Πέντε διάσημοι ηθοποιοί που ήταν αγωνιζόμενοι

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι πέντε από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της βιομηχανίας του Hollywood που ασχολήθηκαν σοβαρά με τους αγώνες αυτοκινήτου

Paul Newman

Δέκα είναι τα αγωνιστικά με τα οποία αγωνίστηκε ο Paul Newman και τα οποία θα εκτεθούν σε έκθεση στην California. Από Datsun και Triumph μέχρι Corvette ο Newman έκατσε στον 24ωρο αγώνα Le Mans του 1979 σε μια Porsche 935 και τερμάτισε δεύτερος.

James Dean

Αγόρασε το 1954 μια κόκκινη MG έτρεξε με αυτήν αλλά το θανατηφόρο ατύχημα με την  Porsche 356 Speedster convertible οδεύοντας προς έναν αγώνα έμελλε να γίνει αυτή με την οποία θα γινόταν γνωστός ως οδηγός αγώνων. Το παλμαρέ του δεύτερος στο Palm Springs, τρίτος στο  Bakersfield και τέταρτος στην Santa Barbara.

Steve McQueen

Τι να πει κανείς για τον θρύλο, τον ηθοποιό που έκανε ο ίδιος της επικίνδυνες σκηνές στα κυνηγητά του Bullitt. Καλύτερο αποτέλεσμα η δεύτερη θέση  το 1970 στον 12ωρο αγώνα του Sebring με μια Porsche 908/02. Στο γκαράζ του υπήρχαν μια Jaguar D-Type, μια 1962 Cobra, ένα Ford GT40 και μια Porsche 356 Speedster. . Αγωνιζόταν και με μοτοσικλέτες

Gene Hackman

Ίσως είναι ο μοναδικός που δεν γνωρίζει ο κόσμος τις αγωνιστικές του ανησυχίες αν και στην ταινία The French Connection πρόσφερε στον κόσμο ένα από τα πιο εντυπωσιακά κυνηγητά με αυτοκίνητα. Το 1983 αγωνίστηκε με μια Toyota Celica του Dan Gurney στον 24ωρο αγώνα του Daytona μαζί με τους Kaoru Hoshino και Masanori Sekiya. Ο Bob Bondurant θυμάται λέγοντας πως ο Hackman ήταν ο πιο ταλαντούχος διάσημος που δίδαξε ποτέ.

Patrick Dempsey

Από χειρούργος στο The Grey’s Anatomy τρίτος στο GT του 24ωρου αγώνα στην Daytona και στο τιμόνι μιας  Lola-Judd το 2012 στο αμερικάνικο πρωτάθλημα American Le Mans Series, όπου και τερμάτισε στην δεύτερη θέση του αγώνα την Laguna Seca.