από τη στιγμή που εντάχθηκα στην ομάδα την προηγούμενη χρονιά, είδα να παρουσιάζουμε πρόοδο σε όλα τα επίπεδα και είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω σήμερα το αποτέλεσμα αυτής της σκληρής δουλειάς, τη νέα Alfa Romeo Racing C38. Όλα τα τμήματα συνεργάστηκαν άψογα και όλη η ομάδα κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση. Έχουμε θέσει φιλόδοξους στόχους για αυτή τη χρονιά, η οποία φέρνει μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς, κυρίως όσον αφορά στον τομέα της αεροδυναμικής. Έχουμε δύο εξαιρετικούς οδηγούς και ανυπομονούμε για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους.»

 

Kimi Räikkönen (μονοθέσιο Νο 7):

«Το μονοθέσιο δείχνει πάρα πολύ ωραίο. Τα χρώματα είναι όμορφα και πολλοί νέοι χορηγοί έρχονται να υποστηρίξουν την ομάδα και τους ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη τους. Ανυπομονώ να βρεθώ στην πίστα και να μάθω περισσότερα για την C38 κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που διαρκούν οι δοκιμές.»

 

Antonio Giovinazzi (μονοθέσιο Νο 99):

«Νομίζω πως είναι ένα όμορφο μονοθέσιο με όμορφους και καθαρούς χρωματισμούς. Είναι το πρώτο μου μονοθέσιο της Formula 1 με το οποίο συμμετέχω στο πρωτάθλημα και έτσι είναι πολύ ιδιαίτερο για εμένα. Έχουμε πολλούς νέους χορηγούς και είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην ομάδα μας. Ανυπομονώ αυτή την εβδομάδα να βρεθώ για πρώτη φορά στο τιμόνι της C38».